Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 1 voturi

Bulgarasi de Februarie 2015 (1)


442 raspunsuri la acest subiect

#11
AlinaEA

AlinaEA

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 220 mesaje

Postat 11 martie 2015 - 09:43

Carmencita ma bucur ca Ema e mai bine. Nu poti sa ii dai compot in loc de sirop? Eu vara si toamnafac cam 120 borcane de compot din toate fructele pe care le gasesc (suntem mari consumatori).

Noi il avem pe tati acasa azi pentru prima oara de cand am nascut asa ca profitam maxim. Azi m.am programat la mani/padi la tuns si mai apoi vin sa fac o baie din aia lunga. Traiasca tati ca pana acum noi am fost doar singuri(exceptand mamele 3 zile) (acum ma gandesc ca poate de asta facusem depresie - de singuratate).

Va pup dragelor

#12
alynutza85

alynutza85

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 573 mesaje

Postat 11 martie 2015 - 10:27

Neatza fetelor

Eu sunt zombie, Celine nu a adormit decât la 5 fără ceva, m -a terminat.
Balutele sunt de saliva, clare, s-ar putea sa fie de la picăturile pribiotice care contin ulei.eu așa cred.
Mâine dimineață mă duc la dr cu ea sa vdm ce -mi spun.
De azi dimineață tot agitata, acum a adormit cu mana mea pe burtica ei .

Carmen, ce bine ca e mai bine Emma!
Alina, să știi că singurătatea te deprima grav.
Pup fetele. Încerc sa o las jos, poate dorm și eu o ora

#13
alynutza85

alynutza85

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 573 mesaje

Postat 11 martie 2015 - 10:29

Întrebare : masajul pe burtica e ok și după masa? Ca mie mi-e sa nu vomite

#14
Lory2014

Lory2014

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.628 mesaje

Postat 11 martie 2015 - 11:58

Bun gasit in casuta noua! 

 

Sa o umplem numai cu vesti bune despre bulgarasi sanatosi si cuminti. [:)]

 

Iuli am luat eu la o mana [:D]  (la propriu, cu cealalta sustineam pui la san) capitolul si asta am gasit. Ar mai fi Adwyna si Mica dar apar ele si ne elucideaza.

 

 

17 februarie  Isabel Cristina cu 3,300 kg si 52 cm - Helen

17 februarie Efrem cu 51cm si 3085g - Kytana

18 februarie  Filip 3280g, 53 cm- NicoNicolle

19 februarie Mihai Stefan, 3710 g si 52 cm - DeniL

21 februarie Mara cu  3350 g si 52 cm- Oana9689

24 februarie Lara Celine cu 3.500 kg și 52 cm -Alinutza

24 februarie  Sofia cu 2950 gr ,50 cm- NadiaD

25 februarie Irene cu 3410g si 48cm- Simplyana_m

 

Alinutz la noi iubi ii face masaj si dupa masa, nu f vartos dar da. Hai ca o sa va acomodati. Incearca sa scapi de fricile astea, ca te sabotezi singurica. O pui in patut pe spate, fara fes, imbracata normal, fie in sac de dormit fie cu paturica pana sub brate si nu i se va intampla nimic. Trebuie sa eviti supraincalzirea, statul pe o parte (ca sa nu pice cu nasucul in saltea) si sa fie ragaita inainte, ca sa nu ii vina lapte pe nasuc. Orice ar fi, un bebe are instinctele de supravietuire foarte ascutite si-ti va da de stire daca e in pericol! Hai iubita, incetisor asa, vorbeste cu noi, deschide geamul sa intre aer curat, pune muzica in surdina, fa-ti un ceai cu miere si o sa fie mai bine. Si musai somn, de cate ori doarme Celine...acum tu esti cea mai importanta, nu mancarea, nu curatenia! Te imbratisez strans, esti intre prietene, macar aici sa ne sustinem! [pup]

 

Alinus profitati de tati! [:D]  Sa aveti o zi frumoasa impreuna! [flo]

 

Carmenus ma bucur ca Emma e mai bine, o sa se refaca incetisor. Sa eviti sa-i dai lapte 1-2 zile, iaurtul e ok. Pumnii stransi astazi, sa reusiti sa luati urina, fara sa o chinuiti. Vera ce mai face? De la ce varsta va merge ea la cresa? Tu o sa lucrezi full time sau ? Interogatoriu nene, scuza-ma! [flo]

 

Mi-a amortit mana...va mai scriu eu!

 

Pupici, o zi usoara sa avem! [flo]



#15
Carmen_K

Carmen_K

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 720 mesaje

Postat 11 martie 2015 - 13:44

Hai ca m-am intors.

 

Emma s-a comportat ok la dr, cred ca s-a obsinuit cu luatul tensiunii, nu i se mai mare nimic deosebit, intinde mana si ridica si maneca singura. Acum doarme dar a mancat si niste banana deci ma declar multumita. SA vedem daca imi iese sa iau si proba de urina azi, poate diseara, poate maine... vedem. 

 

Acum dorm amandoua, una la ea in pat (Emma) alta in landoul caruciorului pe hol (Vera). Pentru ca tot ma intrebati de Vera ce face, mie mi se pare ca e intr-un puseu de crestere si de dezvoltare, acum ne zambeste directionat, adica mie si lui Honey cand ne ducem la ea,  urmareste caruselul cu ochii si rade la el, gangureste, ridica manutele si nu mai tine pumnii intruna inchisi. Cu programul de papa zic eu ca suntem ok, din weekendul care vine vreau sa incerc sa ii introduc o masa la 10 seara, poate o tine pana dimineata (acum mananca la 7-7.30 si o tine pana la 3 cel putin, cel mai adesea pana la 4-5). La Emma la 6 saptamani am inceput sa ii dam un biberon la 10 seara, si a functionat, a dormit pana dimineata. Sa vedem daca Vera seamana cu sora-sa si din punctul asta de vedere. Eu ma mulg o data pe zi/o data la 2 zile, si ii dau un biberon, si am vrea la 10 sa ii dam biberonul ca e mai usor de mancat, mai repede, si pe ala il poate manca si in stare de semi-somn. Emma a mancat intotdeauna biberonul ala de 10 in somn.

 

La mine Vera nu prea are colici, se chirceste din cand in cand, si are clar dureri de burtica, dar nu atat de grave pana acum. Seara ii dau o pipeta de infacol si ii mai dau si la masa de noapte dar nu stiu daca asta are vreun efect sau nu. 

 

Ce frumos ca va pregatiti deja de botez. Imi place ideea de borcanas cu miere ca si marturie Alina :). Noi botezul o sa il facem in august, eu ma uit la weekendul cu 22 august. Dar va fi restrans, doar familie, nasi si fini. Vreau sa mergem undeva la munte, un weekend, si sa o botez acolo. Ma uitam la Cheia la "Gainusa de munte" ca are si facilitati bune pentru copii si asta e important ca in principiu toata lumea care vine are copii. Dar trebuie sa incep sa ma organizez, sa vad daca e liber, sa ma interesez de costuri, etc. As vrea de saptamana cealalata (saptamana viitoare vine sora-mea la mine asa ca sigur nu ma ocup de planificat botez).

 

Alina ce bine ca ai o zi in care faci lucruri pentru tine :). E foarte important se vede din mesajele tale ca incepi sa iti revii, sa ai incredere in tine si sa e bucuri de perioada asta scurta tare.

 

Lory draga mea, tu esti croita pe calapod cu mine, vad din mesajele pe care le scrii si din modul in care abordezi tu tot ce se intampla, sau in care ne abordezi tu pe noi :). Stai linistita ca nu ma simt la interogatoriu, rezist eu ;). Asa, pai cu ce sa incep: Vera o sa mearga la cresa incepand cu 4 mai. O sa mearga 3 zile pe saptamana (luni, marti si joi) exact la fel ca si Emma. Eu am sa incep serviciul cred ca pe 11 mai (vreau ca prima saptamana de cresa a Verei sa fiu acasa, just in case, daca e nevoie sa ma duc sa o iau mai devreme, daca plange, daca... Altfel as incepe serviciul si poate nici nu apuc bine sa ajung ca tre' sa ma intorc acasa).

 

O sa lucrez in faza initiala 3.5 zile pe saptamana (miercurea jumatate de zi de acasa). Apoi de la anu' 4 zile pe saptamana (cel putin asta e planul). Sa vedem cum ne si iese. 

 

Eu normal am contract de 36 h/saptamana (4.5 zile) dar in Olanda exista facilitatea numita concediu de parinte, ceea ce inseamna un anumit nr de ore de concediu fara plata pe care le poti lua pentru ingrijirea copilului (pana cand copilul face 8 ani parca). Nr. de ore depinde de cate ore ai in contractul de munca (26*nr de ore /saptamana). Deci pentru mine am dreptul la 936 h de concediu fara plata pentru ingrijirea copilului. Cand se termina aceste ore trebuie sa revin la 4.5 zile/saptamana sau sa imi modific contractul pe mai putine ore/zile pe saptamana daca vreau sa continui sa lucrez mai putin.  

 

Avantajul e ca in Olanda lucrul part-time e general acceptat, nu cunosc nicio mama care lucreaza full time, majoritatea lucreaza maxim 4 zile/saptamana (deci au o zi cu copilul). Asta are legatura cu faptul ca pe de o parte cresa este foarte scumpa (eu platesc 1000 eur/luna pentru Emma, cu 3 zile pe saptamana), si pe de alta parte pentru ca daca ai duce copilul la cresa full time nu prea l-ai mai vedea. Aici copii se culca seara devreme (7-7.30) deci dupa ce il iei de la cresa, in principal vii acasa, papa, baita si somnic. Stiu ca asta e o discutie controversata, toti prietenii mei din Romania sunt socati de cat de devreme se culca aici copiii si cat de devreme ii culc eu pe ai mei dar pe de alta parte nu puteam sa le culc eu altfel decat se procedeaza aici (ca na, daca spre exemplu mergem in vizita sau avem musafiri sau mai stiu eu ce, nu prea se face ca  a mea sa culca la 9-10 si ceilalti la 7), pe de alta parte imi place ideea ca am si eu seara pentru mine un pic si nu cu un copil super obosit alergand prin living. 

 

Hai ca m-am intins iar.... Se vede ca dorm fetele mele. 

 

Ma duc sa fac o supa de legume, poate mananca a mea cand se scoala.

 

Va pup si revin evident



#16
Soparlica

Soparlica

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 568 mesaje

Postat 11 martie 2015 - 14:00

Buna dragelor si bun gasit in casuta noua pe care ma rog sa o umplem numai cu fapte bune!
Balute si piciul meu face dupa ce ii dau Bonisanul, deci e de la aceste picaturi anticolici.

Alinutza fruntea sus! Nu trebuie sa te panichezi; tot ce faci pentru puiul tau si tu consideri ca e bine asa si este. Daca tu esti calma, linistita asa va fi si Celine. Eu imi iau energia din privirea lui, din fatuca pe care o face si din zabetul pe care mi-l ofera. Nu ne nastem invatate, invatam in timp sa avem grija de ei si ei sa ne cunoasca pe noi. Nu e usor, dar vom face fata!

Andreiuta eu prefer chitaielile, maraielile, smotocelile si restul din timpul zilei si linistea din timpul noptii.

Lory... sar'na. Si ieri tot pom de Craciun am avut in casa (cand se pornea masina de spalat sa stoarca pica si uite sa s-a tot chinuit saraca), dar macar seara a fost ok.
Noua pediatra ne-a zis sa il culcam pe o parte cu un rulou la spate sa il sustina astfel incat, daca mai da laptic sa nu se inece. Mai nou insa se pune singur pe spate sau migreaza de sus jos.

Carmen bafta si sanatate micutei!

Alina sa te faci mumoasa si pentru mine ca eu inca nu am curaj sa ma programez. Imi e greu sa aleg o ora cand Puturosul nu are inca un program. Dar crestem noi mari. Pana atunci facem si noi ce putem acasa.

La noi nimic nou. Aaaaa, ba da. Am inceput sa mai mananc si produse "interzise" ca ma simteam ca o lesinata si aveam ameteli uneori. Sper sa fim bine.

Pe curand!

#17
alynutza85

alynutza85

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 573 mesaje

Postat 11 martie 2015 - 14:59

Fetelor, eu am 22 dé grade în camera noaptea și o culc în body cu mânecă lunga, pijama și săculețul ei de dormit. Oare e prea cald pt ea? Mie mi se pare și așa rece uneori. de la spital ne -au zis de 19 grade dar ea are mânuțele reci reci și fata noaptea. Voi ce temperatura aveți în camera?

#18
Carmen_K

Carmen_K

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 720 mesaje

Postat 11 martie 2015 - 15:06

Alinutz, manutele si fata reci o sa le tot aiba primele 6 saptamani sau daca seamana cu mine o sa aiba mainile si picioarele reci toata viata, indiferent de temperatura ;).  Bebelusii au in primele 6 saptamani extremitatile reci, apoi se regleaza. Ca sa verifici daca ii e frig, poti sa incerci sa verifici ceafa. Daca acolo e calda inseamna ca e bine.

 

Referitor la temperatura, eu am cam 20-21 grade la ea in camera, o culc cu body cu maneca scurta, (de fapt fara maneca), pijama si sacul de dormit care nu e foarte gros. 

 

Daca ti se pare ca e nelinistita, ar putea fi si din cauza discomfortului termic, si atunci poti sa incerci sa ii pui ori o pijama mai subtirica, ori un body cu maneca scurta. Vezi daca e ok atunci. 

 

Ii mai pui cumva si o paturica peste? Ca atunci poti sa elimini paturica sa vezi cum se comporta atunci.



#19
Carmen_K

Carmen_K

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 720 mesaje

Postat 11 martie 2015 - 15:08

Soparlici succes cu "interzisele". Enjoy ;). Eu asa cum v-am spus nu tin niciun fel de regim si deocamdata e bine.

 

Alina, multumesc de sfatul cu compot, uite o sa ii fac un compot de mere sa vad daca ii place.



#20
Lory2014

Lory2014

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.628 mesaje

Postat 11 martie 2015 - 16:59

Carmenus hehe, ce fetita mare si incantatoare e draga de Emma! [il] Cum ofera ea manuta! [il]  Si sa stii ca si eu da, am zis mereu ca ne asemanam si noi si fetele. Asa ca si Vera este si Leya, nu are colici doar gaze cand si cand, chirceli na.

Am inteles acum cum e sistemul la voi, mi se pare foarte interesant si da, sunt de acord ca e foarte greu si f aiurea pt o mama, mai ales cu copii mici, sa lucreze full time. Mie nu mi se pare controversa cu ora de culcare pt ca si aici e la fel. Marmotel face 7 ani in vara si totusi la maxim 8 doarme si incercam si in vacante sa-i mentinem acelasi program, adaptandu-ne la fusul orar de acolo.

E foarte frumos unde vrei sa faceti botezul, am fost si noi o data si ne-a placut teribil..a facut treaba buna mr Gainusa. [:)]

Ce-ai mai facut cu mirosul din covoare?

 

Soparliciu pom de craciun, ha? E si de ras si de plans, macar bine ca a reusit masina sa termine, desi socurile astea nu-i fac vreun bine. Ce mai face Alexul? Cand ni-l mai arati?  Si da, si eu o pun pe-o parte pe fi'mea, cu "proptea" in spate dar am inteles ca fricile Alinutzei se refera la sindromul mortii subite si in cazul asta, recomandarile internationale sunt ca la somn sa fie pusi pe spate.

Foarte bine ca incerci "interzise", cate putin si se va adapta. Sa eviti doar ce-ti face tie rau.

 

Alinutz, ti-a spus Carmen, asa e cu extremitatile, sunt reci primele 6 saptamani iar la unii mai mereu (si eu sunt la fel, sunt cu picioarele sloi pe plaja fiind). Indicatorul ca ii e bine sunt ceafa si burtica, sa fie caldute (nu calde spre fierbinti, nu transpirate). La noi in casa sunt 22,5-23 grade dar cateva ore, cand aerisesc, nest-ul se opreste si drept urmare se fac 20-21...si atunci mi se pare ca ea doarme cel mai bine, deci ceva adevar exista in ce zic astia (si noua tot de 18-19 grade ne-au spus dar as paraliza eu). Peste 23 intr-adevar este mult pentru un bebelus si nu-i face nici un bine a la long. Voi aveti temperatura buna, isi va regla si ea temperatura corporala si o sa fie ok.

 

Ah fetelor (mama, ma simt ca o baba) sa nu va speriati de cei 3S: stranut, sughit si strabism. Sunt normale toate in primele luni! [flo2]

 

Alinus te-ai facut frumusica? Auzi, dar pozele din sedinta foto nu ni le-ai mai aratat si eu nu uit [:D] Si mai invredniceste-te si pune ceva poze cu superbebe Mihai! [pup]

 

Andreut ma bucur ca s-a mai calmat Steful ieri, inseamna ca-i face bine combinatia de picaturi. Astazi cum mai sunteti?

 

Iuli voi? Ati fost la test? Cum mai este Efrem cu burtica? Lucanschi tot program de militar are? [pup]

 

Mamicileeeeee? O sa ragusesc dar nu ma las, tip pana cand veniti, macar sa inchideti gura nebunei! [batetoba]

 

Acum a adus Marmotel 2 inghetate, una pentru ea si una pentru mine, sa le mancam in timp ce-mi citeste noua carte; piticot doarme dar sper sa faca ochi curand, pt ca am tricoul ud deja. Marmotel a concluzionat: tu mananci inghetata mami si plus lapte rezulta ca Leya va bea milkshake! [:D]

 

Mai vin. Pupici! [pup]




Panic Questions

  • Poze pt o a 2-a sarcina

    PaulaTin
    - Astăzi, 08:43

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

Last Blogs

  • Ultima zi la job

    RoxiMada
    - Astăzi, 18:42

  • Gata cu serviciul!

    Andreeaflore1991
    - Astăzi, 18:10

  • nasterea

    Ralu31031992
    - Astăzi, 14:18

  • Carucior

    Ralu31031992
    - Astăzi, 14:07

  • EMOTII VERSUS STRES

    Andrevvv
    - Astăzi, 13:54

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -