Le usuc eu ML,la fel ca pe orice verdeturi.Numai trebuie sa fie intr-un loc bine ventilat ca au capsula aia maronie cam groasa si risti sa mucegaiasca.Avantajul meu e podul casei,loc intunecat,bine aerisit.Toamna cobor tot din pod si seara las pe teracota(dupa ce o inchid) toate chestiile uscate ca sa dispara orice urma de umezeala,apoi le pun in borcane.Mama mea lega buchetele de tot felul si le punea pe balcon,apoi in toamna pe calorifer o zi si de asemenea in borcane dupa.
Flori de salcam -retete, beneficii si cum sa le pastrez?
#11
Postat 29 februarie 2016 - 21:10
#12
Postat 29 februarie 2016 - 21:14
Florile cand le pun la uscat(de orice fel) nu le spal,gongile pleaca singure si cum le tot intorc unde le usuc pica si praful si alte cele.Plantele aromatice(frunzele) le spal,le leg buchete si apoi le pun la uscat.
Nu mananc salcamul crud cu mujdei,facut pane si servit cu mujdei:))
Editat de dea78, 29 februarie 2016 - 22:18 .
#13
Postat 29 februarie 2016 - 21:57
Dea, multumesc. Inteleg ca nu le speli inainte, nu? Si daca au goange ce se intampla cu ele cand stau florile la uscat :)?
#14
Postat 29 februarie 2016 - 22:05
:) am mancat ceva ca o sarlota,,cu aroma de flori, bomboane cu aroma de violete și am vazut la tv zahar pus cu flori de lavanda, sa stea cateva zile, apoi folosit la facut desert... din pacate nu am habar de retete, eu ma ocup mai mult cu consumatul, mi am luat o data apa de trandafiri in ideea sa fac ceva bun cu ea si... am ajuns sa ma dau cu ea pe fata pana la urma :)
Am observat ca nu toata lumea agreeaza genul ăsta de aroma, la bomboanele mele cu violete s au strâmbat o gramada, zicand ca parca mananca sapun :)) in schimb mie mi se par grozave... sunt luate dintr-un supermarket :)
#15
Postat 29 februarie 2016 - 22:19
Am scris mai sus ca se postase in dublu exemplar...forumul nu mergea la ora aia deloc:(((
#16
Postat 29 februarie 2016 - 23:02
Da, da, Marox, asa dulceata vreau si eu, aurie. Si cum se simt la mestecat petalele? Un pic scartaietoare precum cele de trandafir sau e un maglavais? Ma intreb daca au adaugat si altceva la reteta pt. aroma. Mai ai borcanul pt. ingrediente?
M-am uitat dupa borcan, nu-l mai am, imi pare rau. In dulceata se simteau florile, asa, ca niste guguloaie moi. Nu numai petalele, se vedeau florile in borcan. Nu stiu cum e dulceata de trandafiri, dar sigur nu scirtiia nimic in asta de salcim.
#17
Postat 04 martie 2016 - 21:06
Tuturor, multumiri.
Dea cu ideea :)! Mi-ai dat cateva idei, mersi!
Si tie, Marox ca ai cautat borcanul si mi-ai descris guguloaiele.
Anda, as incerca si eu bomboanele cu violete! Cu dezamagire, violetele salbatice din curtea mea (de fapt din mai multe curti de pe-aici pe unde m-am tot mutat) nu miros. Sunt delicate, frumoase dar nu au nici pic de parfum. Tare as fi facut ceva cu ele...
Da, da, si cu ace de pin se procedeaza la fel pt. parfumarea zaharului; nu am incercat pana acum decat ceai de ace.
Deocamdata a nins, asa ca m-am mai potolit cu day dreamingul. Numai urzicile si-au scos capul pana acum. Or sa vina ele si florile de salcam...
#18
Postat 05 martie 2016 - 00:41
#19
Postat 05 martie 2016 - 01:36
Nu miros mey de nici un fel ale mele!
Uite, cica sunt doua feluri, poate gasesc, daca ma uit mai bine, si din cele parfumate (cea din stanga neparfumata, cea din dreapta da):
Sursa info: http://hedgerowrose....ch-kind-to-use/
#20
Postat 05 martie 2016 - 09:27