Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 1 voturi

Biserica - se poate si fara?


89 raspunsuri la acest subiect

#41
Ica 1975

Ica 1975

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.790 mesaje

Postat 29 ianuarie 2010 - 00:43

Citat:
citat din mesajul lui crinuta



Sunt de alta parere. E periculos sa citesti Biblia inainte de a avea o baza religioasa, indrumare din partea unei persoane consacrate.

Biblia nu este un roman, nu se intelege cu mintea ( contrar parerilor multor persoane), deci primul pas ar fi gasirea unui director spiritual, duhohvnic, numiti-l cum vreti, care, sa poata indruma persoana corect.

Pe de alta parte, la Biserica nu se merge pentru oameni, nici pentru preot, si de asemenea nu ii este nimanui ingaduit sa judece vreun preot, indiferent de starea lui spirituala. Deci afirmatii de genul :" nu ma duc la Biserica, ca preotul e asa si pe dincolo, si face, si drege", nu tin. Indiferent cum ar fi preotul, el tot are starea de har, iar Singurul in masura sa il judece este Cel care l-a creat, punct.



Pe de alta parte, trebuie sa privim si catre exemplele date de sfinti, ca tot ai pomenit de perfectiune la oameni. Din vietile sfintilor invatam enorm, in primul rand ca Dumnezeu ne vrea sfinti! Oamenii pot deveni sfinti doar cu ajutorul lui Dumnezeu. Cine are senzatia ca pe cont propriu poate face ceva, se inseala amarnic.

Da, ideal ar fi sa comunicam direct cu EL, dar oare cati cauta asta? E greu sa comunici cu un Dumnezeu pe care nu Il vezi, e greu sa Ti-l imaginezi ca sta si te asculta, si nu doar te asculta, dar o face cu enorm de multa iubire, asa cum nici o persoana nu este capabila sa iubeasca. Ce privilegiu au cei care au o relatie stransa cu Dumnezeu, e extraordinar pentru ei.

Unii au senzatia ca gasesc raspunsuri in carti, cand de fapt raspunsul, singurul valabil il gasim doar la EL.., dar.... cauta ei raspunsul unde trebuie????

IAr pentru a IL auzi, e nevoie de liniste, iar aici se intra intr-un subiect extraordinar de interesant. Insa pana cand cineva reuseste sa ajunga la acel nivel spiritual, exista alte mijloace. Raman la parerea ca fara un indrumator spiritual ( si nu oricine, ci unul cu har, profund), se pot face grave erori, mai ales atunci cand nu exista o credinta profunda, ci una de suprafata, si in special cand persoana se afla la inceput de drum..

Deci este nevoie de indrumator, este nevoie de Liturghie, este vitala, esentiala, este nevoie de spovada si impartasanie, de rugaciune ( nu 3 Tatal Nostru pe zi si am terminat povestea), avem nevoie de apropiere de Dumnezeu in liniste, decladirea unei relatii cu EL, iar asta cere timp, sacrificiu, interes, deschiderea inimii pentru a-L primi pe Duhul Sfant, fara de care, toate cartile pamantului sunt 0. Deci da, avem nevoie de Biserica!






Crinuta si [bonjovi] Rayan



Fara Dumnezeu nimic nu e.

Cine se increde in sine, cade rau!



Asculta







Mi-a placut mesajut tau, in special ultima parte [flo]





... De multe ori noi ne surprindem la gindul ca nu e drept ca Dumnezeu sa iubeasca, fara masura si fara socoteala, chiar asa pe oricine, calcind orice buna rinduiala si orice închipuire a noastra despre dragoste.



Da-mi minte sa fac voia Ta, Doamne!



#42
nectarus

nectarus

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 36 mesaje

Postat 29 ianuarie 2010 - 17:09

Citat:
citat din mesajul lui crinuta
Citat:
citat din mesajul lui mariyana
Parerea mea este este nevoie sa apartii de o bserica...si inainte sa cauti o biserica ar trebui studiata Biblia , ac sa vezi daca principiile acelei biserici se bazeaza pe Bibile si nu pe principii omenesti,eu cred ca poti sa gasesti o biserica...si nu ar trebui cautat atat de mult perfectiunea in oamenii, pt ca nu sunt sfinti, ar trebui sa privim la Hristos ..pt ca de la El trebuie sa invatam si nu de la OAMENI!!
Sunt de alta parere. E periculos sa citesti Biblia inainte de a avea o baza religioasa, indrumare din partea unei persoane consacrate.Biblia nu este un roman, nu se intelege cu mintea ( contrar parerilor multor persoane), deci primul pas ar fi gasirea unui director spiritual, duhohvnic, numiti-l cum vreti, care, sa poata indruma persoana corect. Pe de alta parte, la Biserica nu se merge pentru oameni, nici pentru preot, si de asemenea nu ii este nimanui ingaduit sa judece vreun preot, indiferent de starea lui spirituala. Deci afirmatii de genul :" nu ma duc la Biserica, ca preotul e asa si pe dincolo, si face, si drege", nu tin. Indiferent cum ar fi preotul, el tot are starea de har, iar Singurul in masura sa il judece este Cel care l-a creat, punct. Pe de alta parte, trebuie sa privim si catre exemplele date de sfinti, ca tot ai pomenit de perfectiune la oameni. Din vietile sfintilor invatam enorm, in primul rand ca Dumnezeu ne vrea sfinti! Oamenii pot deveni sfinti doar cu ajutorul lui Dumnezeu. Cine are senzatia ca pe cont propriu poate face ceva, se inseala amarnic.Da, ideal ar fi sa comunicam direct cu EL, dar oare cati cauta asta? E greu sa comunici cu un Dumnezeu pe care nu Il vezi, e greu sa Ti-l imaginezi ca sta si te asculta, si nu doar te asculta, dar o face cu enorm de multa iubire, asa cum nici o persoana nu este capabila sa iubeasca. Ce privilegiu au cei care au o relatie stransa cu Dumnezeu, e extraordinar pentru ei.Unii au senzatia ca gasesc raspunsuri in carti, cand de fapt raspunsul, singurul valabil il gasim doar la EL.., dar.... cauta ei raspunsul unde trebuie???? IAr pentru a IL auzi, e nevoie de liniste, iar aici se intra intr-un subiect extraordinar de interesant. Insa pana cand cineva reuseste sa ajunga la acel nivel spiritual, exista alte mijloace. Raman la parerea ca fara un indrumator spiritual ( si nu oricine, ci unul cu har, profund), se pot face grave erori, mai ales atunci cand nu exista o credinta profunda, ci una de suprafata, si in special cand persoana se afla la inceput de drum..Deci este nevoie de indrumator, este nevoie de Liturghie, este vitala, esentiala, este nevoie de spovada si impartasanie, de rugaciune ( nu 3 Tatal Nostru pe zi si am terminat povestea), avem nevoie de apropiere de Dumnezeu in liniste, decladirea unei relatii cu EL, iar asta cere timp, sacrificiu, interes, deschiderea inimii pentru a-L primi pe Duhul Sfant, fara de care, toate cartile pamantului sunt 0. Deci da, avem nevoie de Biserica!Crinuta si [bonjovi] RayanFara Dumnezeu nimic nu e.Cine se increde in sine, cade rau!Asculta
buna!Dupa parerea mea indemnurile tale sunt bune dar pentru deja initiati, pentru incepatori e indeajuns sa mearga si le biserca cand vor ei, sa-si cumpere o biblie, carti despre vietile sfintilor (Patericul) in care apar explicate prin exemple foarte frumoase pasajele din biblie.Mergand la biserica afla despre ce ai spus tu si anume: despre un duhovnic, calitati ale aceluia s.a.m.d. Adu-ti aminte cum erai tu la inceput pt ca altfel ingreunezi lucrurile. Dar sa nu uitam un lucru foarte important: Ce vrea DUMNEZEU AIA SE INTAMPLA IAR TOATE AU FOST DINAINTE STABILITE. INVATAM UNII DE LA ATII DIN GRESELILE NOASTRE. FARA EL NU PUTEM FACE NIMIC.

#43
crinuta

crinuta

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.175 mesaje

Postat 30 ianuarie 2010 - 12:51

Citat:
citat din mesajul lui nectarus
Citat:
citat din mesajul lui crinuta
Citat:
citat din mesajul lui mariyana
Parerea mea este este nevoie sa apartii de o bserica...si inainte sa cauti o biserica ar trebui studiata Biblia , ac sa vezi daca principiile acelei biserici se bazeaza pe Bibile si nu pe principii omenesti,eu cred ca poti sa gasesti o biserica...si nu ar trebui cautat atat de mult perfectiunea in oamenii, pt ca nu sunt sfinti, ar trebui sa privim la Hristos ..pt ca de la El trebuie sa invatam si nu de la OAMENI!!
Sunt de alta parere. E periculos sa citesti Biblia inainte de a avea o baza religioasa, indrumare din partea unei persoane consacrate.Biblia nu este un roman, nu se intelege cu mintea ( contrar parerilor multor persoane), deci primul pas ar fi gasirea unui director spiritual, duhohvnic, numiti-l cum vreti, care, sa poata indruma persoana corect. Pe de alta parte, la Biserica nu se merge pentru oameni, nici pentru preot, si de asemenea nu ii este nimanui ingaduit sa judece vreun preot, indiferent de starea lui spirituala. Deci afirmatii de genul :" nu ma duc la Biserica, ca preotul e asa si pe dincolo, si face, si drege", nu tin. Indiferent cum ar fi preotul, el tot are starea de har, iar Singurul in masura sa il judece este Cel care l-a creat, punct. Pe de alta parte, trebuie sa privim si catre exemplele date de sfinti, ca tot ai pomenit de perfectiune la oameni. Din vietile sfintilor invatam enorm, in primul rand ca Dumnezeu ne vrea sfinti! Oamenii pot deveni sfinti doar cu ajutorul lui Dumnezeu. Cine are senzatia ca pe cont propriu poate face ceva, se inseala amarnic.Da, ideal ar fi sa comunicam direct cu EL, dar oare cati cauta asta? E greu sa comunici cu un Dumnezeu pe care nu Il vezi, e greu sa Ti-l imaginezi ca sta si te asculta, si nu doar te asculta, dar o face cu enorm de multa iubire, asa cum nici o persoana nu este capabila sa iubeasca. Ce privilegiu au cei care au o relatie stransa cu Dumnezeu, e extraordinar pentru ei.Unii au senzatia ca gasesc raspunsuri in carti, cand de fapt raspunsul, singurul valabil il gasim doar la EL.., dar.... cauta ei raspunsul unde trebuie???? IAr pentru a IL auzi, e nevoie de liniste, iar aici se intra intr-un subiect extraordinar de interesant. Insa pana cand cineva reuseste sa ajunga la acel nivel spiritual, exista alte mijloace. Raman la parerea ca fara un indrumator spiritual ( si nu oricine, ci unul cu har, profund), se pot face grave erori, mai ales atunci cand nu exista o credinta profunda, ci una de suprafata, si in special cand persoana se afla la inceput de drum..Deci este nevoie de indrumator, este nevoie de Liturghie, este vitala, esentiala, este nevoie de spovada si impartasanie, de rugaciune ( nu 3 Tatal Nostru pe zi si am terminat povestea), avem nevoie de apropiere de Dumnezeu in liniste, decladirea unei relatii cu EL, iar asta cere timp, sacrificiu, interes, deschiderea inimii pentru a-L primi pe Duhul Sfant, fara de care, toate cartile pamantului sunt 0. Deci da, avem nevoie de Biserica!Crinuta si [bonjovi] RayanFara Dumnezeu nimic nu e.Cine se increde in sine, cade rau!Asculta
buna!Dupa parerea mea indemnurile tale sunt bune dar pentru deja initiati, pentru incepatori e indeajuns sa mearga si le biserca cand vor ei, sa-si cumpere o biblie, carti despre vietile sfintilor (Patericul) in care apar explicate prin exemple foarte frumoase pasajele din biblie.Mergand la biserica afla despre ce ai spus tu si anume: despre un duhovnic, calitati ale aceluia s.a.m.d. Adu-ti aminte cum erai tu la inceput pt ca altfel ingreunezi lucrurile. Dar sa nu uitam un lucru foarte important: Ce vrea DUMNEZEU AIA SE INTAMPLA IAR TOATE AU FOST DINAINTE STABILITE. INVATAM UNII DE LA ATII DIN GRESELILE NOASTRE. FARA EL NU PUTEM FACE NIMIC.
E suficient sa mearga la biserica cand vor ei? Ma intreb pentru cine este suficient, pentru ei, sau pentru Dumnezeu? A merge la biserica, a tine duminicile si sarbatorile religioase este porunca, nu este ceva benevol, deci din start nu pot fi de acord cu afirmatia asta, si nu doar cu asta, ci si cu cea in care spui ca cele spuse de mine se aplica doar celor initiati.Wrong again, si stii de ce? Religia nu este un hobby pe care il incerci cand vrei, cum vrei, in ce conditii crezi tu, pentru ca rezultatul poate fi departe de cel dorit.Avem in viata grija la orice alt aspect ( la ce scoala ducem copiii, la ce invatatoare, ce educatie le oferim, etc), in schimb exact acolo unde trebuie educat sufletul, acolo suntem extraordinari de intelegatori, diletanti, samd.Nu merge asa. De la inceput o persoana are nevoie de indrumare, pe cand cei initiati au deja o baza, si daca este bine cladita nu se poate strica.Deci repet, la biserica nu se merge ca la concert, iar a fi crestin nu inseamna acceptarea si modelarea poruncilor dupa bunul plac si propria interpretare. Nu merge sa spunem : " sunt crestin, ma declar crestin, dar nu accept asta, aia, nu fac asa ca deh, vremurile s-au schimbat si vreau sa fiu in pas cu lumea, nu e trendy sa mergi duminica la biserica, sa te spovedesti, lasa ca merge oricum, ca Il am pe Dumnezeu in suflet". Despre asta este vorba.Cine intelege ca atunci cand este vorba despre suflet nu ne jucam, ci lucrurile trebuie luate mai mult decat serios, mai serios decat orice altceva din viata, cu responsabilitate, cine intelege miza, si mai ales faptul ca nimeni nu stie cat traieste, si cand vine momentul in care apare in fata lui Dumnezeu...., se afla pe drumul cel bun.Si tocmai pentru ca imi aduc aminte cum eram eu la inceput afirm aceste lucruri. Inceputurile la mine au fost in copilarie, la orele de religie, ore luate foarte in serios, pregatire asidua pentru prima sf. Spovada si Impartasanie, mers regulat la biserica, spovada saptamanala, etc.Baza mea s-a format atunci, de la bun inceput, intelegi?Crinuta si [bonjovi] RayanFara Dumnezeu nimic nu e.Cine se increde in sine, cade rau!Asculta

#44
patou

patou

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 943 mesaje

Postat 30 ianuarie 2010 - 19:29

Citat:
citat din mesajul lui crinuta
Patou, ti-am vazut blogul, dar as fi dorit sa citesc si cum a fost viata ta inainte de acel moment, al convertirii. E foarte important sa explici unde ai fost, ce s-a intamplat, cum s-a produse schimbarea, pe ce fond, ce te nemultumea...Am citit despre multe convertiri, si de fiecare data sunt impresionata.Crinuta si [bonjovi] RayanFara Dumnezeu nimic nu e.Cine se increde in sine, cade rau!Asculta
asa pe scurt, totul a inceput cu alergiile lui sebas si cu faptul ca n-am gasit la medicii la care am fost nici o explicatie (generalisti, pediatri, dermatologici, ca sa nu mai vorbesc de naturopati, osteopati, homeopati) Si bineinteles nici o solutie, sebas era plin de eczema si nimeni nu stia sa-mi spuna de ce. Pana la urma am aflat de una singura ca laptele de vaca e problema si in momentul in care l-am scos din alimentatia mea pielea lui sebas s-a facut ca a bebelusilor din reclame, fina si fara nici o rana. (il alaptam). Dupa aceasta "revelatie" am inceput sa nu mai am incredere in medicina si treptat am descoperit o gramada de teorii conspirationiste si mi-am modificat total si stilul de viata dar si felul de a gandi. Daca pana atunci credeam doar ceea ce se putea vedea cu ochiul liber, sau ce se putea demonstra am inceput sa descopar puterea spiritului uman, sa nu mai cred ca ocultismul este doar o poveste de adormit copiii.Incepusem sa citesc tot felul de tampeni despre reincarnare, copii de cristal, magie, despre new age etc. Si la un moment dat am avut acea revelatie ca tot ceea ce sustine doctrina new age este copiat si contrafacut din biblie.blogul meu

#45
patou

patou

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 943 mesaje

Postat 30 ianuarie 2010 - 19:34

Citat:
Sunt de alta parere. E periculos sa citesti Biblia inainte de a avea o baza religioasa, indrumare din partea unei persoane consacrate.





nu cred ca e nevoie de o baza religioasa pentru a citi biblia. cred ca acea baza religioasa are darul sa ne impiedice sa fim obiectivi. Nu neaparat pentru ca acea persoana consacrata n-ar fi bine intentionata ci doar pentru ca ar aduce cu ea o suma de preconceptii.

Eu cred ca cel mai bun profesor este Duhul Sfant, si e ceea ce spunea Isus, oile mele imi cunosc glasul, si stiu sa-l discearna.





blogul meu

#46
Amina_Marina

Amina_Marina

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 912 mesaje

Postat 30 ianuarie 2010 - 20:10

Citat:
A merge la biserica, a tine duminicile si sarbatorile religioase este porunca,


Nu , nu este o porunca si nici lege. Isus nu a venit sa schimbe nimic si nici sa aduca legei/porunci.
El a venit sa aduca mantuire, e o diferenta nu ?
Cei care cred in EL se afla sub har si nu porunci sau legi.
Eu intru in orice biserica crestina , nu conteaza cultul.


Citat:
Sunt de alta parere. E periculos sa citesti Biblia inainte de a avea o baza religioasa, indrumare din partea unei persoane consacrate.








"Aceeasi Biblie este talmacita astazi in sute de feluri diferite, dupa traditia parintilor bisericii. In locul Cuvantului descoperit in mod divin, sunt puse mereu invataturi noi, omenesti, interpretari, doctrine ºsi dogme care nu au nici o baza biblica. Nu-i asa ca toti si-au ridicat propria lor imparatie religioasa sub pretextul ca este Imparatia lui Dumnezeu? In ciuda tuturor lucrurilor, ramane adevarat ca Isus Hristos isi zideste si isi desavarseste propria Lui Biserica îin mijlocul bisericilor acestei lumi. Dumnezeu are un plan cu omenirea pe care El il indeplineste. Pentru a-L intelege, trebuie sa ne eliberam de parerile mostenite si sa ne intoarcem la punctul de plecare, si anume la Cuvantul lui Dumnezeu. Dumnezeu nu cere de la nici un om o credinta oarba. Credinþta adevarata are doi ochi spirituali sanatosi si doua picioare spirituale stabile, sanatoase. Ea sta pe fundamentul neclintit al Vechiului si Noului Testament si vede în acestea planul lui Dumnezeu cu omenirea de la inceput pana la sfarsit
"


Ortodocsismul a fost infiintat de Imparatul Constatin la sfaturile mamei lui, Elena , ca sa se spele pe maini de crimele pe care le-a facut. A falsificat manuscrisele ebraice ca sa poata da nastere unui nou cult.
Patriarhul BOR are limuzina, deci, e clar..


#47
crinuta

crinuta

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.175 mesaje

Postat 30 ianuarie 2010 - 21:21

Citat:
citat din mesajul lui Amina_Marina
Citat:
A merge la biserica, a tine duminicile si sarbatorile religioase este porunca,
Nu , nu este o porunca si nici lege. Isus nu a venit sa schimbe nimic si nici sa aduca legei/porunci.Aha, si atunci cele 10 porunci sunt inventate de Moise, nu?Sau Dumnezeu a spus sa facem ce vrem, ca tot ne mantuim, nu?Inca de pe vremea lui Adam si Eva s-a dat o porunca clara, stii care?El a venit sa aduca mantuire, e o diferenta nu ?Mantuirea nu se primeste in cadou cu funda, ci trebuie castigata. Crezi ca noi nu avem nici un rol in mantuirea noastra? E ceva ce primesti indiferent de ce viata ai, indiferent de ce insulte aducem lui Dumnezeu, noi ne mantuim, nu e asa? Ce bine ar fi sa fie asa, dar nu este.Cei care cred in EL se afla sub har si nu porunci sau legi.Eu intru in orice biserica crestina , nu conteaza cultul.Harul nu exclude ascultarea. Harul te ajuta sa intelegi de ce trebuie respectate poruncile, iar ca sa ajungi in stare de har, trebuie sa fii fara de pacat, si asta se poate doar cu Spovada si Impartasanie.
Citat:
Sunt de alta parere. E periculos sa citesti Biblia inainte de a avea o baza religioasa, indrumare din partea unei persoane consacrate.
"Aceeasi Biblie este talmacita astazi in sute de feluri diferite, dupa traditia parintilor bisericii. In locul Cuvantului descoperit in mod divin, sunt puse mereu invataturi noi, omenesti, interpretari, doctrine ºsi dogme care nu au nici o baza biblica. Nu-i asa ca toti si-au ridicat propria lor imparatie religioasa sub pretextul ca este Imparatia lui Dumnezeu? In ciuda tuturor lucrurilor, ramane adevarat ca Isus Hristos isi zideste si isi desavarseste propria Lui Biserica îin mijlocul bisericilor acestei lumi. Dumnezeu are un plan cu omenirea pe care El il indeplineste. Pentru a-L intelege, trebuie sa ne eliberam de parerile mostenite si sa ne intoarcem la punctul de plecare, si anume la Cuvantul lui Dumnezeu. Dumnezeu nu cere de la nici un om o credinta oarba. Credinþta adevarata are doi ochi spirituali sanatosi si doua picioare spirituale stabile, sanatoase. Ea sta pe fundamentul neclintit al Vechiului si Noului Testament si vede în acestea planul lui Dumnezeu cu omenirea de la inceput pana la sfarsit"Ortodocsismul a fost infiintat de Imparatul Constatin la sfaturile mamei lui, Elena , ca sa se spele pe maini de crimele pe care le-a facut. A falsificat manuscrisele ebraice ca sa poata da nastere unui nou cult.Confunzi crestinismul cu ortodoxismul. De marea schisma ( din 1054) ai auzit?Ai adoptat teoria asta de la Dan Brown? Convenabila pentru unii, falsa in realitate.Patriarhul BOR are limuzina, deci, e clar..Ce relevanta are asta in discutia noastra? Ce demonstreaza faptul ca patriarhul ar avea limuzina?
Crinuta si [bonjovi] RayanFara Dumnezeu nimic nu e.Cine se increde in sine, cade rau!Asculta

#48
crinuta

crinuta

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.175 mesaje

Postat 30 ianuarie 2010 - 21:22

Citat:
citat din mesajul lui patou
Citat:
citat din mesajul lui crinuta
Patou, ti-am vazut blogul, dar as fi dorit sa citesc si cum a fost viata ta inainte de acel moment, al convertirii. E foarte important sa explici unde ai fost, ce s-a intamplat, cum s-a produse schimbarea, pe ce fond, ce te nemultumea...Am citit despre multe convertiri, si de fiecare data sunt impresionata.Crinuta si [bonjovi] RayanFara Dumnezeu nimic nu e.Cine se increde in sine, cade rau!Asculta
asa pe scurt, totul a inceput cu alergiile lui sebas si cu faptul ca n-am gasit la medicii la care am fost nici o explicatie (generalisti, pediatri, dermatologici, ca sa nu mai vorbesc de naturopati, osteopati, homeopati) Si bineinteles nici o solutie, sebas era plin de eczema si nimeni nu stia sa-mi spuna de ce. Pana la urma am aflat de una singura ca laptele de vaca e problema si in momentul in care l-am scos din alimentatia mea pielea lui sebas s-a facut ca a bebelusilor din reclame, fina si fara nici o rana. (il alaptam). Dupa aceasta "revelatie" am inceput sa nu mai am incredere in medicina si treptat am descoperit o gramada de teorii conspirationiste si mi-am modificat total si stilul de viata dar si felul de a gandi. Daca pana atunci credeam doar ceea ce se putea vedea cu ochiul liber, sau ce se putea demonstra am inceput sa descopar puterea spiritului uman, sa nu mai cred ca ocultismul este doar o poveste de adormit copiii.Incepusem sa citesc tot felul de tampeni despre reincarnare, copii de cristal, magie, despre new age etc. Si la un moment dat am avut acea revelatie ca tot ceea ce sustine doctrina new age este copiat si contrafacut din biblie.blogul meu
Am inteles, si ai intuit perfect totul. Crinuta si [bonjovi] RayanFara Dumnezeu nimic nu e.Cine se increde in sine, cade rau!Asculta

#49
Katya

Katya

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.453 mesaje

Postat 30 ianuarie 2010 - 21:41

Mama imparatului Constantin,Elena,era crestina si se spune ca a descoperit in Palestina adevarata cruce pe care a fost rastignit Hristos.
C-tin, se pare ca a avut o viziune divina(o cruce pe cer daca nu ma insel)astfel ca a dat statut legal crestinismului in cadrul imperiului(si nu e putin nu?in conditiile in care crestinii erau aruncati leilor),a ridicat biserici,deci nu vad despre ce crime e vorba...

Si pe urma(nu vad de ce ai adus in discutie dar totusi):ce are lumea cu bunastarea preotilor!E ridicol!Adica e normal ca orice categorie sociala sa traiasca in conditii decente,ei,dar cind vine vba de preoti(in special ortodocsi),toata lumea ia foc!Adica de ce sa n-aiba patriarhul limuzina?Ar fi culmea sa n-aiba!Ca doar nu-i calugar sau pustnic!

Si,in fond sb era daca omul sa mearga sau nu la biserica.In gen,fetele care au dat raspunsuri,au dat fiecare conform religiei ei(crestine) si au si argumentat in consecinta.S-a vorbit deci despre importanta mersului la biserica si s-au spus lucruri f frumoase(Crinuta).

Deci nu e un subiect despre care religie e cea mai buna,caci altfel as veni si eu,ortodoxa,sa va spun ca uite :la Ierusalim,in Biserica Sf Mormint,Lumina Sfinta nu vine niciodata decit la ortodocsi....


#50
Katya

Katya

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.453 mesaje

Postat 30 ianuarie 2010 - 21:57

Crinuta,sint de acord in tot ceea ce ai scris despre ascultare,spovada,impartasanie.(Doar ca marea schisma a fost in 1054,ti-a scapat tastatura[flo])

De aceea cred ca un incepator,desi isi face propria idee despre religie plecind de la Biblie,tot trebuie sa studieze si celelalte religii,adica sa fie sigur ca intelege notiunile de mai sus cu toata importanta lor(uriasa).Dar asta cere timp,Dumnezeu rinduieste fiecare lucru la timpul lui.

Noi de-aia sintem aici,ne-am spus parerea despre mersul la biserica,astept sa intrebe Patou acuma cum e cu spovada aia,in ce consta...Sau ce e impartasania...


Panic Questions

  • Poze pt o a 2-a sarcina

    PaulaTin
    - Ieri, 08:43

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

Last Blogs

  • Hainute

    Roxana3001
    - Ieri, 21:36

  • Adevărul despre sarcină

    IonIza
    - Ieri, 21:02

  • Ultima zi la job

    RoxiMada
    - Ieri, 18:42

  • Gata cu serviciul!

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 18:10

  • nasterea

    Ralu31031992
    - Ieri, 14:18

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -