Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 1 voturi

Mamici de Septembrie 2017 (Dovlecei deSeptembrie 2017)

septembrie 2017 sarcina gravida bebe

795 raspunsuri la acest subiect

#391
Alexina

Alexina

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 244 mesaje

Postat 24 iunie 2017 - 15:03

Și la noi e cald, dar cum sunt în casă cu AC pornit... aflu doar când mai ajung pe balcon sau ies să merg la medic.

Sterilizator, suzete, etc - eu nu cumpăr nimic care implică că nu voi alăpta [flo2] . Un principiu de-al meu :)) Mi se pare că e ca și cum aș lua Viagra la mine în luna de miere, că mai știi... poate "n-am noroc" . 

Dacă e să nu se poată în nici un fel, trimit soțul să ia, că nu sunt chiar așa greu accesibile să nu le poți găsi ușor. Dar procesul nu e de pe o zi pe alta, azi am lapte, maine zero barat. 

După 1 an jumate când am înțărcat, a început să bea lapte din sticla cu pai / cioc, am folosit sterilizatorul pt microunde al unei prietene - care și ea îl primise cam degeaba. O vreme a fost util. Apoi am dat încolo sticlele și am trecut la cănuțe. Per total, nu mi s-a părut indispensabil deloc. Ideea cu bagatul la microunde al sticlelor in schimb da. Ocupa mai putin spatiu.

N-am folosit suzetă la primul, nu intenționez nici la al doilea. Niște topicuri de pe aici de pe forumul ăsta m-au răzgândit. Eram tot așa, gravidă, și am dat un search ”ce fel de suzetă / tipuri de suzete”. Mi-au ieșit o grămadă de subiecte gen ”nu scăpăm de suzi, am pierdut suzi la aeroport și ni s-a dus naibii concediul, nu doarme fără ea, otite, dinți otova, are 4 ani și nu o lasă, are 5 ani, are 6 ani (!!), am mințit că a luat-o cioara, am tăiat-o” etc etc. Efectiv o avalanșă de chestii nașpa :)) și pe aici pe forum și pe altele. așa că am decis că nu vreau să-mi bat singură cuie-n talpă. 

Pernuță am și eu, cu sâmburi de cireșe, dar al meu n-a avut colici.
Sau dacă o fi avut, nu l-au deranjat. Fiind și purtat în perioada aia, e posibil să se fi diminuat mult un eventual disconfort. Probabil i-am fost noi pernuțe mai degrabă.

 

Dacă nu te deranjează să plătești un pic mai mult livrarea, poți încerca să comanzi de pe asda.com. Am luat hainele pt școală pt cel mare și cred că vom lua și ceva chestii pt bebeluș de acolo. 



#392
ana_le1

ana_le1

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 107 mesaje

Postat 24 iunie 2017 - 17:09

Vaaiii e cald de mori...aleluia cine a inventat aerul conditionat.Vara asta nu cred ca ies din casa abea dupa 8seara.Cu cumparaturile eu una stau f.bn,mai am de luat decat biberoane,scutece,produse igiena bebelusi-numai consumabile..in rest am luat tot.Cu sterilizator eu una nu iau ptr ca in mare vreau sa alaptez deci mai mult de 2 3 biberoane ca sa am pentru cand ies in oras nu voi cumpara,dar prietenele mele cu bebei au sterilizatoare tommy tipee sau avent.

Va pup burtici si bebei, weekend placut



#393
Alexina

Alexina

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 244 mesaje

Postat 24 iunie 2017 - 21:05

Deci sa nu bocesc foarte tare pt ca-mi petrec vara inauntru la 25 grade artificiale atunci.

Si eu tot Avent sterilizator am primit, da. pt microunde. 
uite asa arata

http://il.chicbebe.ro/1265296260.jpg

 

Doar ca eu neavand biberoane am sterilizat de toate in el... cani, pahare... paie... jucariile de ros... :)) 

dar tin minte ca era f bun insa trebuia neaparat sters si curatat dupa. cred ca de la apa de la robinet lasa calcar, nu stiu, o depunere dubioasa. 



#394
Alexina

Alexina

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 244 mesaje

Postat 24 iunie 2017 - 21:12

Hm, am uitat sa zic. Am primit de la cineva niste scutece de unica folosinta Huggies, foarte mici. mici mici de tot, mai mici decat Pampers de nou nascut - in care oricum cam inoata in primele zile. i-am pus in bagajul de maternitate. 

Daca vedeti din aia sa luati, sunt excelenti. Eu nu tin minte sa fi vazut asa scutece (pampersi) mititele inainte.



#395
ana_le1

ana_le1

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 107 mesaje

Postat 25 iunie 2017 - 07:59

Alexina la capitolul scutece sunt in pana de idei.Habar nu am ce sa cumpar..sunt atatea posibilitati,fetelor voi ce ziceti?Ca pampersi veti cumpara???Pampers,huggies,etc...any ideas????



#396
sweet20

sweet20

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 265 mesaje

Postat 25 iunie 2017 - 13:37

Fetelor eu cred ca o sa cumpar Pampers premim pt nou nascut.

Nu prea vreau sa folosesc aerul conditionat tot timpul pt ca nici inainte nu prea il foloseam .Afara e f cald  ,mai ales in masina daca e sa am treaba sa plec  sta in soare,cred ca sunt 60 de grade.Vad ca mi se umfla picioarele de la caldura.

Mai am 3 luni abia astept sa il tin in brate pe bebelul meu.Si eu vreau sa il alaptez sper sa se poata, dar  un biberon tot ii iau pt ceai.

Mama nu a putut sa ma alapteze ca a avut canalele infundate  si s-au inflamat a stat 2 saptamani internata in spital dupa nastere pt sani, si am stat si eu cu ea ca nu avea cu cine sa ma lase acasa.Si bunica la fel sper sa nu se repete povestea.

Eu la 6 luni beam supa cu carnita  cu biberonul.Si sunt f sanatoasa chiar  am toate vitaminele, si cand eram mica nu am avut probleme cu sanatatea niciodata.

Va pup fetelor si pe bebei



#397
AdrianaBB

AdrianaBB

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 94 mesaje

Postat 25 iunie 2017 - 14:20

Dragelor, eu sunt foarte, foarte hotărâtă sa alăptez exclusiv pana la 6 luni, iar apoi sa încep diversificarea (când sta bine in funduleț.. iar dacă aceste 6 luni vor fi decalate un pic, nu-i bai, are toată viața înainte sa mănânce!!). Ceea ce implica ca nu vreau sa ii dau lapte praf, nu apa, nu ceai, sucuri sau alte minuni, nu are nevoie clar!!

Am redat azi peste un articol foarte interesant, sper sa va ajute; iar poza accea cu dimensiunile stomacelului unui bebe mi se pare foarte, foarte reprezentativa și liniștitoare pentru noi in primele zile. Oricum lăpticul se formează din sarcina.. iar mie deja au început sa-mi curgă câtva picături :)

 

Legat de pompa, aveți mare grija sa nu faceți suprastimulare..și la fel cu ceaiurile... bebeii nu au nevoie de mult laptic la început iar cazurile cd femeile chiar nu pot alapta sunt fffff rare.

 

http://blogulmeumedi...1#axzz4kAO0IOPy

 

Recomand și grupurile de Facebook ' Clinica de alaptare' și  'Alăptează! - Breastfeeding Support', cu multe informații la Fileș și diverse sfaturi pro-alăptare primite de la doctori, consultanți in alăptare și mămici.

 

@ sweet20, dacă știi ca și bunica și mama au întâmpinat diverse probleme la începutul alăptării, recomandarea mea e sa iei legătura cu un consultant in alăptare acreditat din zona ta astfel încât sa eviti sa treci prin asemenea momente și sa porniti in aceasta etapa cum trebuie din primele ore/zile, mai ales ca prin spitale calitatea sfaturilor primite poate fi.. contrar așteptărilor ;)

 

Noi încă nu am făcut cumpărături; urmează sa personalizez lista prin Iulie iar majoritatea le vom comanda de pe Amazon. Avem câteva ceva, majoritatea primite, urmează sa completam curând, speram sa stea bebelina cuminte, iar dacă nu, comenzile oricum vin in 1-2 zile, noi ajungând acasă in min 5 zile, deci are timp tati sa le dezinfecteze :))

 

Legat de scutece, ma gândesc sa ii iau din acelea textile pentru primele momente și Huggies de unica folosință (cele din urma am înțeles ca sunt f bune însă exista diverse probleme cu mărimea nr 4). Voi le-ați încercat deja pe cele textile? Ce părere aveți/ați auzit de ele?

 

@Alexina, o sa intru și eu pe site ul recomandat de tine, nu îl știam... și uite ca e și o parte buna ca Tre sa stai acasă.. măcar nu mai ești nevoită sa treci prin căldurile infernale ;)

 



#398
sweet20

sweet20

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 265 mesaje

Postat 25 iunie 2017 - 14:28

Multumesc Adriana BB  o sa iau legatura cu un consultant in alaptare o sa vb si cu doctorul meu sa vad ce parere are.

Ceai  de colici  o sa-i dati la bebel?



#399
Alexina

Alexina

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 244 mesaje

Postat 25 iunie 2017 - 18:24

Nu cred ca vreau sa incerc scutecele textile :( Nu stiu cand o sa mai am timp si de asa ceva.
Cu considerentele ecologice din nou nu stiu ce sa zic - mai bine iau unele biodegradabile, ca oricum poluez mai mult cat spal respectivele scutece si ce resurse folosesc  - apa, detergent, curent, etc.

Sunt foarte dragalase si le ador sa le vad pe alti copii, dar cand am aflat ca tre sa le tii la inmuiat, sa nu stiu ce... Eh. Recunosc, la asta am cam dat inapoi.

Daca e bebelusul foarte mic, cred ca o sa folosesc Huggies prima data. Sa intreb pe tipa care mi le-a dat ce numar anume erau, oare erau de prematuri? Sunt minuscule, dar cred ca ar veni f bine pe un nou nascut.

Pt primul copil am folosit Pampers Premium. Stiu ca par mai scumpe, dar de fapt sunt atat de des puse la reducere (in supermarket, online, etc) incat eu niciodata nu le-am luat la pret intreg. Cand gaseam reducerea mai luam.
Cam la fel e cu Ariel capsule. Stiu cat zic ei ca ar costa, dar eu mereu le gasesc la 50% reducere asa ca eu consider ca ala e pretul normal  [:-)))]

 

Ceai de colici nu as da, dar am auzit ca sunt medicamente  / picaturi Colief, Espumisan, etc, care ajuta la eliberarea gazelor din burta.
Ceaiul nu l-as da pt ca m-am uitat inca de la primul copil pe prospect , era ceva cu Baby tea, baby... am uitat....si era ceva gen 90% zahar, 10% vreo 3 buruieni - cimbrisor, etc. Alea care sunt de altfel si prin ceaiurile de lactatie. Asa ca eu alaptand am preferat sa beau eu :)) Si fara atata zahar.



#400
Alexina

Alexina

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 244 mesaje

Postat 25 iunie 2017 - 18:28

Cu laptele - cred ca si eu o sa am lapte in curand, incep sa simt niste furnicaturi foarte familiare prin sani.
Ce dor mi-era! <3 

Abia astept.

 

Cu suprastimularea si pompa - AdrianaBB, exact greseala asta am facut-o la primul copil. Eram complet decisa sa alaptez dar inconjurata de cunostinte care nu au vrut  / putut sa alapteze, si-mi ziceau numai tampenii, practic, incercau sa ma pregateasca de lumea laptelui praf de dinainte sa stim macar daca pot sau nu :))

Si mi s-a parut f aiurea, asa ca am decis sa nu-mi asum nici un risc. Si da-i cu ceaiul, da-i cu supa de gaina (super, btw, pt lapte), da-i cu pompa dupa, am suprastimulat de zici ca eram fantana arteziana in primele luni. Copilul mic si somnoros, eu super hidratata si pusa pe alaptat :)) In fine, am lasat-o mai moale cand am vazut ca saracul ii iese lapte si pe nas de la presiune, si ne-am reglat noi pana la urma.

 

 

O sa fie interesant insa cu alaptatul iarna, haha. Primul meu copil e nascut in primavara, deci era simplu toata ziua pe afara, alaptat pe unde ne nimeream, acoperit de ochii curiosilor cu coada de la sling, rochii lejere, etc etc. Dar noi vom prinde si iarna cu ei mici mici :) Eh, vedem. Sa tin minte sa investesc in pulovere si bluze usor de deschis in fata.


Editat de Alexina, 25 iunie 2017 - 18:39 .




Etichetat si cu septembrie 2017, sarcina, gravida, bebe

Panic Questions

  • Poze pt o a 2-a sarcina

    PaulaTin
    - Astăzi, 08:43

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

Last Blogs

  • EMOTII VERSUS STRES

    Andrevvv
    - Astăzi, 13:54

  • Febra bebe A si nopti nedormite

    Deutzuk
    - Astăzi, 12:25

  • Un pic de liniste

    Roxi_pisicul23
    - Astăzi, 09:56

  • Cum am tratat răcelile în sarcină

    Ana1298
    - Astăzi, 06:30

  • 36 saptamani

    Roxana3001
    - Ieri, 22:33

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -