Sari la conținut

Sari la conținut


Radar familia Bodnariu

bodnariu solidaritate

1703 raspunsuri la acest subiect

#1301
Alizee

Alizee

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.337 mesaje

Postat 12 februarie 2016 - 22:14

„Am încercat să vin cu date despre felul cum funcționează protecția copilului din Norvegia și ce reguli au urmat. Nu e lucru usor, atata timp cat campania este bazata pe un argument în care faptele sunt denaturate în mod intenționat” Manager de comunicare Frode Andersen.

Tare nemulțumită este Doamna Andersen că nu s-a putut înțelege cu noi!

Săraca, ea a tot încercat să ne convingă de chestiunea cu procedura, cum că începe totul cu suspiciunea că părinții sunt prea creștini sau, mă rog, radicali, dar își mai și opresează copiii cu îndoctrinări! Cum îți răpesc pur și simplu copiii fără nicio dovadă pertinentă, fără nicio verificare prealabilă! Cum agenții lor încearcă să o convingă pe soție să declare mizerii despre soț, cu promisiunea că i se vor da copiii înapoi, asta după ce le-au dat sfaturi binevoitoare să nu-și ia avocat și să nu spună nimic nimănui!

Necazurile Doamnei Andersen nu s-au oprit aici! Ca niște îndărătnici ce suntem, nu am putut pricepe nicicum de ce au luat bebelușul de 3 luni de la mamă, de ce l-au băgat la raze și, dacă tot n-au găsit nimic, de ce nu l-au dat înapoi părinților!

Pentru că suntem foarte grei de cap, nu am putut deloc accepta cum poporul norvegian preaumil și preacucernic întru slăvirea autorităților poate să stea nepăsător la crimele odioase pe care le comite Barnevernet, ba mai mult, ne-am apucat să ieșim în stradă și să-i băgăm într-o singură oală a disprețului pe norvegieni, pe Barnevernet, fiordurile și petrolul, pe Doamna Andersen și pe Rege cu coroana lui cu tot!

Pentru ca durerea Doamnei Andersen să fie peste măsură de mare, toate eforturile dumneaei și ale celorlalte pioane de la serviciile de protecție a copoilor de a ne face să înțelegem un sistem justițiar în care Barnevernet îți comandă avocatul, îți angajează psihologul, te snopește dar nu te lasă să te vaieți și câștigă aproape toate cazurile, zic, toate eforturile au fost considerate propagandă! 

Așa se face că în vreme ce preadistinsa explicatoare, Doamna Fraude… pardon, Frode Andersen suferă, noi denaturăm intenționat cazul Bodnariu, în care, de fapt, prigoana stârnită împotriva lui Barnevernet nu mai contenește!

Doamna Andersen, credeți-ne, înțelegem foarte bine chestiunea cu denaturarea intenționată! Ați încercat-o cu imaginea și reputația lui Marius și Ruth, dar ați rămas și cu intenția și cu denaturarea!

Despre declarația Doamnei, AICI "

 

https://popaspentrus...onat-denaturat/



#1302
Otiliav

Otiliav

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.236 mesaje

Postat 13 februarie 2016 - 00:40

Frode e nume de barbat.



#1303
Alizee

Alizee

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.337 mesaje

Postat 13 februarie 2016 - 09:29

500 protesters gathered today In front of the European Commission in Brussels, Belgium to stand in unity against the abuses made by the Norwegian Barnevernet toward families! This is the 2nd protest to take place here! ‪#‎Bodnariu‬ ‪#‎Bodnariufamily‬ ‪#‎Godisgood‬ ‪#‎prayersneeded‬‪#‎protests‬ ‪#‎brussels‬ ‪#‎Stoplegalkidnapping‬

 
 
 

https://www.facebook...57483:0?fref=nf



#1304
Alizee

Alizee

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.337 mesaje

Postat 13 februarie 2016 - 09:30

Norvegia își face un deserviciu. Și Occidentului

 

Prin cazurile tot mai dese prezentate în ultimii ani (Bodnariu nu este nici pe departe caz izolat) despre modul în care acționează Serviciul pentru Protecția Copiilor (Barneverent) din această țară, imaginea Norvegiei în lume devine aceea a unei țări extrem de dubioase. Și, din păcate, nu doar imagine Norvegiei are de suferit, ci întregul Occident.

Situații de copii luați din familii rezidente în Norvegia, de obicei ale unor imigranți, au vizat multe alte țări: Rusia, Turcia, Slovacia, Cehia, Lituania, India. Vorbim de cazuri sonore, care au făcut vâlvă în media din țările respective și chiar la nivel politic, dar și în presa internațională. Vorbim, de asemenea, de motivații la limita rațiunii și psihologiei. Vorbim, în toate cazurile, de un soi de ”autism” al autorităților norvegiene, atunci când au fost interpelate de organizații internaționale, oficialități ale altor țări, chiar reprezentanți ai opiniei publice din Norvegia.

Probabil că e destul de greu să te pronunți pe fiecare din aceste cazuri care au făcut valuri la nivel internațional (dar aici o vină o au și autoritățile norvegiene), dar pe ”talentul” de Public Relations al statului norvegian e destul de simplu să pui un diagnostic: EXECRABIL!

O întreagă țară e suspectată de ”practici naziste”, de lipsă elementară de umanitate, de scenarii care mai de care mai terifiante despre trafic de organe, colectare de material genetic, descurajarea imigrației prin ricoșeu ș,a.m.d. Alte țări, mai sărace și pentru mult mai puțin, au făcut eforturi uriașe și au mobilizat resurse gigantice ca să corecteze trendul opiniei publice internaționale.

Cazurile prezentate, de copii luați de lângă familiile lor, stârnesc o mare emoție, e firesc, iar publicul e ușor de impresionat. Pe lângă ele, mai apar și date și statistici adiacente care vin chiar de la organizații și persoane private credibile din Norvegia.

Ce fac autoritățile scandinave? Nu fac decât să pună gaz pe foc prin lipsa de transparență și zgârcenia cu care oferă informații suplimentare. Sigur, motivele invocate (anchetă în curs, independența serviciilor de protecție a copilului) par credibile, dar când te confrunți cu o asemenea criză de imagine (relatările durează de ani de zile), a rămâne înțepenit în proceduri (business as usual) e o uriașă gafă de PR.

Cum războiul rece n-a încetat niciodată în materie de propagandă după 1990, iar Rusia e profund interesată în portretizarea unui Occident ”decadent și ipocrit”, Norvegia se potrivește ca o mănușă acestei retorici venite de la Moscova și promovată pe toate canalele mai ales în țările în care Putin are mize directe.

Iar în această retorică nu mai este vorba doar de Norvegia și serviciul său de protecție a copilului, e vorba de un Occident care și-a creat niște reguli care ating demnitatea omului. Nu vă îndoiți că așa transpare din propaganda Moscovei pe tema acestor cazuri.

Probabil că rigoarea Barneverent e justificată și de istoria infamă a Norvegiei cu ”copiii naziști” abuzați după Al Doilea Război Mondial (citește mai multeaici), o poveste care n-a făcut nici ea prea multă cinste țării nordice, ocupată de Germania. Dar să cazi din una într-alta, din lac în puț, cum se zice, doar pentru că ești incapabil să comunici deschis și să oferi suficientă informație, care să stopeze speculațiile de tot felul, frizează limita de sus a incompetenței, ceea ce e șocant pentru un stat civilizat, cu un standard de viață extrem de ridicat în Europa și în lume.

În lumea de azi, în care viteza de circulație a informației a crescut exponențial, în care media pot, la limită, să pornească sau să oprească războaie, să te închizi în carapacea procedurilor e sinucidere curată. Nicio țară nu-și permite să rămână cu ”ștampile”. Economia mondială, schimburile culturale, turismul depind esențial de modul în care îți promovezi imaginea în lume. Investitorii sunt sensibili la climatul general dintr-o anumită țară, dar și la poveștile pe care le citesc în presa internațională. Turiștii, la fel.

România a trăit această experiență, mai ales la începutul anilor 90, dar și ulterior, atunci când apăreau povești din cele mai scandaloase cu adopții ilegale și trafic de copii. Imaginile au făcut înconjurul lumii și ne-au produs un mare deserviciu. E drept că România era o țară săracă, ieșită din izolarea comunismului, care avea nevoie uriașă de recunoaștere internațională, de reintrarea în circuitul țărilor civilizate.

Norvegia nu e deloc în situația în care eram noi. Și, totuși, cu toată punga de petrol pe care stau norvegienii, cu aroganța lor de țară nordică dominantă, nu se știe când persistența acestor scandaluri de neoprit, ce privesc acțiunile Barneverent se va întoarce violent împotriva acestei țări și a locuitorilor ei.  Și s-ar putea să fie prea târziu.

http://politicscan.r...i-occidentului/



#1305
XIO

XIO

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 17.118 mesaje

Postat 13 februarie 2016 - 10:12

Munca unui parinte: copilul te solicita permanent, in fiecare minut aproape. Are deplina incredere in tine si vrei ce i mai bun pentru el. Faci toate eforturile posibile. In plus ai si un job full time, dupa terminarea caruia copilul te ia de odihnit. Munca unui foster parent: ingrijesti cate un copil, sau 2, sau 3. E o meserie ca oricare alta, fara componenta afectiva. Ii doresti binele, normal. Il hranesti, imbraci, duci la activitati daca e cazul, la doctor samd. Poate il ajuti la teme si il ajuti in general, dar nu ai nici o obligatie, daca intelegi nuanta. Nu stiu exact termenii contractelor lor, dar presupun ca obligatiile nu merg dincolo de asigurarea nevoilor de baza ale copiilor. Plus ca unii foster parents isi exercita meseria ramanand la domiciliu. Din tot ce am spys f pe scurt mai sus cel mai impottant mi se pare componenta afectiva, care da misiunii de parinte si muncii lui ceva de neegalat de munca si bunavointa oricarui foster parent. Poate si acestia se ataseaza de unii copii, dar nu se compara, ei nu ingrijesc un copil toata viata. Iar daca al tau copil nu are probleme nu inseamna ca muncesti mai putin. Dar e nevoie sa fii parinte ca sa intelegi asta.

 

mai, nu stiu,, eu imi mentin parerea ca e infinit mai greu sa ai grija de un copil cu astfel de probleme decat de propriul copil. Ca pana sa il hranesti, sa il ajuti la teme si eventual sa ii faci patul (asa spui de parca sunt la hotel copiii aia), mai trebuie sa formezi si o legatura cu el.

mai trebuie sa 'ajungi la el' ca sa il convingi sa manance, sa il ajuti sa treaca peste tragedia din viata lui.

 

 

Daca nu accepti parerea mea de om neimplinit fara copil care nu are voie sa isi euna ideile, accepta parerea mea de medic care trateaza copii si care a facut pedopsihatrie, psihologie si psihiatrie.

 ce spui tu ca este mai usor se aplica in cazul in care copilul e ingrijit de altcineva pe perioada scolii. si stiu asta pt ca socrii mei aveau o fetita de 7 ani care statea la ei in timpul saptamanii ca sa poata merge la scoala fara probleme.

Nu era stres, ii faceau mancare, patul, faceau lectiile cu ea, singurul stres era ca e totusi copilul altuia si Doamne fereste sa nu se intample ceva.

Dar stateau oricum acasa, faceau oricum mancare si fetita era foarte cuminte si prietenoasa.

Daca era o fetita care ar fi avut nevoie de foster pt ca era abuzata cu siguranta nu s einhamau la asa ceva pt ca inseamna cu totul si cu totul altceva fata de imaginea creionata de tine.

 

si sa se inteleaga ca eu ma refer strict la copiii care vin din mediile descrise, nu la toti cei care ajung in foster.



#1306
XIO

XIO

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 17.118 mesaje

Postat 13 februarie 2016 - 10:35

Tot respectul pentru asistentii maternali, foster parents si cum s or mai numi. Au o meserie nobila, la fel ca toti cei ce au suflete in grija, medici, profesori, etc. Departe de mine ideea sa le desconsider munca. Totusi nu pot fi comparati cu parintii doar pt ca au aceasta meserie. Normal ca unii se ataseaza de copiii ce i au in i grijire un timp. Copiii luati cu forta de langa parinti nu se vor atasa de foster parents. Asta e problema si asta discutam, nu competenta familiilor surogat. Prietena ta, Rall, probabil ca ingrijeste copii orfani sau luati din familii cu adevarat dificile, nu smulsi din sanul unei familii iubitoare, impotriva vointei lor. Am si eu o astfel de prietena si am scris la momentul respectiv despre ea. Vauva, tu dai citate care se refera la pacatul originar, apoi spui ca nu te ai referit la asta? Cred ca greseala parintilor a fost sa nu le spuna fetelor sa se abtina sa vb la scoala despre religie. Au crezut cu naivitate in libertatea religioasa, ori fetele sunt spontane si greu de amutit, dupa cum le au descris parintii si profesorii.

 

 

si tocmai de asta e infinit mai greu sa ajuti niste copii care te privesc ca pe un dusman, si s amai trebuiasca sa si ai grija de ei.

de la inceput amm discutat despre copiii abuzati si cei la care trebuie investigat daca a fost sau nu abuz. :)



#1307
XIO

XIO

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 17.118 mesaje

Postat 13 februarie 2016 - 10:35

Eumada, este suficient cu drama familiei lui Ionut sa ne tragem concluziile, cata mizerie a iesit la suprafata cu aceia care gestionau situatia maidanezilor dpdv financiar. Si cata propaganda din partea cui...

 

 

Chestia asta o spuneau cei din grupurile pt protectia animalelor de nu stiu cand.



#1308
Cristina_C

Cristina_C

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.478 mesaje

Postat 13 februarie 2016 - 12:22

Cred ca, pe langa copiii care devin recalcitranti pentru ca isi considera noii parinti dusmani, exista si copii care sunt atat de coplesiti de cele intamplate, incat se conformeaza mereu, nu opun rezistenta, sunt ca niste robotei care executa tot ce li se cere si atunci sunt foarte usor de crescut. Nu toti copiii reactioneaza la fel.



#1309
372018

372018

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.350 mesaje

Postat 13 februarie 2016 - 12:28

http://www.thelocal....urther-protests

 

 

ha! are si cateva comentarii. Se trezesc si norvegienii? 

Au cazut toate argumentele ca nu le intelegem cultura, felul, ca noi suntem si ei sunt...Ruth, tatal ei sunt norvegieni suta la suta, avocatii, medicii care au luat pozitie sunt norvegieni.

 

Are Angelina un tatuaj pe spate unde este scris asa: Know your rights!

 

Iap, la asta se reduce totul. 

 

Lucrurile escaladeaza de la o zi la alta. E incredibila atata imaturitate din partea autoritatilor no.



#1310
Pepco

Pepco

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.624 mesaje

Postat 13 februarie 2016 - 12:45

http://www.aftenpost...rn-7769555.html




Panic Questions

  • Poze pt o a 2-a sarcina

    PaulaTin
    - Ieri, 08:43

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

Last Blogs

  • Hainute

    Roxana3001
    - Ieri, 21:36

  • Adevărul despre sarcină

    IonIza
    - Ieri, 21:02

  • Ultima zi la job

    RoxiMada
    - Ieri, 18:42

  • Gata cu serviciul!

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 18:10

  • nasterea

    Ralu31031992
    - Ieri, 14:18

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -