Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 3 voturi

Strigam catalogul pinguinilor


951 raspunsuri la acest subiect

#1
Ioana_Pos

Ioana_Pos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 18.083 mesaje

Postat 02 iulie 2016 - 01:38

Si povestim din scoala, poate asa le mai trec emotiile celor aflati acum in focuri.

 

Eleva Ioana, prezenta!

 

La admiterea la liceu am avut > 9.50 la romana si >7.50 la mate, ca in total media a fost 8.79. Insa ce a fost remarcabil, nu a fost nota la romana, ca mi-a placut literatura si in ultimii ani de generala si gramatica, ci faptul ca la mate am scris 12 sau 13 pagini la examen. [batcap] Stiam materia insa nu puteam sa folosesc stilul sec, didacticist, asa ca le-am scris cu descrieri si epitete cum am calculat eu suprafata cercului si ce mai era pe acolo. [:D] As zice ca a functionat.

Si a propos Viv, am avut subiect de admitere sa dau sinonimul neologic pentru 'care a pierdut apa'. 

 

La bacalaureat am dat examen oral la romana si germana si scris la romana, engleza, istorie si filosofie. Am avut 9.78 sau 9.87 media finala si 9.65 la cei patru ani de liceu. Norocul meu a fost cu profi intelegatori la chimie, fizica si mate, noi fiind clasa de limbi straine (franceza, engleza, germana, plus niste latina si literatura universala [:D]). Desi franceza era cea mai studiata, din clasa a 2-a si intensiv din clasa a 5-a, atat mi-a devenit de antipatica incat am preferat sa fac meditatii la germana sa acopar materia din minim 6 ani (eu invatand in liceu doar 4) ca sa pot da bacul. Tare faina profa aveam

la germana, povesteam cu ea o multime si traduceam din Burda articole. 

 

Acum ca m-am laudat ca un cozonac cu multa drojdie dat la cald, astept si restul catalogului.



#2
aminna

aminna

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.799 mesaje

Postat 02 iulie 2016 - 02:05

c-am luat 10 la admitere m-am laudat dincolo [:)]  dar ma innebunise mama cu "trebuie sa justifici tot ce scrii", incat la examen am scris ceva de genul "lungimea ipotenuzei = x, conform teoremei lui Pitagora, care spune ca..." [:)]  cred ca le-am scris de vreo 3 ori in 2 pagini teorema, in caz ca o uitasera intre timp  [:-)))]

 

in prima ora de mate, proful ne-a zis: au fost 2 note de 10 la admitere: M si G. lucrarea lui G e de matematica, dar lucrarea lui M parca-i de literatura [:-)))]

 

la treapta a II-a am bocit cu disperare ca n-am stiut sa fac o problema (pe care in final n-a facut-o nimeni); am iesit plangand din examen, mama s-a speriat ca n-am facut nimic, asa ca m-a luat de-o aripa si am pornit spre casa. io inca boceam. dupa vreun sfert de ora am reusit sa-i zic ca "io cred ca iau peste 9.50" (ceea ce a fost adevarat). s-a oprit mama brusc, nu mai conta ca eram fix pe trecerea de pietoni [:)]  si mi-a zis ca imi da doua palme de nu ma vad (erau doar vorbe, ca doar nu m-a lovit niciodata) c-am speriat-o asa, ea credea ca n-am facut nimic si io plang pentru un 9.50???

 

la bac nu mai stiu ce note am luat, ca pe vremea aia nu conta la nimic. la romana ne-a corectat lucrarile o profa dubioasa. nota mea si notele altor colege care, la fel ca mine, umpuseram paginile cu citate din critici literari, a fost 8 si un pic; colegii care abia reuseau sa scoata 3/4 de pagina la un comentariu au luat peste 9.50 [:-)))]  

 

la fizica mi-am ajutat eu colegii, urmand sa ma ajute ei la mate (ca matematica nu ma mai interesase dupa treapta a II-a, n-o ignorasem total, da' nici nu-i mai dadusem importanta). in timpul examenului ma stresa colegul din spate: "hai sa-ti zic" "nu vreau, lasa-ma sa fac cat stiu" "da' am promis, ca si tu m-ai ajutat ieri" "lasa-ma ca fac eu" "da' le stii pe toate?" "nu chiar, da' nu vreau sa iau 10"

 

am luat 9.80 [:)]  el a luat mai putin [:-)))]



#3
mihaela_s

mihaela_s

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 28.843 mesaje

Postat 02 iulie 2016 - 08:55

Eu sunt prezenta la catalog, de buna dimineata, am ratat jumate de a doua repriza aseara si golul trei, am adormit pe canapea si m-am dus sus in dormitor apoi, ca erm super obisita si stiam ca ma trezesc la 6 azi. 

 

Nu-mi cereți sa va dau detalii de note la trepte ca habar n-am. Dar tin minte ca la treapta întâi nu am facut dupa așteptări, ceva cu 8 si ceva la ambele si am fost destul de departe pe lista...pana in anul cand am intrat eu se organizau clasele in ordinea mediilor, așa ca in general A era elita. Eu as fi ajuns in D dupa ordinea intrării, eram dezamagita. Fusesem o eleva buna in scoala generală, Așteptările erau sa intru in primii 50-60, dar am avut emoții, m-am bâlbâit la romana ca mi-a picat ceva ce nu imi plăcuse si nu ivatasem destul de bine si la mate am bulit problema de geometrie plana ca nu imi placea deloc, si apoi inca ceva...nu stiu, m-am simțit ghinionista la treapta întâi. Norocul a fost ca atunci a fost primul an in are au zis: primul in A, al doilea in C (B era secția maghiara), al treilea in D si așa mai departe (eram pana la D) si așa am ajuns sa fim clasele omogene si sa nu mai conteze clasa in care ajungi. 

 

La treapta a doua am mers mai bine, am ajuns intre primii 50 iar la bacalaureat tot ok a fost. Si la facultate am intrat unde am vrut, intre primii 25, astea erau locurile pt chimie organica. Doar treapta întâi a fost nasoala :)

 

Aici ai ținut cont de notele de la bac cand mi-au calculat punctele pt cand m-am înscris la facultate. Am un punctaj bun, se tine cont de medii si de notele e bac.

 

In Ro cand am dat la facultate, au contat numai notele de la examene, trei la numar: mate, fizica si chimie. 

 

Ps. Mesajul l-am inceput la ora 6.30 dar nu am apucat sa il termin atunci :). 



#4
danielag

danielag

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.114 mesaje

Postat 02 iulie 2016 - 08:58

Bună dimineața, mă prezint și eu la catalog.

 

Eu nu mai țin minte ce subiecte am avut la admitere la liceu. La bac îmi mai aduc aminte vag câte ceva. Mi-e groază că uit din ce în ce mai multe... 

 

Mă duc la treabă, mai am o grămadă de geamuri de spălat. Și geamurile nu-s problemă, dar perdelele au un sistem tare aiurea de prindere, până pui la loc o perdea te trec toate apele.

 

Weekend frumos!



#5
Viviana_06

Viviana_06

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.017 mesaje

Postat 02 iulie 2016 - 10:04

Bună dimineața la capitol nou!

Am dormit până la 9.15, mi-am băut cafeaua si vreau să mă apuc de treabă . Aseară su plecat copiii pe la 7, veseli pentru că le-a promis taică-su că îi duce în Crâng să se plimbe cu bicicleta dublă. Aseara am lenevit, stresul de ieri m-a dărâmat.

Vă mulțumesc pentru felicitări. Am copil deștept , dar puturos. Stiu asta si mi-o asum. Ținând cont că anul trecut, în clasa a șaptea a mers mult mai prost , mă bucur că anul acesta s-a mobilizat și a recuperat. Vrea mate-info bilingv sau simplu, are nota de mate-info la un liceu bun. Nu vrem crema liceurilor din Ploiești, vrem un liceu ok.

Pentru că sunt fată cuminte și  ascultătoare  [:D] , aseară la 12 noaptea făceam baie in piscină. Mulțumite??  [:I]

Azi e zi de curățenie , mâncare nu fac si la 6 seara am întâlnire  cu 2 prietene dragi, foste colege de liceu. L. stă în Canada de vreo 15 ani , iar cealaltă în Ploiești. Dar de văzut ne vedem toate când vine L. în țară. Azi e ziua ei si face chef mare. Zilele trecute a fost si ziua băiețelului ei, are 9 ani. Mi-a spus că ne vom revedea cu ocazia asta mai mulți fosti colegi, dar nu stiu mai multe. Si ca vor să-l revadă și pe Dragoș, prietenul meu, pentru că nu știu dacă  v-am spus, noi toți am fost colegi clasele 9-10  [bib]

Strigarea la catalog o fac un pic mai târziu. Mă duc să bag rufe la spălat.

 

PS Felicitări  nepoatei tale, Viviana, felicitări pentru Ioana din Iași!

Felicitări Seri pentru capitolul muncit.

Mă bucur Strumphitza  că veștile sunt bune.

Ioana, sănătate multă tatalul tău! Deci așa, anul școlar nu ține  doar un trimestru ??  [bib]

Mianna... eleva model...cu Așa Da!

Distracție plăcută Ella în Zurich!

Iar Mihaela... cu piscină  lângă  casă , nu acasă ... e bine! Du-te în continuare dacă îți place, profită de zilele călduroase  [flo2]

 

 



#6
Ioana_Pos

Ioana_Pos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 18.083 mesaje

Postat 02 iulie 2016 - 10:19

mersi [flo2] da-i promovare, bre, ca nu ma vinde (inca) nimeni la promotie [:-)))]

 

[:-)))]  [:-)))]

pardon. Am romglezit.



#7
Ioana_Pos

Ioana_Pos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 18.083 mesaje

Postat 02 iulie 2016 - 10:24

Daniela, eu imi amintesc ptr ca a fost ceva ce nu citisem pana la capat: Morometii. Nu mi-a placut, nici Ion de altfel. Prefer taranii semi-invizibili din Viata la Tara.

 

La romana oral: Seara pe deal si Morometii. La scris, Morometii. Atat a batut profa de romana campii cu Morometii ca am stiut ce sa debitez. Plus ca stiam critica literara si cu vreo doua citate bine plasate am scapat.

 

La germana am avut despre limbile germanice... M-am legat de olandeza si cred ca suedeza sau daneza. 

 

La istorie am impresia ca a fost despre fanarioti si 1821.

 

La filosofie si engleza nu mai stiu [batcap]



#8
Ella73

Ella73

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 13.297 mesaje

Postat 02 iulie 2016 - 10:45

Neata pinguini

 

Suntem in drum spre casa, am fost rapizi la cumparaturi....si ploua, da ce ploua  [pl]

Ce ma bucur pt Wales...un mare bravo  [pk] elvetienii le spun Walliser...

Azi joaca Germania cu Italia..noi suntem pt nemti...asa ca Viel Glück  [hagi]

Sper sa se opreasca ploaia, altfel nu cred ca mergem...copila vrea sa se si tunda, sa-si refaca si undercut-ul...mai avem de facut si cumparaturi pt Romania.

 

Viv, cu multa placere...imi spui daca ai nevoie...multa sanatate soacrei.

 

Felicitari viitorilor liceeni  [flo2]

 

Ioana din Iasi, bine ai venit  [flo2] mai povesteste-ne despre tine.

 

Cand Marcia e trista sau plange, o iau in brate..adica se urca la mine in brate..acum m-a intrecut si la inaltime si la greutate....dar tot imi place sa o tin in brate.

Nici eu nu inteleg rautatile unora, dar stiu ca la un moment se vor intoarce impotriva lor...cineva acolo sus nu doarme...asta ii spun mereu si Marciei...sper sa invete sa ignore rautatile...vorbesc luni cu un specialist, cumnata mea mi-a recomandat o astfel de terapie...sper sa o ajute si sa vada lumea altfel.

Multumesc oricum pt incurajari  [flo2]

 

Despre note la liceu povestesc mai tarziu..ajungem in curand.


Editat de Ella73, 02 iulie 2016 - 10:45 .


#9
Viviana_06

Viviana_06

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.017 mesaje

Postat 02 iulie 2016 - 15:22

Eu am învățat la țară, la mine în sat. Toți cei 8 ani numai premiul 1.

Am dat la liceu în Ploiești și șocul  a fost ca nu am luat note foarte bune ca să intru la electrotehnică , ci am intrat  la prima clasa de mecanică. Supărare mare în casă, plânsete, etc. La treapta a doua mi s-a părut mai ușor. Liceul a fost bun, se învăța  carte. Așa spun acum, pentru că atunci îl consideram pușcărie.  [:D] 

Am luat bacul cu notă măricică , în jur de 9 . Îmi aduc aminte că nu a fost un stres foarte mare, pentru că liceul îți cerea să înveți tot timpul, nu aveam lagune. Cu toate astea am avut colegi care nu au luat bacull pentru că s-au pierdut din cauza emoțiilor.

De când mă stiu mi-a plăcut matematica mai mult decât româna, așa că am ales foraj la mine în oraș  si am intrat a doua la facultate.

Cam așa a fost la mine, fără prea multe probleme. La liceu nu mi-a plăcut, în schimb facultatea da si m-a schimbat foarte mult în bine. M-am îndrăgostit pentru prima oară și am reușit să -mi inving timiditatea excesivă.

La 10 ani după foraj am făcut  a doua facultate. Particulară, in Bucuresti, cu 3 ani de weekenduri mâncate . A fost un chin s-o termin. M-am ofticat ca nu m-am dus la una ușoară la care examenele se dădeau si se luau foarte ușor.

Cam atât.

S aveți un weekend frumos!

Mă duc să mă pregătesc pentru petrecere  [pk]



#10
aminna

aminna

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.799 mesaje

Postat 02 iulie 2016 - 16:01

 nu aveam lagune.

lagune albastre? [:)]




Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • 36 saptamani

    Roxana3001
    - Ieri, 22:33

  • Luna a 8-a

    Pau26
    - Ieri, 22:12

  • Activități care m-au ajutat în sarcină

    Ana1298
    - Ieri, 21:39

  • Control trimestrul 2

    lili.95
    - Ieri, 19:50

  • Ziua naÈ™terii

    Roxanesss
    - Ieri, 17:30

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -