Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Mamici de Aprilie 2017 (Buburuze de Aprilie 2017)

sarcina aprilie 2017

245 raspunsuri la acest subiect

#231
IoanaRaluca

IoanaRaluca

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 14 mesaje

Postat 22 februarie 2017 - 16:19

Draga Lina,

 

Ai dreptate :) mai avem putin :).

 

Nu stiu ce sa zic legat de scurgere dar cred ca esti o curajoasa :). Ai fost curajoasa si data trecuta :), recent. Pentru dureri parca aveai Nospa. Scurgeri am inteles ca pot fi in perioada asta, si e normal. Doar daca sunt sangerii, sau cu sange sa ne alarmam, dar sunt sigura ca tu ai citit mai mult pe site-uri pe tema asta, si daca credeai ca trebuie sa te alarmezi si sa suni medicul, il sunai. Eu personal sunt mai fricoasa as suna medicul. Acum intrebare poate stupida dat intreb si eu: dopul gelatinos nu o fi chiar gelatinos?

 

Am fost ieri la un curs de puericultura si nu au zis nimic de alarmat in cazul scurgerilor albicioase.  M-am informat si eu acum si asta am gasit:

http://reclama mascata/nastere/travaliu-nastere/Semne-care-prevestesc-nasterea-si-cand-trebuie-sa-mergi-la-spital-a7290.html

http://reclama mascata/nastere/travaliu-nastere/Pierderea-dopului-gelatinos-cervical-a6504.html

 

Sigur trebuie sa fie totul bine :)!!

 

Fug la un curs. Scriu mai incolo de planuri.

 

Pupici



#232
florela123

florela123

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 22 mesaje

Postat 22 februarie 2017 - 18:08

Buna fetelor! 

 

Si eu am fost la morfo de trim 3 la 32 saptamani si bb are dj 2kg, iar eu +7kg  [batcap] . Sper ca in urmatoarele 8 sapt nici unul din noi sa nu mai ia prea mult. Inca as vrea sa nasc natural, dar la 4 kg nu cred ca as mai fi asa curajoasa.

 

Am intrat in concediu de odihna, dar incerc sa fac in fiecare zi plimbari, mi-e teama sa nu intepenesc, deja e mai greu cu spatele cand ai o minge in fata.

 

Scurgeri albicioase am de vreo 2 luni, nu mi-am pus niciodata problema ca nu sunt in regula. Seamana cu cele de la ovulatie, am inteles ca daca au miros ciudat pot indica o infectie, dar nu a fost cazul. Eu recunosc ca nu prea mi-am facut griji deloc sarcina asta - sunt de principiu ca bb vine cand vrea si nu are sens sa ma gandesc la asta. Am facut miscare, am mancat normal, mi-am facut analizele - mi-am facut datoria  [:)]



#233
IoanaRaluca

IoanaRaluca

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 14 mesaje

Postat 27 februarie 2017 - 16:09

Buna mamici cu burtici :),

 

Lina cum a fost la medic vineri?:) Este totul in regula, nu-i asa?:)

 

Eu inca nu am intrat in concediu dar nu stiu cat mai rezist la serviciu. Burtica rezista cat rezista apoi nu ma mai pot misca :).

 

Genul de substante albicioase cred ca avem toate, cantitati mai mici sau mai mari, dar nu continuue si consistente.. Eu nu simt ca mi-am facut datoria, nu prea am facut miscare ptr ca nu m-am simtit in stare.. dar am incercat la fel ca tine Florela sa nu imi fac griji :). Iau Elevit II si fier o pastiluta pe zi si sper la bine :). Si incerc sa mananc mancare gatita si fructe.

 

Planuri pe martie spuneai Lina :). Pai ar trebui sa pregatesc camera copilului si cateva lucrusoare si sa "dezinfectez" casa + curatenie de primavara (nu in ordinea asta). Trebuie sa imi iau un purificator/ aparat pentru filtrat apa de la robinet ptr ca am apa din panza freatica din Popesti Leordeni si cred ca e foarte incarcata cu substante periculoase pentru sanatate, dar asta voi face dupa ce reusesc sa testez apa. Trebuie sa luam scaun de masina, un carut de bebelusi.. vom merge la targurile de "bebelusi" din martie. Si trebuie sa vedem de unde vom lua un pachet de celule stem. Trebuie sa vorbesc la maternitatile Polizu si Giulesti pentru ca ei sunt specialistii in domeniu care si lucreaza cu asa ceva si sa vad ce recomandari de banci de celule stem au ei.

 

Voi ce planuri aveti?

 

Va imbratisez cu drag!!

 

Ioana


Editat de IoanaRaluca, 27 februarie 2017 - 16:10 .


#234
florela123

florela123

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 22 mesaje

Postat 28 februarie 2017 - 19:37

Eu pt martie planuiesc sa incep cumparaturile pt bebe, deocamdata am doar un patut primit. O sa merg la Baby Expo pt carut, comoda de schimbat, salteluta de schimbat, dulap si lenjerii pt patut de la Ikea. Sper sa ma lamureasca medicul meu ce ar trebui sa cumpar la capitolul farmacie pt bebe si pt mine pt nastere - am gasit liste kilometrice pe net, dar mai bine nu cumpar nimic in avans si le iau la nevoie. 

 

Hainute voi ce luati? Ma gandeam la cateva body-uri lungi in prima luna si un saculet / salopeta  sa putem iesi pe afara cand e cald. Voi pt prima luna luati pantaloni, bluze? 



#235
lina_bulina

lina_bulina

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 453 mesaje

Postat 11 martie 2017 - 23:29

Uite ca mai dau si eu pe aici. :) Suntem bine, bebelina creste. Vai cat abia astept sa treaca saptamanile astea. Adica ma simt bine, m-am simtit bine saptamanile astea ce au trecut si ma bucur mult de timpul asta dinaintea furtunii... Urmeaza sa am un control saptamana asta (pentru a-mi recolta secretie) si inca unul saptamana viitoare cu doctorita mea ca sa vada in ce stadiu sunt si apoi ma mai duc la nastere. Cat de putiiiin, ce repede trece timpul! Nu stiu cum trece pentru voi, dar eu nu ma pot dezmetici. 
Ahh, mai am cateva lucruri de pus la punct inainte sa vina iubita. Trebuie sa cumpar urgent un dulap ca sa pun hainele copiilor si pana atunci nu ma pot apuca de sortat si spalat haine pt ea pt ca nu am unde sa le pun. 

Florela, pentru primele 2-3 luni mai mult te chinui cu pantaloni/bluze, de fapt e bine sa ai colanti multi, dar cu body-uri, nu cu bluze... Eu o sa ii dau doar ce am primit si ce mai am de la baietel unisex, dar in principiu raman la salopete si body-uri. Nu cumpar bluze/pantaloni decat marimi de la 3 luni, 6 luni in sus... :)

Ioana, si eu ma apuc de curatenia de primavara, dar dupa 37 de saptamani ca sa fiu sigura ca macar sunt considerata la termen, nu risc nici cu o saptamana mai repede :)) 

Voi mai aveti putere si stare sa faceti ceva? Eu reusesc doar sa gatesc si sa spal vase...apoi nu mai am chef de nimic, nici macar de plimbari, dar n-am incotro, ca am un pitic mic ce vrea plimbat :))
 



#236
Nyny10

Nyny10

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 131 mesaje

Postat 24 martie 2017 - 21:30

Buna seara, mamici de buburuze! Ce liniste e aici!

 

Cum mai sunteti?

Noi suntem bine, in pregatiri pentru marea intalnire. :)

 

 



#237
vera12

vera12

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 273 mesaje

Postat 24 martie 2017 - 22:17

Si noi suntem bine ! Azi am fost la eco, pufoși si in grafic ! Mai merg peste 10 zile, cam in saptamâna Pastelui se prognozează marea întâlnire.

Ma simt destul de ok ... doar ma deranjeaza retenția de apa, voi va confruntați cu aceasta problema? Am butucele in loc de picoare ! :))) 

M-am apucat sa fac bagajul ... dar parca s-au adunat deja prea multe de luat ! La voi cat de voluminos a ieșit ?! :)



#238
Nyny10

Nyny10

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 131 mesaje

Postat 25 martie 2017 - 09:49

Vera,  nu am inca retentie de apa :). Am luat putine kg in sarcina. Eu ma confrunt cu arsuri si uneori dureri in zona inghinala, la oase. In rest...ma simt destul de ok.

Bagajul pt maternitate nu l-am facut, pt ca nasc la privat si nu am nevoie de prea multe.

Saptamana viitoare vreau sa ma apuc sa ii pregatesc hainutele (calcat, spalat). 

 

Doamne ajuta sa avem in continuare sarcini usoare si sa nastem cu bine!



#239
lina_bulina

lina_bulina

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 453 mesaje

Postat 26 martie 2017 - 00:00

Salutare, fetelor! Eu ma misc tare greu, mi-i frica sa nu nasc daca merg mai repede. In continuare cu dureri de pelvis/oase... Am noroc ca am un copil ascultator si nu se apuca sa fuga aiurea de mine, ca altfel nu stiu ce as face. Am fost joi la control, la fix 36s. Bebelina e bine, avea 2,900g, colul e deschis si scurtat...incerc sa nu fac efort prea mare, sa apuc sa trec de 37s, ideal ar fi sa ajung la 38s, dar nu as vrea sa nasc de Pasti. 
Vera, iti va face cezariana? 
Eu nu simt retentia de apa, adica uneori daca stau mult in fund sau in picioare imi simt picioarele mai umflate, dar nu pt mult timp. :)
Cat despre bagaj, sa stii ca eu am avut bagaj mare la prima nastere si cel putin la fel de mare va fi si acum. Inca nu l-am facut, dar saptamana asta cred ca o sa iau tot ce trebuie, sa stiu ca e pregatit. 
Nyny, dar cum ai reusit sa iei putine kg? Si eu de luni asta fac, pregatesc hainele printesei si le pun la loc de cinste...in dulap. :)) 

 



#240
florela123

florela123

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 22 mesaje

Postat 26 martie 2017 - 08:57

Buna fetelor! 

 

Si eu si bebe suntem bine, am fost la biometrie la 37 saptamani si bebe avea 2800 gr, e cu cateva zile mai mic. Nu imi fac griji fiindca si eu si sotul suntem micuti si slabuti, fiecare am avut 3 kg la nastere si imi doresc ca si bb sa aiba o greutate normala. 

 

Si eu nasc la privat, nu intentionez sa imi fac bagaj. Ma gandeam sa imi iau doar chiloti de plasa, absorbante si centura abdominala, dar sa discut si cu medicul meu. Saptamana viitoare am consultul preanestezic si prenatal si o sa intreb de ce mai am nevoie pt bb in primele zile, am bifat deja o parte, dar vreau sa ma lamuresc cu produsele farmaceutice - in caz de colici, febra etc.

 

Am bifat camera de bebe: patut, comoda de schimbat, dulap de haine si pat pt buni - planul e ca bebe sa doarma in camera lui din ziua 0, ne interesam de un video monitor ok. Am mai luat de la targ carut si pompa, mai trebuie sa merg la ikea dupa saltea de schimbat, protectie saltea, cearsafuri cu elastic si cadita. Ma gandesc sa iau un cos dintr-acela special de scutece. Are cineva? Daca da, ce model si chiar e eficient impotriva mirosurilor? Pt haine urmeaza sa fac comanda pe Next - mi-a placut f mult ce am vazut in magazin si pe net sunt preturile cu 30% mai mici. 

 

Desi nu am luat multe kilograme, ma misc din ce in ce mai greu, chiar si plimbarea zilnica imi provoaca contractii, dar stiu ca sunt false si nu ma panichez deloc. Colul e ok, burta e sus, asa ca trag de mine sa ma misc cat pot. Scarile sunt cea mai mare provocare! Inca nu mi au aparut vergeturi pe burta, doar cateva pe coapse, imi fac zilnic masaj cu bio oil, sper sa scap pana la final, desi majoritatea prietenelor au facut fix in ultima saptamana.

 

Eu inca nu iau nicio pastila, nici macar fier. Voi ati primit recomandare de la medic?

 

 





Etichetat si cu sarcina, aprilie 2017

Panic Questions

  • Poze pt o a 2-a sarcina

    PaulaTin
    - Astăzi, 08:43

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

Last Blogs

  • nasterea

    Ralu31031992
    - Astăzi, 14:18

  • Carucior

    Ralu31031992
    - Astăzi, 14:07

  • EMOTII VERSUS STRES

    Andrevvv
    - Astăzi, 13:54

  • Febra bebe A si nopti nedormite

    Deutzuk
    - Astăzi, 12:25

  • Un pic de liniste

    Roxi_pisicul23
    - Astăzi, 09:56

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -