Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Felicitari Claudine, Miha, Andreea! - Bulgarasi februarie 2015 (11)


209 raspunsuri la acest subiect

#91
Soparlica

Soparlica

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 568 mesaje

Postat 27 ianuarie 2015 - 18:55

Fetelor sa speram ca Ionut a trecut cu bine de operatie si ca Miha inca mai zaboveste pe langa el la spital.

Mie azi nu mi-au stat un minutel manutele. Cand pregateam legumele pentru ciorbica m-a palit asa o pofta de... papanasi. Noroc ca am avut niste branza cu smantana prin frigider si am incropit repede o coca din care mi-au iesit niste tentative de gogosi peste care am aruncat niste gem. Am zis eu ca pe mine ma iau poftele acum la sfarsit! Asta ca tot ma laudam ca am luat putin in greutate pana acum. Se pare ca Puturosul meu vrea sa recuperez.
Apoi, pentru a gasi o idee de fel doi, am rasfoit o carte de bucate si am dat peste varza secuiasca (varza la cuptor cu pulpa de porc, bulion si alte cateva legume tocate marunt) care ar trebui servita cu cartofi copti.
Dupa asta m-a palit ideea sa pregatesc o salata de vinete pentru maine dimineata.
Asa ca am tooot bucatarit.

Kytana as mai adauga dureri de spate uneori si senzatia ca ma sufoc, ca nu pot respira cand se strange burta. Ca ma prabusesc. Nu sunt constante si apar asa cand vor. Noroc ca m-am obisnuit cu ele si nu ma mai sperii. Imi fac griji cand ma iau durerile de sub burta, ovare si spate, fara sa se stranga burta ca astea nu trec asa repede.

Andreea ce ma bucur! Curand iti vom tine si noi isonul.

Carmen daca va fi sa se intample ce iti va face? Iti va face nod? Iti va pune dop? Pe cuvant, e un pic absurda. Eu zic sa vina cand va vrea si sa nu iti mai faci atatea griji.

Lory m-a amuzat atitudinea ta. Mi-am amintit cand le spuneam colegelor in decembrie, cand ma rugam sa ajung sa depun proiectul, ca trebuie sa stea bebe cuminte pana termin ca altfel voi ajunge ca doctorul sa strige la mine "impinge", iar eu sa-i spun sa ma mai lase un pic ca mai am de incarcat un fisier.
Spre deosebire de tine, inca ma mai incapatanez sa conduc masina. Mi-a zis bine cine mi-a zis ca as fi in stare sa nasc in ea.

Eu ce sa mai zic mai fetelor ca pe mine medicul nu m-a atins niciodata nici macar pe mana? Am facut eco si recoltari in alta parte si pana acum doar a vazut rezultate si am stat de vorba. Asa ca incep sa ma fastacesc cand va fi cazul de a ma dezbraca pentru prima data. Brrrrr! Dar trebuie sa trec peste asta.

Sa ne auzim cu bine, merg sa fac pe ingerasul in pat ca trebuie sa-mi vina omuletul si ma ia iar la rost ca nu stau cumintica.

#92
NicoNicolle

NicoNicolle

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 125 mesaje

Postat 27 ianuarie 2015 - 20:53

Cum pot vedea si eu poze cu voi? Pe drive ? Unde il gasesc si cum ma loghez?

#93
Kytana

Kytana

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.735 mesaje

Postat 27 ianuarie 2015 - 21:05

Nico, ai mesaj de la mine [flo]

 

Soparlescule, acum vreau papanasi, ce-mi faci tu mie! Ha ha, ce doctor tare ai, [:D]

 

Mai sunteti pe aici? 



#94
Lory2014

Lory2014

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.628 mesaje

Postat 27 ianuarie 2015 - 21:07

Radeti voi Brutusilor dar eu sunt cuminte fata de voi! Sau barna din proprii ochi e mai mare, nah  [soricel]  

 

Alinutel asa deci? Ai o iubitoare de muzica de calitate! Bravo ei! Si daaaa, muzica in travaliu...poti sa-ti pui castile pe urechi, daca te ajuta! Si esti frumoasa, nu e vorba de oamenii draguti! [il]

M-as plange si eu dar sunt obisnuita cu durerea, am pregatire militara si 2, de cand o am pe marmotel, am invatat sa sufar in tacere, ca sa n-o sperii/impovarez cumva pe iubita mea! Trebuie sa recunosc ca am momente in care deep down, nu m-ar supara sa o apuce iesitul sapt viitoare...ca poate scap de durerea asta continua dar apoi imi revin, si-mi spun ca tot ce conteaza e sa fie ea sanatoasa!

 

Si-asa zici? O sa aiba par? Pfiuuuu, ce piatra de pe inima mi-ai luat  [:-)))]

 

Carmenel ti-ai facut unghiile? Cum mai e Emma? Hai mai, ca eu chiar vreau sa ma reprofilez  [:-)))] , asa ca zic ca intre 29 ian si 2 feb vine bebe! Hai, sa avem si noi prima nastere naturala! [flo2]

 

Eleina mai ai putiiiin si-ti tii comoara in brate! [il]  Vad ca la noi la odisee e in extreme, ori avem ceva prea mult/mare/lung ori pe minus! Nu ne arati si noua lucrusoarele crosetate? Tare te admir pt asta!

 

Eyna cumintica da? Si vii cu vesti perfecte, daaa? [flo2]

 

Doamna Soparlicescu pai chapeaux-bas dom'le! Ieri cu laveta in mana, azi ca albinuta la facut mancare! Acuma, tu poti sa te dai inger, c-asa-i sade bine femeii da' cred ca sotul nu mai crede in zana care vine si face tot, de le gaseste el gata  [:-)))]  Si-asa ha, nu te-a atins nici c-o garoafa dom' doctor...ei, pt toate exista o prima data. [soricel]

 

Foarte bine ca esti curajoasa si conduci numai sa nu nasti in masina, totuuuusi! [:-)))]  Eu o las balta pt ca nu mai port centura si in fata nu pot sta fara, pe oricare dintre scaune! Taxiurile sa traiasca, acolo in spate, parca ma simt mai...safe.

 

Iuli simte si el micul ca mami o sa plece putin si de acolo mamosenia extrema! E micut, e atasat de tine si asta e modul de a reactiona! Ah, sa stii ca daca-i lasi, peste tot prin partile astea, au tendinta sa zica la fel..ok, aia gata, pa! Io-s ca raia, vorbesc pana-i ia ameteala si cu forta nu ma pot scoate. Da' la final asa, oricum e greu si cu masuratorile exacte. O sa fie bine, o sa vezi! [flo2]

 

Si-asa, elvis ca sa dai din pelvis [:-)))]

 

Eu mi-am pus greek music cat am facut curat si asa de pasionata de invartit aspiratorul eram, ca am agatat cu firul o rezerva din aia de airwick ce se baga in priza si cand am tras, a zburat cat colo! Nu stiti cum miroase in casa [:-)))]

 

Altfel ok, a venit carutul complet, nu mai suntem fred si barney, avem roti. [pk]

 

Doc ieri mi-a zis sa fiu atenta la scurgeri, dat fiind ca prima data mi s-au fisurat membranele! Noh bine, genie dar eu acum am o adevarata obsesie, nu-mi mai scot ochii si nasul din chiloti, pe bune! [:-)))]  I-am zis fiica'mii ca vreau sa treaca vremea si s-o am in brate, s-o stiu eu safe; poate sa fie si urlacioasa, numai sa fie la mine in brate, s-o vad si sa o stiu protejata!

 

Andreuta ce frumos!!! Sa fii mereu asa de fericita! [il]

 

Poate avem vesti si de la Miha...de fapt, poate scrie pana termin eu carnatul asta de mesaj!

 

Pup la fete cucuiete! [:)]



#95
miha05

miha05

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 859 mesaje

Postat 27 ianuarie 2015 - 21:34

Doamne, fetelor, cat sunteti de active! Nu pot tine pasul cu voi.

Va multumesc pentru ganduri si rugaciuni... totusi, operatia a fost amanata pentru maine dimineata la ora 8.30. Dumnezeu a facut asa pentru ca astfel am reusit sa botezam si noi astazi copilul. S-a petrecut o transformare incredibila. Dupa botez a ajuns atat de linistit si de placut. Chiar a deschis si ochisorii si ne-a privit. Este un pui incredibil! Ma rog din toata inima ca Dumnezeu sa intareasca si sa coordoneze mainile si mintile celor ce il vor opera pe copil, caci astept cu mare nerabdare sa imi tin copilul in brate. L-am mangaiat pe piept si imi intindea manutele sa il iau in brate. A fost cea mai frumoasa zi... de fapt, de cand m-am externat, fiecare zi in care imi vad copilul este cea mai frumoasa. Mereu descopar lucruri noi despre el si ma simt incredibil. Iubesc aceasta ipostaza de mamica.

 

Abia astept sa vad cat mai multe din voi experimentand aceste sentimente (cele ce sunteti, asemenea mie, la primul copil... in mod deosebit). De-abia astept sa ne reintalnim in postura de mamici intr-un nou topic.. si sa radem de emotiile pe care le-am trait impreuna. 

 

Va imbratisez cald si va iubesc mult de tot, fetelor! Va multumesc pentru tot ce ati facut si faceti pentru mine!



#96
Carmen_K

Carmen_K

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 720 mesaje

Postat 27 ianuarie 2015 - 22:05

Miha imi dau lacrimile cand citesc cum scrii si ce trairi ai. Esti mama pana in varful degetelor draga mea :). Ma bucur ca ati reusit sa il botezati pe bebe, poate e bine ca s-a intamplat asa. Mai ales daca tu spui ca s-a linistit. Si intr-adevar, modul in care ridica manutele catre tine si vor sa fie luati in brate e una din cele mai emotionante manifestari ale copiilor. Draga mea, toate gandurile mele bune se indreapta catre voi maine. Sa dea Dumnezeu sa fie bine! De fapt, trebuie sa fie bine!

 

Soparlicule, dar ai facut ceva treaba azi. Si eu zic la fel, acum sa te dai inger dupa ce ai bucatarit de ai inebunit.... Daca le mancai si nu le gasea, mai zic, dar asa, greu dom'le greu.

 

Iuli draga, eu cred ca e chiar bine ca Luca va trebui sa te imparta cu cineva. O sa ii fie usor greu la inceput, dar cred ca pentru dezvoltarea lui e bine sa invete cum sta treaba cu imparteala :). La mine BH se simt prin intarirea burtii (si a uterului) si atat. Nu coboara pe spate, pe lateral, pe ovare, nicaieri. Se face balonul asta din fata cam ca un pepene maaaaaare si taaaaare si cam atat. 

 

Ce spui tu despre controalele din Anglia, pare similar cu ce se intampla aici. Control intern doar inainte de nastere (de fapt te cauta la 40 de saptamani sa vada cat de pregatita esti) si in rest tratarea sarcinii ca pe ceva firesc si natural. Fara prea multa tevatura. Toate femeile aici lucreaza pana la 4 saptamani inainte de dpn si se intorc la nunca cand bebe are 12 saptamani (sincer, eu chiar nu cunosc exceptii), toti copii sunt dusi la cresa de la 12 saptamani si cunosc o singura persoana care a nascut cu cezariana (asta pentru ca desi i-au indus nasterea nu a avut contractii deloc si dupa vreo 20 de ore deja nu mai era bebe bine). Aaaa, nu mint, mai e cumnata-mea care a gemeni si a nascut prin cezariana. In rest, nasc fetele astea toate pe aici fara niciun fel de anestezie, si multe multe acasa cu moasa. 

Acum m-am obisnuit dar la prima sarcina mi s-a parut tare ciudat. Am fost insarcinata in acelasi timp cu prietena mea cea mai buna din Romania (fetele noastre s-au nascut in final la diferenta de 9 zile). Va dati seama ca ea era cautata pe peste tot, dupa fiecare control stia tot, de la dimensiunea colului la gradul de maturare al placentei, flux sangvin, dimensiuni nu mai spun. Iar eu, care oricum eram sub control la spital (deci beneficiam de muuuuuult mai multa atentie decat majoritatea femeilor insarcinate care se duc doar la moasa si acolo nu e ecograf) stiam doar ca bebe e bine. Ca atata imi spuneau. Prin comparatie simteam ca inebunesc. Mai ales cate teste se fac in Romania si aici nimic! Decat daca e ceva in neregula! Culmea e ca in Romania multe din prietenele mele au trebuit sa stea perioade lungi acasa, sa faca clexane, sa faca amniocenteze (nu mai spun) si alte alea, aici nimic.... Asa ca intr-adevar, pentru noi care venim din Romania e mult mai greu sa acceptam sistemul asta. Eu de data asta am fost mult mai calma, pentru ca aveam experienta sarcinii trecute, asa ca stiam la ce sa ma astept.

 

Eu azi mi-am facut si unghiurile, asa ca pot sa ma declar fericita si gata de bebe. Maine sa mai instalam centrala, sa apuc sa fac si ceva curatenie ca ma astept sa lase in urma un mic haos, si apoi gata.

 

Iubi al meu a avut si el o zi tare stresanta la servici, asa ca acum seara mi-a spus oarecum "spasit" ca ce bine ca nu am nascut azi, ca nu stie cum reusea sa se imparta.

 

Fetelor sa stiti ca si eu conduc inca, nu pe distante mari, dar asa 10 km pana la spital si zilnic o duc si o iau pe Emma de la cresa, mai fac cumparaturi. Eu inca port centura, ca nu ma deranjeaza. De fapt si data trecuta cu Emma am condus pana in ultima zi (deci pana la 41 de saptamani). 

 

Emma e ceva mai bine azi, cel putin asa pare. Tusea s-a transformat un pic din tuse seaca intr-o tuse expectoranta, ceea ce spun eu ca e bine, ca e un semn ca se vindeca. Deocamdata doarme de vreo 1,5h si nu a tusit inca, sper sa o tina.

 

Gata, iar m-am intins :). 

 

White collar si apoi patut. 

 

Va pup burtici si mamici



#97
_Micaela_

_Micaela_

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.969 mesaje

Postat 27 ianuarie 2015 - 22:16

Miha mi-au dat lacrimile. Sa-ti traiasca micutul crestin iar maine Maica Domnului sa fie langa el.  [ruga]



#98
alynutza85

alynutza85

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 573 mesaje

Postat 27 ianuarie 2015 - 23:04

Miha, ce de emoții! Nu -ți spun decât Doamne ajuta mâine!

#99
DeniL

DeniL

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 623 mesaje

Postat 28 ianuarie 2015 - 08:46

Miha, Doamne ajuta, ne gandim la voi !



#100
Carmen_K

Carmen_K

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 720 mesaje

Postat 28 ianuarie 2015 - 09:45

Neata fete dragi si de la noi :)

 

Miha, ne gandim la voi  [flo2]

 

Eu iar am dormit fix 5 ore, de la 12.30 la 5.30, parca am ceas interior. De data asta nu m-a tinut Emma treaza ca ea mititca a dormit, pur si simplu nu am avut somn initial sa adorm, iar la 5.30 m-am sculat pentru pipi si asta a fost. Am dus-o la cresa acum si poate reusesc sa ma mai intind un pic ca ma doare capul rau. Bebe e agitat bine si am senzatia ca se cam contracta burtica, usor.

 

Va pup




Panic Questions

  • Poze pt o a 2-a sarcina

    PaulaTin
    - Astăzi, 08:43

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

Last Blogs

  • Hainute

    Roxana3001
    - Astăzi, 21:36

  • Adevărul despre sarcină

    IonIza
    - Astăzi, 21:02

  • Ultima zi la job

    RoxiMada
    - Astăzi, 18:42

  • Gata cu serviciul!

    Andreeaflore1991
    - Astăzi, 18:10

  • nasterea

    Ralu31031992
    - Astăzi, 14:18

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -