Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 4 voturi

Mamici de Noiembrie 2015 ( Brumarei de Noiembrie 2015 )- cap.2


1080 raspunsuri la acest subiect

#151
andruska24

andruska24

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 12 mesaje

Postat 06 iulie 2015 - 08:09

Buna Mamici!!

 

Voiam sa va atasez niste foldere cu greutatea corespunzatoare bebelusului pe saptamani si  tabelul cu tot ce trebuie sa ii cumparam bebelusului insa nu ma descurc deloc sa le atasez ...Poate ma ajutati voi pt ca imi bat capul de cateva minute sa gasesc cum sa le postez aici pe group ca sa fie la indemana tuturor.

Eu saptamana aceasta o sa ajung la doctor sa vad ce face bebelina...Sunt foarte nerabdatoare deoarce nu am reusit sa-i vad deloc fatuca pana acum pt ca se ascundea de fiecare data.Totodata ieri am fost la cumparaturi si am achizitionat cam tot ce trebuie in materie de hainute, insa sunt cam in urma cu camera bebelinei pt ca nu am cumparat inca patut si alte accesorii importante.

In legatura cu nasterea, eu o sa optez pentru cezariana , deja am vbit cu cei de la maternitate pentru aceasta optiune si sper sa fie alegerea corecta.

 

Ce vreau sa va intreb mamici daca la voi a inceput sa curga colostrul? Eu ma trezesc tot timpul cu bluzele putin umede in dreptul sanilor...Nu stiu daca e prea devreme ce se intampla sau poate chiar asa trebuie sa apara?

 

 

ioanna_207 Numele bebelinei inca nu l-am stabilit pentru ca sunt in tratative cu sotul meu :)))..Mie imi plac tare mult numele:Iris, Ivanna, Nicole, Innes....Sper sa gasesc numele potrivit la timp
 
Va pup!!


#152
nusirina

nusirina

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 29 mesaje

Postat 06 iulie 2015 - 09:20

Neata fetelor!

 

Este incurajator ca avem mamici care sunt deja decise sa nasca natural (veverita si Griga), dar eu sunt de aceasi parere cu Mica01 si inca mai am nevoie de convingere :)

De ieri il simt diferit de bebe, parca are spasme il simt ca se loveste cu totul. Inainte aveam cateva impunsaturi in burta dar acum ma loveste in dreapta si peste 10 secunde e deja in stanga; tresare zici ca il electrocuteaza ceva. [soc]

 

Ma gandeam sa trec intr-un weekend pe la mare si am citit diverse articole cum ca ar fi periculos soarele si apa sarata pentru bebe. Nu prea suport caldura insa prea bine si imi e cam teama dar mi-as dori sa ma balacesc in mare si sa trag un bronz macar pe picioare. Voi ajungeti pe la mare?

Buna fetelor! Bun venit noilor mamici!

 

Noi o sa plecam la mare peste 2 saptamani. Ne-am luat o saptamana de cazare la Neptun si doctorita mea a spus ca, atat timp cat nu ma expun in intervalul orar periculos(12-16) nu e nici o problema. Mai mult, se pare ca expunerea la soare ajuta la fixarea calciului, asa ca nu are cum sa strice un sejur la plaja :).

 

Iar eu abia astept sa-mi etalez costumul de baie de graviduta. Sunt super incantata de el, mai ales ca am asteptat 2 saptamani comanda [ispita]

http://www.bebelusul...i.php?cod=AM200



#153
andruska24

andruska24

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 12 mesaje

Postat 06 iulie 2015 - 09:26

Gata am reusit sa atasez documentele!!  [il]  [il]  [il]

Sper sa va fie de ajutor!! [8)]

 

 

Fisier atasat  greutatea pe sapt.pdf   12,92K   84 descarcariFisier atasat  Lista bebe.pdf   720,69K   71 descarcari

 



#154
nusirina

nusirina

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 29 mesaje

Postat 06 iulie 2015 - 10:22

Fete,astazi am primit si eu de la o proaspata mamica o lista cu necesarul de cumparaturi pt bebe,asa ca o sa ii daau copy-paste si la voi :)

 

Griga multumim pentru lista! Am cerut si eu acelasi lucru mamicilor din gasca si, pe langa ce ai trecut tu, as mai adauga:

-cadita de baie ergonomica - mult mai usor de utilizat mai ales in primele luni

-scutece de finet - cat mai multe. Daca aveti masina de cusut sau pe cineva care sa va ajuta, puteti lua metraj si sa vi le faceti voi, Dimensiunea ar fi 90*90 cm sau pe acolo

- masa de infasat - eu am decis sa iau o saltea de infasat care se poate atasa la patut. Am vazut ceva la Bebetei si la Ikea.

- aparatori de patut (NU Ikea, sunt mega porcarii)

- aspirator nazal (Marimer) - nu stiu daca este neaparat necesar dar era pe lista, asa ca il trec si eu

- salopeta dintr-o singura bucata-pentru scos afara

- Ulei masaj bebe Mustela non-gras

- Bavetici de bumbac

- carusel de patut

 

Ca o completare, pentru primele luni ar fi bine ca toate body-urile si pijamalutele sa aiba inchidere pe fata, sa nu ne chinuim prea tare cu imbracatul. Am vazut modele dragute la Next si H&M si am mai descoperit de curand un magazine de hainute de bebelusi foarte dragut si cu preturi accesibile, made in Romania.http://daninaline.ro/start/

 

PS - am scris astea doua posturi lungi sa compensez perioada lunga in care doar v-am citit [batcap]



#155
miha42

miha42

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 230 mesaje

Postat 06 iulie 2015 - 13:04

Bună burtici, 

 

 În primul rând felicitări pentru rezultatele bune  [flo2]

 Griga ședere plăcută in tabără si sa ai grijă de tine. 

  Eu nu am cumparat nimic deocamdata  [:)]  văd ca majoritatea dintre voi ați luat câte ceva pentru bebei, cred ca în august o sa încep si eu cand avem concediu.  

  În lista de cumpărături am tot văzut scutece, eu am avut primite din țara pentru băiat dar nu le-am folosit deloc nu l-am infasat nici măcar odată am mers direct pe pampers ,body si salopetă. Mie mi se pare un chin să ții bebelușul strâns in scutec fara sa se miște, întindă....

  Aaa și nici suzeta nu am folosit pentru ca piticul meu nu a agreat-o sper să nu folosim nici acum cu gargarita, e mai greu de dezobisnuit după. 

 

 Ce nu am văzut trecut pe liste sau nu mai rețin este pernă pentru alaptat, (este foarte utilă ) să stea bebe confortabil cand este la piept. 

 Dacă îmi mai aduc aminte mai scriu că deja au trecut anii și eu am uitat ce /cum se creștere bebe  [:-)))] uffff ...dar e așa de plăcut cand ma gândesc .......

 

  Va pup  [flo2]



#156
miha42

miha42

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 230 mesaje

Postat 06 iulie 2015 - 13:25

Legat de naștere eu merg tot pe naturală, așa a fost si prima și toate durerile dispar intr-o secundă când apare bebe, este ceva unic in viața, m-a luat melancolia ......cu toate ca travaliul (la mine )a durat mult și am fost si ajutată de dr , la 5 min după naștere am făcut baie si eram ca si nouă  [:)]

 

  Sper să nu fie nevoie de cezariana. 

 

 

 Gata ca m-a luat valul rău si va plictisesc  [batcap]



#157
nusirina

nusirina

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 29 mesaje

Postat 06 iulie 2015 - 14:16

Scutecele de finet mie cel putin mi-au fost recomandate de toata mamicile din jur. Nu se folosesc ca inlocuitor de Pampers, ci sunt utile pentru orice alte operatiuni, de ex: de pus in carucior inainte sa-l asezi, de sters bebe dupa baie/in timpul baitei, de pus ca protectie cand regurgiteaza sau cand il asezi pe pat/pe orice altceva. Marele lor avantaj este ca sunt moi si se spala foarte bine.

 

Sunt foarte utile si pentru infasatul ocazional ca metoda de calmare a bebelusilor.



#158
MamicaAspiranta

MamicaAspiranta

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 111 mesaje

Postat 06 iulie 2015 - 14:21

Buna mamici, cum va simtiti?

 

Noi suntem tare zglobii de azi dimineata.Astazi sunt linera, asa ca am zi de stat acasa si  facut treaba, cum acum fac lucrurile mai incet imi ia mai mult timp sa fac curatenie.Mai pe seara sper sa ies putin la plimbare cu sotul prin Cismigiu.



#159
miha42

miha42

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 230 mesaje

Postat 06 iulie 2015 - 14:52

[quote name="nusirina" post="8270805" timestamp="1436185015"] Scutecele de finet mie cel putin mi-au fost recomandate de toata mamicile din jur. Nu se folosesc ca inlocuitor de Pampers, ci sunt utile pentru orice alte operatiuni, de ex: de pus in carucior inainte sa-l asezi, de sters bebe dupa baie/in timpul baitei, de pus ca protectie cand regurgiteaza sau cand il asezi pe pat/pe orice altceva. Marele lor avantaj este ca sunt moi si se spala foarte bine. Sunt foarte utile si pentru infasatul ocazional ca metoda de calmare a bebelusilor.[/quote

 

 

   EEeee ,eu nu am zis ca se folosesc in loc de pampers.... ,adică nu cred că mai suntem in acele vremuri, dar na se mai întâmplă. 

 

 Eu am folosit prosopele de baie, iar din cadita l-am scos direct pe prosop nu scutesc, in cadă îl asez tot pe prosop dar mai micuț ,fiecare ce /cum dorește. 

 

 De infasat nici ocazional pentru calmare nu l-am infasat 

 

        [flo2]  [flo2]  [flo2]

  

 



#160
lucianalicurici

lucianalicurici

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 67 mesaje

Postat 06 iulie 2015 - 15:15

Legat de naștere eu merg tot pe naturală, așa a fost si prima și toate durerile dispar intr-o secundă când apare bebe, este ceva unic in viața, m-a luat melancolia ......cu toate ca travaliul (la mine )a durat mult și am fost si ajutată de dr , la 5 min după naștere am făcut baie si eram ca si nouă  [:)]

 

  Sper să nu fie nevoie de cezariana. 

 

 

 Gata ca m-a luat valul rău si va plictisesc  [batcap]

 

Haideti sa va zic ce probleme am eu cu nasterea naturala, desi sincer imi doresc sa nasc natural pana la urma si sper sa mearga totul bine.

 

1. Epiziotomia - normal ar trebui ca dupa 3 luni sa te poti reface, dar am citit pe net la multe fete ca refacerea a durat mai mult cam intre 6-12 luni. Altele chiar povesteau ca si dupa un an au ramas cu dureri in zona aceea la contact.

Stiu de la o moasa ca in mod normal epiziotomia nu ar trebui facuta decat in anumite cazuri. Dar la noi doctori se grabesc si taie din prima la oricine.

 

2. Personal indiferent - de asta imi e cel mai frica! Am auzit de la o mamica ca asistentele uitase de ea in sala de travaliu si ajunsese deja la dilatatie sa nasca. Intru-un final s-a trezit si asistenta sa apara dar deja bebeului era gata sa isi faca aparitia si nu se putea misca pana in sala de operatie. A primit o palma pe sold de la asistenta pentru a se pune pe masa de nastere.

 

3. Epidurala -  as dori sa nasc cu anestezie epidurala dar aici inseamna sa gasesti disponibil la momentul respectiv si un anestezist. Daca se va face o cezariana in acelasi timp, atunci clar nu sunt prea multe sanse sa il gasesti disponibil cand ai tu dilatatia perfecta pentru epidurala si poti ramane fara.

 

Dar sunt si puncte care ma fac sa imi doresc mai mult nasterea naturala: conexiunea cu bebele, recuperarea mai rapida, scap de operatia cezarianei.

 

De aceea sunt cam la mijloc, dar o sa discut mai multe si cu doctorul meu si sper sa ma calmeze intr-un final.




Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • 36 saptamani

    Roxana3001
    - Ieri, 22:33

  • Luna a 8-a

    Pau26
    - Ieri, 22:12

  • Activități care m-au ajutat în sarcină

    Ana1298
    - Ieri, 21:39

  • Control trimestrul 2

    lili.95
    - Ieri, 19:50

  • Ziua naÈ™terii

    Roxanesss
    - Ieri, 17:30

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -