Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 1 voturi

Brigada Ghetar la munte si la mare


910 raspunsuri la acest subiect

#671
viviana

viviana

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.324 mesaje

Postat 28 iulie 2015 - 08:56

Buna dimineata,

Xio, adevar graiesti! N-ar fi rea o tura la Praga.



#672
danielag

danielag

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.114 mesaje

Postat 28 iulie 2015 - 09:01

eu stiu ca merge si online, chiar si de pe telefon. bine ca nu v-a intrebat nimeni, ca se dau amenzi mari.

Silvi, mulțam, am găsit și eu acum unde să plătim online pentru data viitoare.



#673
silvi8

silvi8

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.360 mesaje

Postat 28 iulie 2015 - 09:06

eu sunt anti AC. nu pentru ca racesc ci pentru ca ma doare capul de la el, efectiv imi paralizeaza capul cu gatul, ochii. nu il tolerez deloc. acum am facut un compromis cu ai mei si ii las sa il porneasca in masina dar eu stau ascunsa in spate, si cu o esarfa pe cap. nu glumesc.

la munca avem un sistem care iarna face cald si vara rece, nu stiu daca e aer conditionat sau cum se numeste dar aparatele sunt montate ca niste calorifere, iar aerul cald/rece, iese direct in sus. nu are nici un reglaj de temperatura, doar ii dai drumul si atat. face zgomot foarte mare si curent. eu asa simt. nu ii las pe colegi sa le porneasca, asa ca merg cele de pe hol si stam cu usa deschisa.

asa arata:

20150728_095113.jpg

 

si nici rece nu beau, niciodata. eu nu am intalnit decat chelneri care aduc bautura rece, chiar daca le cer calda, si trebuie sa ii trimit cu ea inapoi.

cel mai tare a fost unu care mi-a adus limonada rece si cu gheata dupa ce precizasem, calda, fara gheata si cand iam zis  cica, alta limonada? da, alta limonada, de asta nu am nevoie, vreau una calda si fara gheata!

 



#674
danielag

danielag

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.114 mesaje

Postat 28 iulie 2015 - 09:10

Corina, și noi la birou avem același sistem de ventilație. Care bate exact pe birourile noastre. Ce am făcut eu: m-am dus la Dedeman și am luat o placă de plastic transparent (cred că are 50 cm / 50 cm), de la secțiunea de bricolaje. Placa de plastic are cam aceeași dimensiune cu gura de ventilație. Am fixat-o cu scotch transparent la cca 5 cm de gura respectivă (pus scotch lung pe fiecare latură a pătratului, cam la 5 cm de margine și capetele fixate sus în tavanul fals, pe spatele gurii de ventilație - mă rog, în realitate e mai simplu decât pare descris). În felul ăsta aerul bate paralel cu tavanul și nu deranjează pe nimeni. Și nici nu se vede, plasticul fiind transparent.

 

Pun o poză, dacă mărești o să vezi placa de plastic transparent :).

 

Nu e cine știe ce inginerie, dacă am putut eu, poate oricine. Oricum, e mult mai bine acum de când am montat placa asta.

 

ventilatie.jpg



#675
CorinaDani

CorinaDani

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 13.603 mesaje

Postat 28 iulie 2015 - 09:36

daniela, si eu m-am gandit la asa ceva. ba la un moment dat, cand aveam biroul in alta parte, acoperisem jumatate din grila cu un afis de plastic gros, pentru ca jetul de aer rece imi venea fix pe frunte si gat, parca aveam un cerc ce-mi strangea fruntea, si simteam nevoia sa-mi dreg mereu vocea, simteam ca ragusesc.

o sa le spun colegilor de idee, sa se ocupe de punerea ei in practica daca ii intereseaza confortul si racoarea fara certuri.



#676
Otiliav

Otiliav

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.235 mesaje

Postat 28 iulie 2015 - 11:13

Buflea, eu cred ca voi ati minimizat diferentele culturale dar si lingvistice. Fix acelasi lucru ar fi spus si fata mea cea mare. Ca in vacanta nu se fac teme, nu se scriu compuneri. Lor asta li se baga in cap la scoala si ii inteleg. Cei de acolo trebuiau sa abordeze altfel criza. Puteau sa ii spuna ceva de genul "wow ce reguli la voi". Dar ca poate peste ani i-ar place sa citeasca randurile scrie in jurnalul de tabara, ca nu o sa-si mai aduca aminte si din punctul acesta de vedere poate doreste totusi sa scrie, ca e decizia ei. Fortatul si pedepsitul nu functioneaza in astfel de cazuri.

Ei probabil se razvratesc pentru ca e vacanta si poate s-au saturat de zile cu orar fix, cu treziri la ore fixe. Cred ca n-au stiut ei prea bine ce militarie e in tabara. Poate au obosit, poate vor vacanta din aceea cu trezit la ora 10 si frecat menta, stat la tv, la jocuri.

Cumva se vor descurca in urmatoarele zile. Dar ia in calcul ca au crescut si nu vor mai face ce cred adultii ca e bine pentru ei. Nu vor mai merge la tenis daca nu le place, nu vor mai merge la bazin daca nu vor. Si tu trebuie sa te obisnuiesti cu ideea ca au crescut si isi impun punctul de vedere, ca nu mai merge sa ii fortezi, ca o metoda precum "ciufulitul" nu mai tine. E cam multa incrancenare intre copii si voi doua mame inflexibile la reguli si comportamente care lasa de dorit, cand ar trebui sa fie doar voie buna si vacanta. Scriu inflexibil ca n-am citit ca ati lasat garda jos cu anumite cerinte, n-ati negociat cu ei.

Mie imi vine sa le filmez cand spun de exemplu ca vai ce mult vrea la ski. Ca am patit sa cumparam echipament, sa mergem pana acolo tot familionul si ea a refuzat sa faca ceva.

 

Iar cu limbajul e posibil sa nu inteleaga tot ce spun coordonatorii, tot ce spun copii si de aici apar frustrari ca raman cu texte neintelese daca nu-i cineva acolo sa le explice un cuvant pe care nu l-au inteles.

A mea a mare se juca in grup. Si un copil zice sa mearga pe ulita. Ea nu a stiut cuvantul si a si spus-o cu voce tare. Ei au fost foarte surprinsi dar nu la modul sa faca misto de ea. Dar si-au aratat suprinderea atat de puternic incat a mea a facut o criza de nervi ca ea nu stie perfect romana, ca nici norvegiana nu stie perfect ca un copil norvegian. Ca de ce am mrs in Norvegia, ca asa si pe dincolo. A fost asa picatura care a umplut paharul.



#677
Laura25

Laura25

    Membru VIP

  • Moderators
  • 20.664 mesaje

Postat 28 iulie 2015 - 11:14

salutare!

 

buflea, exact asa reactie ca Flavia ta la povestea cu scrisul are Bianca mea cand e intr-un loc/moment/companie unde nu se simte deloc confortabil. Daca e intr-o pozitie unde se simte presata, sau rusinta, sau ii e frica sau are ea un disconfort psihic, se ariceste, ii ia pe "nu!' si "lasa-ma!" in pace si cu cat presezi si stai mai multi pe capul ei, cu atat reactia e mai nasoala, ajungnd la ceea ce multa lume catalogheza drept obraznicie sau nesimtire. Eu nu cred ca al meu copil este obraznic sau nesimtit, cred ca e modul ei de aparare in fata respectivei situatii si singura solutie sa o "repun pe sine" este sa o las sa se adune singura, fara sa ii stea nimeni in cap, fara presiuni, amenintari, certuri. Intotdeuna un mediu nou, oameni noi , locuri noi pot genera in mintea copiilor reactii de acest gen. In nici un caz pedepse, tipete si amenintari nu ii ajuta, din contra. Eu cred ca solutia este vorba buna si rabdare (si lasati in boii lor pt un timp, ca nu cade cerul daca nu scriu 4 randuri sau nu stau aliniati la careu exact in momentul in care li se cere, mai ales ca e vorba de vacanta).

 

Vacanta placuta , cu nervi putin si , cum zicea cineva "alege-ti bataliile" [:)]

 

 

 

AC nu avem la birou, pt ca e ok temperatura, chiar si acum. Dar nici nu am avut veri ca asta niciodata de cand funtionam aici.  Nu e foarte confortabil, dar nici nu lesinam. Acasa, la fel, fara AC, indiferent cat de cald e cand bate soarele dupa masa, in camere mai mult de 25-25.5 grade nu am avut vara asta. In masina folosim AC-ul, nimeni nu se plange decat de cald [:)]

 

 

Roxana, foarte aratoase torturile. Sper ca a fost o petrecere de neuitat pt Patrick! 



#678
mcoca

mcoca

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.651 mesaje

Postat 28 iulie 2015 - 11:19

Rox, cu intarziere, La multi ani pentru Patrick!



#679
Laura25

Laura25

    Membru VIP

  • Moderators
  • 20.664 mesaje

Postat 28 iulie 2015 - 11:20

Ai mei au venit incantati dupa prima zi de tabara. Au facut activitati si in interior si afara in curte. Mancarea le-a placut (a venit cam tarziu fata de cum era programat si s-au plans ca le-a fost foame [:)]) , cu ceilalti copii s-au inteles bine.  Cei care se ocupa de copii par foarte dedicati si implicati. 

 

 

Rares, jucand ping-pong la 2 maini :

11796229_10206260810812830_4352858098070

 

 

si Bianca in mijlocul unui joc inechipa, unde trebuiau sa stea toti pe o foaie de hartie pe care o impaturisera cat de mult au putut [:)]

 

11012525_10206260814572924_1307319712496

Azi pleaca in drumetie si au activitati sportive dupa-masa (ping-pong, badminton si tot felul de jocuri 'de pe vremea noastra' : ratele si vanatorii, tara-tara vrem ostasi etc. )



#680
Ella73

Ella73

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 13.297 mesaje

Postat 28 iulie 2015 - 11:28

Servus pinguini

 

M-am hotarat sa ma opresc in drum spre Venetia si in Verona; acum caut cazare. Pt cei care au fost, e deajuns o zi sau trebuie doua? Plec la 6 dimineata, pe la 10-11 ajung acolo; am toata ziua la dispozitie. Ar fi OK sau mai trebuie o zi ? 5 zile la Venetia mi se par prea multe, cred ca ne-am plictisi...asa ca e bine sa mai vedem ceva...Milano nu vreau, am inteles ca nu e cine stie ce...dar Verona imi place, am vazut pozele..

 

Mercic si o zi buna ! 




Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • Cum am tratat răcelile în sarcină

    Ana1298
    - Astăzi, 06:30

  • 36 saptamani

    Roxana3001
    - Ieri, 22:33

  • Luna a 8-a

    Pau26
    - Ieri, 22:12

  • Activități care m-au ajutat în sarcină

    Ana1298
    - Ieri, 21:39

  • Control trimestrul 2

    lili.95
    - Ieri, 19:50

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -