Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 1 voturi

Mamici de Septembrie 2017 (Dovlecei deSeptembrie 2017)

septembrie 2017 sarcina gravida bebe

795 raspunsuri la acest subiect

#81
Alexina

Alexina

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 244 mesaje

Postat 16 ianuarie 2017 - 08:08

Ok. Cred ca mi-am mai amintit si eu. 
In total ai 126 de zile, in care esti platita cu 85% din brut, pe care ti le poti aseza cum vrei atat timp cat iti raman un minim de 42 de zile dupa.
Apoi intri in CIC propriu zis. 



#82
Alexina

Alexina

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 244 mesaje

Postat 16 ianuarie 2017 - 22:04

Hello,

Azi am avut o stare de moleșeală, oarecum greață / apatie și oboseală. Pe seară am și amețit nițel.

Mi-am liniștit băiețelul, căruia i-am spus până la urmă că am un bebeluș mic în burtică. A plâns, bietul de el. Se temea că nu mai dorm cu el niciodată. L-am asigurat că o să dorm cu el până se însoară și mai ales după  [:-)))] 
Serios acum, i-am arătat planul, poze cu pătuțuri bebe lângă patul lui, eu între ei (probabil pe-o muche, vai de oasele mele....) și s-a mai liniștit.
Azi văd că are sentimente foarte ok - m-a avertizat să nu mă apuc de fumat, ca să nu-i fac rău bebelușului. (M-am lăsat luni, chiar ani și reapucat, dar acum chiar cred că mă ține. Și la prima sarcină m-am lăsat. )

Șefa mea s-a bucurat mai ceva ca mine aproape, m-a felicitat și etc. Ce bine. Eram puțin îngrijorată, veștile astea nu pică întotdeauna bine la locul de muncă. M-aș fi așteptat la un entuziasm resemnat, să zic așa, dar ea se bucura tare mult.  [:)] 

o seară frumoasă! [flo2]



#83
AdrianaBB

AdrianaBB

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 94 mesaje

Postat 16 ianuarie 2017 - 22:36

Buna,

 

Alexina, îmi pare rău ca te-ai simțit așa.. lasă, ca mâine va fi o zi mai buna, o sa vezi!!

Uite, eu azi m-am întors la serviciu după concediul de odihna prelungit de co medical și am fost muuult mai ok decât ma așteptam, mai vioaie și mai mâncăcioasă decât ma simțeam de dimineața. :))

 

Pentru povestioara ta nu am decât atât: lovely!! Ma bucur tare ca vor fi 2 frați. Și eu am unul și clar vreau 2 copii.. in sinea mea, sinceră sa fiu, sper ca Dr sa ne spună ca vede acum la ecograf ca embrionul s-a divizat și ca vom avea gemeni :D .. dacă trenul cu 2 ovule fecundate l-am pierdut sper ca măcar acesta cu el divizat sa fie..se vede ca n-am avut vreun copil pana acum, nu?? :))) ca altfel m-as răzgândi rapid :))

 

Pfff... legat de serviciu, ma bucur pentru reacția șefei tale. Mie Dr mi-a spus sa anunț din Martie încolo...și sinceră sa fiu chiar sper sa obțin o reacție măcar pe sfertul alei tale..deși ea tot spera ca primul copil din departament va fi de la mine & sa speram ca nu se inșeală :))))

 

Restul viitoarelor mămici ce fac? Cum mai sunteți? Ce ați mai făcut?

 

Va urez o seara cât mai plăcută..& dimineți fara grețuri & zile pline de energie!!


Editat de AdrianaBB, 16 ianuarie 2017 - 22:38 .


#84
AdrianaBB

AdrianaBB

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 94 mesaje

Postat 19 ianuarie 2017 - 12:36

Buna fetele,

 

Gata, e oficial, nu am grețuri dimineața, a fost din cauza gâtului.

 

In rest.. ma trezesc in fiecare noapte in jur de ora 4 ca sa ma duc la toaleta, ca sa mănânc ceva și pentru ca ma dor gambele foaaaarte tare!! Se mai manifesta la cineva așa?! Cu primele 2 ma descurc, dar ce fac cu gambele?.. am încercat masaj, merge pentru câteva minute, adorm iar si apoi iar ma trezesc din cauza durerii :(((

Bineinteles, dimineața aș dormi dacă as putea pana când nu mai e dimineața :)).. deci pana pe la un 12..

 

Am mai observat ca, deși pozițiile mele preferate de dormit erau pe burta și pe partea stânga, acum nu mai pot sta așa decât câteva minute.. pe stânga oare pentru ca ni s-a mărit volumul de sânge??.. oricum, am ajuns sa dorm așa cum dormeam aproape niciodată înainte: pe spate și pe partea dreapta :)))

 

In rest, așteptam cu nerăbdare ziua de luni când suntem programați pentru bataile inimii ale embrionului.

 

Voi ce mai faceți?

 

In rest pe mine m-a pus Alexina un pic pe gânduri pentru ca a anunțat deja la serviciu, iar mie Dr mi-a zis sa anunț prin Martie-Aprilie.. si parca ma simt un pic vinovata sa aștept atat ....Pfff... ma mai gândesc..:)))



#85
Sorana173

Sorana173

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 11 mesaje

Postat 19 ianuarie 2017 - 13:29

Am fost si eu la dr, sarcina evoluaza normal :) vai ce emotii am avut!!!!

In continuare nu am nici un simptom de greata, ameteala etc dr mi-a spus ca e normal poate din saptamana a 8 sa ma simt mai rau.

 

Cu anuntatul la servici, desi imi vine sa strig in gura mare ce mare bucurie traiesc, o sa anunt cam pe la mijlocul lui martie, asa mi-a propus.



#86
Alexina

Alexina

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 244 mesaje

Postat 19 ianuarie 2017 - 14:11

Am anuntat doar sefa, care mi-a devenit prietena apropiata si mai sta si nas in nas cu mine. Era incomod sa tot vorbesc soptit la telefon, as fi ingrijorat-o programandu-mi analize si vizite medicale. 
Altfel, the big announcement si eu tot prin martie am sa il fac.



#87
AnamariaV

AnamariaV
  • Membri
  • 2 mesaje

Postat 19 ianuarie 2017 - 14:56

Buna! 

Mie fiecare zi imi da emotii.. am avut vreo 2 zile cu greturi sau 3 dupa care gata.. fara voma, etc.. imi vine sa merg la ecograf din 2 in 2 zile ca sa vad ca totul e in regula. Sunt un pic paranoia pt ca am avut experiente neplacute (am pierdut 2 sarcini anul trecut- de data asta iau aspenter si iau si arefam, pe langa acidul folic), de vreo 2 zile am niste intepaturi (junghiuri ~) in partea dreapta jos (am fost operata de apendicita anul trecut) mai ales cand merg sau am vreo activitate. Nu pot sa spun ca intepaturile aunt groaznice insa ma sperie un pic iar urmatoarea programare la dr o am pe data de 10.02. Am fost la farmacie si am intrebat daca au idee ce ar putea fi iar doamnele respective mi-au zis ca sunt normale.. insa mi-ar prinde bine o parere din partea unei (unor) persoane cu experienta similara


#88
AnamariaV

AnamariaV
  • Membri
  • 2 mesaje

Postat 19 ianuarie 2017 - 15:19

Am uitat sa va spun ce era mai important (scuze, sunt zapacita


#89
AdrianaBB

AdrianaBB

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 94 mesaje

Postat 20 ianuarie 2017 - 00:42

@ Sorana173,

Ma bucur tare ca totul evoluează normal.. și noi ne "roadem unghiile" pana luni cd mergem la control... cred ca după ce vom auzi bataile inimii..totul va deveni FOAAARTE REAL :)

Legat de grețuri, lasa, mai bine ca nu ai.. și de ce sa ai din sapt 8?!.. O sa vezi ca nu vei avea nimic nici atunci!!! :D.

De ce sa nu rămânem așa pana la sfârșit, fără grețuri?? Uite, Alexina, n-a avut nici la primul, deci se poate, deci așa vom fi și noi, da??? <3

 

@ Alexina, Sorana173,

Legat de anunțat, ok, atunci nu ma mai simt nici eu vinovata așa de tare.. deși cred ca la mine va începe sa se cam.. vadă burtica :))) Eu care aveam 48-50kg am slăbit din cauza răcelii pana la 45.9.. și de abia acum văd ca am pus un pic la loc in ultima sapt pana la 46.3 azi de dimi..v-am zis ca ma trezesc si noaptea ca sa recuperez cu mâncatul .. chiar sper sa fie decât o perioada .. ca altfel se anunța embrionul/bebe singur, nu ma mai așteaptă pr mine sa ma hotărăsc  :)))

 

@ AnamariaV,

Sincera sa fiu, fiind tot la primul copil...hmmm..embrion..îți înțeleg o parte din "paranoia" și probabil de aia nu o cam consider deloc așa. :)

Parea mea e ca fiecare sarcina e diferită și se poate întâmpla ca la cineva un simptom sa nu însemne nimic iar la altcineva, in fct de istoricul medical, sa aibă alta interpretare. Tinand cont ca oricum ai trecut deja prin atâtea, pentru liniștea ta, recomandarea mea ar fi sa vb cu Dr tău sa te duci la un control și mai devreme și sa nu mai aștepți 3!!! săptămâni.

Eu, de exemplu, dacă mi se pare ceva ciudat sau dacă am vreo întrebare, ii scriu un mail și in câteva ore primesc răspuns (deși sinceră sa fiu omul mi-a spus sa îl sun direct, însă pana acum am considerat ca nu erau urgente întrebările). Sunt convinsă ca dacă vreodată va fi ceva îmi va spune daca trebuie sa ma duc la el sau nu sau cum sa continui, fie ca va fi pe mail sau tel.

 

Pt ca sunt o pers curioasa, l-am întrebat care ar fi cazurile in care sa ma duc direct la spital și sa îl sun pe drum și mi-a spus ca sunt 2 pentru vârsta sarcinii mele:

1-sangerez (oricât de mică ar fi pata) și

2-am vreo durere neobișnuita dintr-o data, gen durere ascutita/junghi, indiferent de cât durează. 

 

Tu ai vreo posibilitate sa iei legătura cu Dr tău pana la următorul control? Prin mail, telefon.. sau dacă nu, mai fa o programare la el, trebuie sa ai prioritate ținând cont ca ești pacienta lui/ei!!

Te rog mult, după ce afli sa vii și sa ne spui si noua ca ești bine. :* :)

 

Ps AnamariaV: ce ai uitat sa ne spui important? :)


Editat de AdrianaBB, 20 ianuarie 2017 - 00:51 .


#90
Irina03

Irina03

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 27 mesaje

Postat 22 ianuarie 2017 - 12:32

Buna fetelor ! 

 Si eu sunt la prima sarcina, DPN 11.09 :) 

Eu locuiesc in Austria, am fost la primul control pe 18.01, la 6 saptamani si 2 zile de sarcina, am vazut embrionul si sacul, inimioara ii batea deja ( se vedea ca un led care se aprindea si se stingea rapid ) doctorul a zis ca e inca prea devreme sa o si ascultam ca nu ii face bine bebelui. Cam prin saptamana a 5-a am avut o secretie putin maronie deschis si am mers la spital ca m-am speriat,plus ca de la ovulatie aveam crampe si dureri de sani ca si cand ar fi trebuit sa-mi vina menstruatia... doctora mi-a spus ca in primele luni de sarcina e normal sa ai crampe si poate si ceva secretii, ca fiecare sarcina e diferita si fiecare corp reactioneaza diferit. Crampele le poti avea pe tot parcursul sarcinii pt ca uterul se mareste sa-i faca loc bebelui. Dupa controlul la ginecolog m-am mai linistit, mai ales ca am vazut ca ii bate inimioara. Greturi am avut mai multe saptamna trecuta, acum cand am cand nu am deloc... urmatorul control il am pe 14.02  sunt tare nerabdatoare... sper sa fie totul bine  [bib]

voi cum stati cu greturile si durerile de sani? 

Va pup si va doresc sarcina usoara si bebei sanatosi ! 





Etichetat si cu septembrie 2017, sarcina, gravida, bebe

Panic Questions

  • Poze pt o a 2-a sarcina

    PaulaTin
    - Astăzi, 08:43

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

Last Blogs

  • Un pic de liniste

    Roxi_pisicul23
    - Astăzi, 09:56

  • Cum am tratat răcelile în sarcină

    Ana1298
    - Astăzi, 06:30

  • 36 saptamani

    Roxana3001
    - Ieri, 22:33

  • Luna a 8-a

    Pau26
    - Ieri, 22:12

  • Activități care m-au ajutat în sarcină

    Ana1298
    - Ieri, 21:39

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -