Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * - 4 voturi

Mamici de Noiembrie 2016 (Brumarei de Noiembrie 2016)

sarcina gravida noiembrie 2016

1278 raspunsuri la acest subiect

#151
otilia86

otilia86

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 195 mesaje

Postat 01 mai 2016 - 22:04

Paste fericit gravidute :-) :-)

 

Doamne ajuta Innes cred ca erai ff stresataBuna. Acum poti sa te bucuri de sarcina cu toata ffiinta ;-)



#152
Nkem

Nkem

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 103 mesaje

Postat 02 mai 2016 - 20:36

Fetelor am facut si eu azi bitestul [:)]. Totul este ok. Bebelinul este perfect. Ba chiar mi -a spus dc ca sarcina este mai mare cu 5 zile. Deci am dpn pe.2 acum. Sunt fericita ca totul e bine. La fel va doresc si voua. Nu am aflat inca dc e baiat sau fata. Dc crede ca e prea devreme sa imi spuna precis ce e, dar nu nu conteaza sanatos sa fie. Va imbratisez cu drag!  [bib]

 



#153
raluk0207

raluk0207

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 159 mesaje

Postat 05 mai 2016 - 13:23

Buna, fetelor! Cum sunteti? Am fost ieri la doctor, la a 3-a ecografie. A fost ceva mai amanuntita decat primele doua, translucenta nucala e foarte ok, deci cel putin la screening nu exista niciun risc. Ultimele noutati:

- dupa ecografie, am fost indrumata la un laborator de analize pentru dublu test (neaparat efectuat in urmatoarele 3 zile, pana nu intru in saptamana 13, cand rezultatele cica nu ar mai fi la fel de relevante) si testul Torch. Azi dimineata am fost la un centru de recoltare, ambele analize au costat 480 lei, ceea ce mi s-a parut cam mult, iar rezultatele vor sosi peste o saptamana. 

- bebe e complet format si complet functional, s-a miscat in toate pozitiile posibile, inclusiv picior peste picior si cu capul in jos, da din maini si din picioare intr-una, are os nazal, cordonul ombilical e acolo unde trebuie si pare cu o saptamana mai mare. Eu am avut 4 kg la nastere, iar taica-su 5. Deci brumarelul va fi un mic pepenas  [flo2] . Doctorita a zis ca daca nu cumva ne pacaleste, se pare ca e baiat.

- am descoperit sursa greturilor: Utrogestanul. Il terminasem de vreo 2 zile, nu am apucat sa iau alta cutie si am constatat ca ma simt perfect, motiv pentru care am decis sa renunt complet la el si sa ma rezum doar la acidul folic. Nu stiu cum va simtiti cele care il luati, insa eu am avut toate efectele secundare: greturi cumplite, ameteli si cresterea sanilor.

- pana acum nu am luat decat 1 kg in plus.

- am pornit in maratonul cautarii hainelor pentru gravide. Oferta din magazine este extrem de saraca, iar culorile sunt horror. Numai negru, gri, kaki, grej, crem sau alte culori antijeg. Pe principiul: te imbraci cu ce gasesti, nu cu ce iti place. Magazinele abunda de blugi pentru gravide, ceea ce nu ma ajuta foarte mult avand in vedere ca 80% din sarcina o sa fie vara si ultimul lucru pe care mi-l doresc e sa fac sauna. Anyway, momentan mai merge si asa. Mai astept sa vad cum o sa fie burta.



#154
manuela03

manuela03

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 73 mesaje

Postat 05 mai 2016 - 13:57

Multumim pentru detalii Raluca :) Ma bucur ca sunteti bine, sper sa auzim numai de bine de acum inainte.

 

Eu am facut analizele de sange pentru dublu test saptamana trecuta si saptamana viitoare voi face analiza morfologica iar doctorul v-a interpreta rezultatele celor doua si o sa calculeze riscurile.

 

Eu sunt in aproape 12 sapt acum si inca nu am luat in greutate, dar nu-mi fac probleme, bebele a iesit bine la ecografii.

 

Mi-a iesit ieri un herpes pe buza si am citit sa vad cam care e treaba cu aciclovirul/zovirax si parerile sunt cam impartite asa ca o sa folosesc niste metode babesti ca sa treaca :)

 

Sanatate mamicilor.



#155
CrisiC

CrisiC
  • Membri
  • 7 mesaje

Postat 05 mai 2016 - 18:59

Salut fetelor,

Am facut si noi eco azi si avem 6 cm, manute, picioruse din care dam continuu si tot ce trebuie. M-am topit toata cand am vazut ce activitate e acolo, fara sa stirea mea  [:)]

Inca nu stim sexul, sunt foarte curioasa, dar asta e... data viitoare.

Raluca, mie mi-au placut rochii/bluze/ colanti si salvari de vara din mall c&a, waikiki si koton - de unde mi-am si luat cateva. Sunt colorate, vesele si din materiale misto. Nu-s chiar de gravide, dar sunt superlejere.

[flo2]



#156
Alena11

Alena11

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 79 mesaje

Postat 06 mai 2016 - 08:11

Buna fetelor, imi era dor sa gasesc ceva activitate pe aici ...eu intru zilnic dar cum nu prea e multa activitate nu prea aveam ce scrie [:)] [:)]

Raluk, eu iau doza maxima de arefam ( tot progesteron ), si spre surprinderea mea m-am simtit destul de ok. Singura chestie care ma deranjeaza sunt ametelile, dar cum am trecut printr-o pierdere de sarcina nu renunt la el, si rezist eroic :))) Ma bucur ca bebe e tare bine si face tumbe in burtica. Eu la capitolul haine am schimbat doar blugii, mi-am luat o pereche elastici si putin mai comozi in talie, desi la birou pe scaun stau cu nasturii descheiati si cureaua mai desfacuta :))) Mai astept putin pana sa imi iau ceva de graviduta .

Manuela , ce ma bucur cand citesc numai lucruri pozitive si bebei sanatosi si voiosi [fiesta]Eu inainte de sarcina aveam deseori herpes pe buza, dar in ultimii ani renuntasem la aciclovir, trecea natural  [:)]  [:)] Daca se umplea cu apa il spargeam si asa nu ma mai durea  [:)]  [:)] 

 

Cris , bine ca e bebe bine ,  pt sex e timp de aflat [flo2] [flo2]

 

Acum si noutati despre noi, am fost si noi la morfo de trim I, bebe e bine , are nasuc, translucenta nucala e ok, bebe are 6.38 cm si e complet dezvoltat. Eu dublu test am refuzat sa il fac , i-am spus drei si mi a zis ca nu am motive sa il fac daca nu vreau. Eu nu vroiam pt ca e o analiza pur statistica si atat.

Eu nu vroiam sa aflu sexul...ca ea vroia sa mi-l zica, dar s-a uitat intre picioruse, si cum eu am vazut toata activitatea lui bebe din timpul morfologiei am vazut ca a dat cu zoom ...si ca nu se vedea nimic...deci preliminar este fetita...dar pt noi este inca "bebe" nu "el " sau "ea" pt ca mi se pare devreme si nu as vrea sa i se schimbe sexul intre timp. Oricum chiar nu conteaza ce va fi, numai sa fie sanatos/oasa si sa vina pe lume la termen [gravired]

 

Va pup si sper sa avem mai multa activitate pe aici [si-eu]



#157
Tutoianu

Tutoianu

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 84 mesaje

Postat 08 mai 2016 - 18:12

Buna mamici. Poate este cam devreme ptr acesta intrebare dar ce parere aveti despe recoltare celule stem? Fara sa vreau azi m.am " activat" cand am citit divese pareri care nu erau tocmai "pro" datorita faptului ca la noi nu exista inca pacienti tratati cu acestea !!!!!


#158
Tutoianu

Tutoianu

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 84 mesaje

Postat 09 mai 2016 - 18:24

Buna fetelor, imi era dor sa gasesc ceva activitate pe aici ...eu intru zilnic dar cum nu prea e multa activitate nu prea aveam ce scrie [:)] [:)] Raluk, eu iau doza maxima de arefam ( tot progesteron ), si spre surprinderea mea m-am simtit destul de ok. Singura chestie care ma deranjeaza sunt ametelile, dar cum am trecut printr-o pierdere de sarcina nu renunt la el, si rezist eroic :))) Ma bucur ca bebe e tare bine si face tumbe in burtica. Eu la capitolul haine am schimbat doar blugii, mi-am luat o pereche elastici si putin mai comozi in talie, desi la birou pe scaun stau cu nasturii descheiati si cureaua mai desfacuta :))) Mai astept putin pana sa imi iau ceva de graviduta . Manuela , ce ma bucur cand citesc numai lucruri pozitive si bebei sanatosi si voiosi [fiesta]Eu inainte de sarcina aveam deseori herpes pe buza, dar in ultimii ani renuntasem la aciclovir, trecea natural [:)] [:)] Daca se umplea cu apa il spargeam si asa nu ma mai durea [:)] [:)] Cris , bine ca e bebe bine , pt sex e timp de aflat [flo2] [flo2] Acum si noutati despre noi, am fost si noi la morfo de trim I, bebe e bine , are nasuc, translucenta nucala e ok, bebe are 6.38 cm si e complet dezvoltat. Eu dublu test am refuzat sa il fac , i-am spus drei si mi a zis ca nu am motive sa il fac daca nu vreau. Eu nu vroiam pt ca e o analiza pur statistica si atat. Eu nu vroiam sa aflu sexul...ca ea vroia sa mi-l zica, dar s-a uitat intre picioruse, si cum eu am vazut toata activitatea lui bebe din timpul morfologiei am vazut ca a dat cu zoom ...si ca nu se vedea nimic...deci preliminar este fetita...dar pt noi este inca "bebe" nu "el " sau "ea" pt ca mi se pare devreme si nu as vrea sa i se schimbe sexul intre timp. Oricum chiar nu conteaza ce va fi, numai sa fie sanatos/oasa si sa vina pe lume la termen [gravired] Va pup si sper sa avem mai multa activitate pe aici [si-eu]


#159
Tutoianu

Tutoianu

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 84 mesaje

Postat 09 mai 2016 - 18:36

Buna burtici. Azi am facut si noi dublu testul, eco a iesit ok acum asteptam si noi rezultatul final dupa corelarea cu sange in aprox 7 zile. Cu toate ca stiu ca aceste analize nu sunt ptr diagnosticare am preferat sa o fac. Eu am vrut sa fac analiza de vilozitati ( care este destul de invaziva) dar doctorul si sotul ma convins ca nu are rost sa o fac din moment ce nu avem in familie prob si nici la eco nu au aparut modif. Pupici ptr mamici si pitici. Sa ne ajute D.zeu sa avem bebei sanatosi. [barza1]  [bib] [bib] [bib]



#160
otilia86

otilia86

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 195 mesaje

Postat 12 mai 2016 - 22:26

Ceau fetelor!!

 Am fost si noi la eco. Aici nu se face bitest ssau triplu test dar in schimb i-a masurat piciorusul, capul, coloana si ce-o mai fii masurat nu stiu, ca n-am inteles nimic, dar a zis ca totul e perfect. Analizele mi-au iesit bune, doar putin mare tensiunea 140/70 dar asta cred ca a fost din cauza ca am mers singura si aveam emotii. Sper sa nu incep cu altceva, gen tensiune de sarcina.

  Am luat deja 4 kg pana acum  [batcap] dar asta e.

AAA si se pare ca 70% e baietel  [bbbaiat]





Etichetat si cu sarcina, gravida, noiembrie 2016

Panic Questions

  • Poze pt o a 2-a sarcina

    PaulaTin
    - Astăzi, 08:43

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

Last Blogs

  • Adevărul despre sarcină

    IonIza
    - Astăzi, 21:02

  • Ultima zi la job

    RoxiMada
    - Astăzi, 18:42

  • Gata cu serviciul!

    Andreeaflore1991
    - Astăzi, 18:10

  • nasterea

    Ralu31031992
    - Astăzi, 14:18

  • Carucior

    Ralu31031992
    - Astăzi, 14:07

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -