Sari la conținut

Sari la conținut


Radar familia Bodnariu

bodnariu solidaritate

1703 raspunsuri la acest subiect

#1241
Madanic

Madanic

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.591 mesaje

Postat 10 februarie 2016 - 22:02

Urat.

 

Pornind de acolo, am dat de porcaria asta: https://rodiagnusdei...-stau-la-coada/

 

N-am incredere in blogul ala, dar totusi... ce e cu anuntul ala?

 

Acum cativa ani cumnata mea a suparat un "prieten" si s-a trezit sunata de o groaza de barbati care doreau "favoruri sexuale". "Prietenul" pusese anunt in ziar cu numarul ei de telefon si oferta de "masaj exotic". E atat de usor.

O femeie s-a trezit ca exista un blog in care o alta persoana (prezumat femeie) se lauda cu copii ei, luase pozele copiilor de pe net si avea o intreaga poveste tesuta in car ecerea ajutor pe net.

 

E atat de usor. 



#1242
Fleurdelise

Fleurdelise

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.939 mesaje

Postat 10 februarie 2016 - 22:08

Fleur, eu nu am copii dar cred ca nu trebuie da fac 10 ca sa pot afirma ca sa ai grija de niste copii ajunsi la tine in casa dupa ce au fost abuzati sau ca sa se cerceteze daca au fost, e cu totul altceva.
Ca sunt sau nu platiti bine e egal cu zero. Ca daca ar fi asa usor si bine platit ne am face toti foster parents.

 

S a mai discutat asta de n ori, am obosit. Pur si simplu nu ai perceptia necesara sa stii ce inseamna, pe cont propriu, munca unui parinte, de pui munca unui foster parent mai presus de munca parintilor, cam de 1000 de ori mai presus, dupa spusele tale.

Nu e nevoie sa ai 10 copii, doar unul, al tau (biologic sau adoptat, n-are nici o importanta)

 

Ca sa fac o analogie, nimeni nu-ti face o statuie ca esti medic, pur si simplu se asteapta sa-ti faci treaba pentru care esti platita accordingly. Asa am spus, ca sunt platiti accordingly, conform cu munca pe care o presteaza, ingrijirea unor copii, nu am spus ca sunt platiti mult sau regeste, nu am comentat asupra salariilor lor.

 

Si-au ales de buna voie aceasta meserie si o fac, nu e cazul nici sa-i demonizam nici sa-i divinizam sau sa-i cainam. Nu despre aste e vorba aici!!! E vorba de niste parinti si niste copiii care sufera cumplit ca au fost despartiti, e vorba de lupta unor parinti pentru copiii lor



#1243
Vauva

Vauva

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 297 mesaje

Postat 10 februarie 2016 - 22:15

http://m.digi24.ro/S... despre decizia


Aici zic totusi altceva, asteapta sa se încheie procesul al doilea, nu?
Asta este apărută azi

#1244
Otiliav

Otiliav

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.236 mesaje

Postat 10 februarie 2016 - 23:10

Expulzarea emigrantilor din Norvegia daca au fost condamnati se practica de ceva timp. Pentru ca sunt multi veniti, mai ales anul acesta, care comit infractiuni. Iar in No nu sunt locuri in inchisori. Am auzit de persoana condamnata pentru depasire viteza dar se asteapta cateva luni pana poti merge la inchisoare sa executi pedeapsa. Din cate am inteles ii costa foarte mult o zi de inchsoare asa ca prefera sa expulzeze infractorii. O alta solutie temporara este inchirierea penitenciarelor aflate in strainatate. Parca in Olanda trimit condamnati.



#1245
DarkBendis

DarkBendis

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.055 mesaje

Postat 10 februarie 2016 - 23:18

Asta este si in Ro, daca nu iti permiti un avocat, ti se da un avocat din oficiu. 

Insa ai dreptul si la avocatul tau, daca ai unul, iti permiti, nu este nici un fel de problema.

De obicei avocatii din oficiu sunt tineri, la inceput de drum si neexperimentati. Lipsa de experienta este vazuta ca un minus in aceasta meserie si atunci oamenii se folosesc de dreptul de a beneficia de avocatul pe care il vor ei. Ceea ce in Norvegia vad ca nu se poate si nu inteleg de ce, asta mi se pare ciudat. Ca si cum le-ar fi teama de avocatii buni, cu experienta. Imi suna tare aiurea, intr-un stat de drept (cum stiu ca este No).

 

Cu termene amanate, asa e si in Ro, si vad ca peste tot, mai putin la americani, unde am inteles ca termenele sunt destul de apropiate momentului de timp respectiv (adica se stabilesc la o data rezonabila, 1-2 saptamani)

 

Nu stiu cum e procedura cu avocatii din oficiu in Romania, Norvegia sau alte tari, dar in UK cel  putin, sau mai bine zis in Scotia, toate firmele de avocati, prin rotatie, acopera partea de "oficiu". Am lucrat mult cu avocatii din oficiu si in instanta, si la politie. Una dintre cele mai obisnuite intrebari pe care o pune un "sergent de arest", ofiterul care autorizeaza retinerea unei persoane arestate la sectia de politie, e "Cine e avocat din oficiu/de serviciu/"duty solicitor" azi?" Iar raspunsul e: "Firma cutare", firma e contactata si suna/vine un avocat de la firma respectiva. Uneori am avut de-a face cu avocati tinerei (desi credeti-ma, multi dintre tinereii astia au multa experienta in instanta, una dintre cele mai apreciate avocate din Glasgow in domeniul penal este o avocata care s-a calificat acum 3-4 ani), alteori cu avocati mai in varsta, cu multa experienta, si da, am avut de-a face inclusiv cu "seful" firmei, venit la un caz "din oficiu". Deci "din oficiu" nu inseamna neaparat prost.



#1246
jenn

jenn

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.802 mesaje

Postat 10 februarie 2016 - 23:27

Da, aici sunt locuri in inchisori, otiliav. Tarile care le au suprapopulate platesc pt ai aduce la noi. Cei mai multi detinuti parca erau din Belgia . Dark, e foarte bine cum e la voi sistemul acela prin rotatie, mi se pare corect. Dar ma gandesc ca nu or fi fabrici de diplome institutiile de invatamant superior cum mai sunt prin Ro. 



#1247
DarkBendis

DarkBendis

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.055 mesaje

Postat 10 februarie 2016 - 23:57

In general nu, desi o diploma obtinuta la o universitate remarcabila e mai bine cotata decat o diploma obtinuta la o universitate mai... amarata [:)] Oricum, nu ajunge o diploma in drept ca sa poti practica avocatura. Mai este nevoie de inca o diploma (de avocatura) plus 2 ani de "ucenicie" la o firma de avocati...



#1248
jenn

jenn

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.802 mesaje

Postat 11 februarie 2016 - 00:13

Fireste , daca zic am absolvit Cuca Macaii Nu cade nimeni pe spate , daca zic Yale, deja e alta liga, cred ca e general valabila treaba.  Nu ca nu ar fi oameni dedicati si facuti pt anumite profesii, indiferent de institutia de invatamant absolvita.  Revenind la subiect, am vazut - o azi pe Ruth la tv,of... Dincolo de durerea acestei familii , sper sa se schimbe ce e aiurea in protocoalele Bavernetului, ar fi mare lucru! 



#1249
Alizee

Alizee

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.337 mesaje

Postat 11 februarie 2016 - 07:22

"Bunicul copiilor Bodnariu, tatăl lui Ruth, a scris astăzi un articol care a fost publicat în ziarul local Firda, ca răspuns la alte articole și atacuri îndreptate împotriva familiei din partea administrației locale și media zonală. Mai jos este traducerea articolului.

Nu ne-am dorit să ieșim în media deoarece este foarte ușor ca lucrurile să fie înțelese greșit. Dar datorită articolului din 30 ianuarie apărut în Firda, scris de consilierul administrativ din Nausdal împreună cu conducerea ziarului Firda, considerăm că avem și noi dreptul de a veni cu explicații referitoare la mult discutatul caz de Protecției a Copilului din Nausdal. Considerăm că nu este corect ca domnul consilier administrativ, alți angajați ai primăriei sau oricine altcineva să ne hărțuiască sau să spune orice despre noi. Dar când știm că acest caz a fost un șoc pentru mulți și nu mai puțin pentru noi, cei din familie, atunci nu trebuie să vă mire că există reacții ca acestea.
Acest caz a adus pentru întreaga familie și nu numai, foarte multă suferință. Este de asemenea dureros când citim articole și comentarii despre caz in diferite publicații unde creșterea acestor copii este descrisă în mod negativ fără ca autorii să cunoască faptele reale. Noi, cei care locuim aici și am avut copiii în jurul nostru încă de când s-au născut, știm totuși cel mai bine condițiile și modul în care au crescut copiii. Bunica a avut grijă de multe ori de ei. Când veneau de la școală și părinții nu erau acasă, copiii stăteau cu noi. În perioada când casa unde locuiesc acum a fost renovată, întreaga familie a locuit cu noi o jumătate de an și am putut așadar să observăm în totalitate modul de creștere și educație al copiilor.
Vă putem asigura că niciodată nu am fost martori la violență împotriva copiilor și abia dacă am auzit o voce mai ridicată împotriva lor. Nici copiii nu ne-au spus vreodată că părinții lor s-ar purta urât cu ei. Pentru noi, care ne iubim nepoții foarte mult, ar fi fost de neconceput să nu intervenim dacă copiii nu erau bine. Suntem și noi persoane responsabile.
Am primit enorm de multe telefoane în această perioadă. Oamenii sunt extrem de supărați când aud ce metode de lucru folosește protecția copilului din localitate. O doamnă din Oslo care a aflat despre caz din media m-a sunat și m-a întrebat dacă într-adevăr protecția copilului a luat copiii doar pe baza a ceea ce au spus ei. Cum este posibil așa ceva, a exclamat doamna. Apoi ne-a spus că și ea lucrează la Protecția Copilului în Oslo iar aceasta este o metodă de care nu a auzit până acum. Asta în timp ce consilierul administrativ al localității ne spune că ”Protecția Copilului din Nausdal a făcut o treabă bună”.
Un membru al familie din cealaltă parte a țării care are un băiat de 8 ani a venit într-o zi de la școală și a spus că profesorul l-a strâns de gât în fața clasei. Mama s-a îndoit de acest lucru dar băiatul a tot repetat povestea. În cele din urmă mama a contactat profesorul care s-a și supărat foarte tare. Și s-a clarificat apoi că acest lucru nu s-a întâmplat niciodată. La fel ca acesta, au fost cazuri când copiii au venit acasă sau de prin alte locuri și au povestit lucruri care nu erau conforme cu realitatea. Toți cei care au copii știu că aceștia pot exagera și scoate lucrurile din context. Copiii pot fi influențați de jocuri și filme și pot spune lucruri care să se potrivească cu întrebările pe care le primesc.
Percepem apoi din articol că redactorul ține partea Protecției Copilului. Acesta a ținut să menționeze în mod special partea cu educația creștina susținând că este ”pură ficțiune„ . Ei bine, atunci vă vom arăta ce anume a spus directorul școlii în convorbirea telefonică avută cu Protecția Copilului pe 13 Octombrie, conform documentelor cazului: ” Școală susține că aceasta este o familie extrem de creștină, mai ales bunica care este foarte creștină și cu convingeri puternice, o gândirea axată pe păcat și pedeapsă de la Dumnezeu. Toate mătușile și unchii împărtășesc aceste puncte de vedere. Rectorul crede că acest lucru inhibă/afectează copiii. ” Este aceasta ficțiune? Ne întrebăm și noi de ce a fost introdusă această frază în mesajul școlii. Aceasta nu se poate percepe decât că directorul consideră creștinismul ca fiind periculos pentru copii.
În interogatoriul poliției, bunicul copiilor a fost întrebat dacă știe sau dacă copiii au fost presați în vreun fel (îndoctrinare în ce privește credința creștină). Când bunicul a încercat să ocolească răspunsul i s-a spus să nu spună altceva decât ce are legătură cu cazul. Iată că educația creștină are legătură cu cazul. Deci este asta ficțiune?
Este important să semnalăm aici că presa străină a înțeles ce s-a întâmplat în acest caz in Nausdal în timp ce presa norvegiana nu sau mai bine zis nu a vrut să înțeleagă. Aici încă mulți cred că ”mica și drăguța Norvegie” nu face nici un fel de persecuție creștină – dar sunt multe moduri de a face persecuție.

Redactorul ziarului Firda a mai afirmat că oamenii trebuie să înțeleagă că ”barnevernet încearcă să facă ceea ce este cel mai bine pentru copii”. Da, dar cum se simt copiii? Ei bine, acești copii spun ca plâng mult și că le este dor de părinți. Și au repetat asta de mai multe ori. Vor acasă. Fata cea mare, care a împlinit 10 ani în ianuarie, a spus pe 14 ianuarie la telefon, cu bunicul de față (primul contact din 16 noiembrie) că este extrem de supărată pe cei care nu o lasă să-și întâlnească părinții.
Avem aici un copil captiv și fără apărare ținut departe de casă împotriva voinței lui. Nu găsim cuvinte să exprimăm ceea ce simțim. Și asta numește consilierul administrativ ”protecția copilului din Nausdal a făcut o treabă buna”. Dați-ne voie să întrebăm: Ce poate avea un om în el încât să facă asemenea lucruri copiilor altora?

Barnevernet are o metodă de lucru care aduce la marginea nebuniei atât copiii cât și adulții. Această metodă nu poate avea alt scop decât despărțirea copiilor de părinții lor. Îmi este greu să spun acest lucru dar după modul în care protecția copilului din Nausdal a acționat în cazul nostru nu înțelegem altceva decât că nici o familie nu se poate simți în siguranță în localitate și în special familiile de străini.
Trebuie să ne scuzi, domnule consilier administrativ, dar avem un sfat bun pentru tine. A venit timpul să iei în calcul plecarea. Și ia și barnevernet cu tine.
Localitatea și noi cei de aici nu putem fi faimoși la nivel mondial cu un Nausdal care, datorită unui serviciu de protecție al copilului fără milă, ține niște copii captivi și pe care nu îi lasă să vină acasă; într-o casă bună cu niște părinți buni.
Tatăl lui Ruth, bunicul copiilor Bodnariu."

 

https://popaspentrus...esa-norvegiana/

 

 


#1250
Vauva

Vauva

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 297 mesaje

Postat 11 februarie 2016 - 08:02

Alizee, unde pot sa vad si art original?


Panic Questions

  • Poze pt o a 2-a sarcina

    PaulaTin
    - Astăzi, 08:43

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

Last Blogs

  • Ultima zi la job

    RoxiMada
    - Astăzi, 18:42

  • Gata cu serviciul!

    Andreeaflore1991
    - Astăzi, 18:10

  • nasterea

    Ralu31031992
    - Astăzi, 14:18

  • Carucior

    Ralu31031992
    - Astăzi, 14:07

  • EMOTII VERSUS STRES

    Andrevvv
    - Astăzi, 13:54

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -