Aveti idee, se poate folosi sare de Himalaya la muraturi?
Castraveti murati - de vara
#11
Postat 06 iulie 2016 - 12:01
#12
Postat 06 iulie 2016 - 12:08
Daca ai castraveti himalanyeni...
Cred ca-i buna orice sare, indiferent de provenienta. Din experienta (ca nimeni nu stie de ce) sarea iodata, indiferent de unde vine, strica muraturile. Daca e neiodata...e perfecta.
#13
Postat 06 iulie 2016 - 12:46
daca voi gasi castraveti martieni (ca la cat sunt de rari castravetii mici aici, zici ca-s adusi de pe Marte ), incerc si eu cu sare de Himalaya, dar cred ca trebuie sa pun mai multa ca e mai putin sarata.
#14
Postat 06 iulie 2016 - 13:32
#15
Postat 07 iulie 2016 - 11:30
Daaa, si aici-s rari si scumpi de zici ca-s de aur! Dar mai gasim din cand in cand, daca merg inaintea polonezilor la aprozar:)))
#16
Postat 10 iulie 2016 - 17:25
S-au facut castravetii. Mie nu-mi plac. Mi se pare ca au gust nasol, "de butoi", cum le zic eu. Sotul zice ca lui ii plac, ca nu i se pare nimic in neregula. Mie-mi put:(
#17
Postat 10 iulie 2016 - 19:25
Am pus si eu un borcan cu castraveti "de vara" pe balcon, dar zapacita de mine a pus sare iodata.
Am citit intre timp de ce nu e buna sarea iodata la muraturi, cica inmoaie legumele. Acum asta e, oi vedea ce o iesi.
Eu i-am pus doar cu crengute de cimbru si de marar, cam asa ii facea mama mea si incerc sa replic reteta ei.
Am pus ieri pe balcon borcanul acoperit cu un capac facut din hartie si deja s-a tulburat apa si miros foarte bine.
#18
Postat 11 iulie 2016 - 08:27
Eu am astazi drum pe (linga)magazinul turcesc,sper sa gasesc castraveti sa pun si eu la murat ca m-a innebunit subiectul asta!!!
Doar la mincarica de cartofi ci salata de catsraveti murtai ,ma gindesc!!!!
#19
Postat 11 iulie 2016 - 14:04
Pai da, asta voiam si eu sa fac, o tocana de cartofi si sa o mancam cu castraveti murati. Miaaammmm.
#20
Postat 11 iulie 2016 - 19:01
Mi-am facut si eu ca mi-ati facut pofta. Excelenti au iesit.
Andacos eu am luat de la Penny un saculet de 2 kg cu 1,99. Foarte buni, proaspeti, micuti.