Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Pe Ghetar, in ajun de Mos Nicolae


793 raspunsuri la acest subiect

#751
CorinaDani

CorinaDani

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 13.603 mesaje

Postat 18 decembrie 2014 - 17:01

io propun capitol nou pe ghetar, poate se sparge ghinionul...



#752
buflea

buflea

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 15.395 mesaje

Postat 18 decembrie 2014 - 17:02

Ca in nici un an, si la noi, clasele a 3 a si a 4 a nu au facut nici un Christmas Concert ...toate celelalte DA. Habar n-am de ce ...

Ah, si nu stiu daca v-am spus ca Alex a inceput un instrument muzical la Scoala. Desi zicea ca el vrea saxofon, a ales vioara ...valeuuuu. A adus o vioara acasa si nu stiu unde sa-l mai bag sa "exerseze" ...habar nu aveti in ce hal scartzie o vioara care nu stie sa cante. Sper sa iasa macar o colinda din ea, vreodata ...

#753
buflea

buflea

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 15.395 mesaje

Postat 18 decembrie 2014 - 17:04

Eu ma apuc de lucru acum ...si cand intru la pranz, sa gasesc pe rand, rapoartele de "mai bine" ...

Anul asta, anul asta malefic, pe ultima suta de metrii, cu ultima rasuflare inca mai sufla peste noi.

#754
Fleurdelise

Fleurdelise

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.939 mesaje

Postat 18 decembrie 2014 - 17:28

Eric e spre bine, tot mai are muci si sforaie, inca un pic moale, dar a reactionat bine la antibiotic, gata cu febra si simptomele mai nasoale.A, si mai tuseste un pic, ii dau Plantusin si Calmotusin.
Diagnostic nu a avut altceva decat viroza, cam atat ti se spune aici la medic. Doar la urgente se fac investigatii, noi am fost la pediatra.
Eu sunt convinsa ca a facut gripa, pana ieri se plangea de dureri peste tot, gat, cap, maini...banui ca avea dureri musculare.
Saptamana asta am stat numai in casa si deja imi vine sa ma urc pe pereti. De saptamana viitoare am vacanta 2 saptamani.

Noilor bolnaviori, Eva, baiatul Letitiei, sanatate! Si in mod special Ioanei, internata, sa fie tratata eficient si sa vina repede acasa.

Nasuc, tu pe unde esti?

Buna ideea sa schimbam capitolul si vestile!

#755
CorinaDani

CorinaDani

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 13.603 mesaje

Postat 18 decembrie 2014 - 17:35

Eu ma apuc de lucru acum ...si cand intru la pranz, sa gasesc pe rand, rapoartele de "mai bine" ...

Anul asta, anul asta malefic, pe ultima suta de metrii, cu ultima rasuflare inca mai sufla peste noi.

 

ca bine zici..."maleficent" de-a dreptul :-(((



#756
monicabo

monicabo

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.191 mesaje

Postat 18 decembrie 2014 - 17:41

aoleu, sanatate multa Ioanei!! biata de ea :(. ce au zis, ii fac perfuzabil antibioticul?
 
si la Eva in clasa e confirmat cazul de scarlatina....deci la exudat cu noi :) (poate facem Craciunul cu bube si febre.....)

 

Letitia, multa sanatate baiatului! (are peste 15 ani? ca mai nou avem avertizare de interdictie a administrarii de codeina inainte de varsta asta.... :))

Rox, bafta, sa iasa bine!

Ieri ma incurajati voi pe mine, acum eu va tin pumnii!

 

Dar s-au inmultiti cazurile de scarlatina, uite ca perioada asta am auzit la scoala, acum la voi...

Cazuri de varicela iarasi am tot auzit anul asta... asta vara am avut si noi, suntem imunizati de acum in colo...

 

Rufus, sanatate multa Ioanei! Sper ca are conditii ok in salon, ca medicii sunt ok... Sa scape repede si sa vina acasa!

 

Buflea, ma bucur ca Flavia s-a refacut... probabil cum zici tu, vreun virus la stomac... Am patit intr-un an cu fetele, la mare, sa inceapa sa vomite violent, de cateva ori, dar in 24 de ore sa fie pe picioare ca si cum n-ar fi patit nimic. Si culmea, au facut une dupa alta, la 1 zi sau 2 distanta, nu in acelasi timp. De aceea am inclinat sa cred ca a fost ceva viral, si nu de la apa de mare sau mancare. Caci prea au luat una de la alta, si s-au manifestat fix la fel, si ca simptome, si ca durata (24 h, adica dupa 24 h de la debut, era ca si noi)



#757
buflea

buflea

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 15.395 mesaje

Postat 18 decembrie 2014 - 18:14

buflea, am uitat sa iti spun, am vazut Boyhood, mi-a placut dar nu m-a dat pe spate. Interesant insa cum au filmat, asta da. 

Si mai voiam sa te intreb daca tu ai mai citit ceva de Nicholls? Am gasit o alta carte de a lui, Us cred ca e in engleza. Am cumparat-o cadou Dianei de Craciun, dar cu ideea sa o citesc si eu :). 

Nu stiu cine este Nicholls ? David Nicholls ? Ala care a scris One Day ? Daca DA, am mai citit de el "Starter for Ten" si "The Understudy" ... mi s-a parut mult, mult mai slabe ca "One Day" . Dar stiu ca a scos un roman nou anul asta, "Up" parca se cheama, sau asa ceva ...nu l-am citit.

 

Despre Boyhood nu te las sa spui ca "nu te-a dat pe spate" [:)]  ...adica pe Ziki o inteleg si o iert ca ea e tanara si cred ca stiu de ce nu a atins-o, dar pe tine ??? Pai numai din ce stiu eu despre tine, ar fi trebuit sa te regasesti in mai mult de jumatate din filmul ala ...

 

Intamplator, l-am revazut si eu in avion si pentru a doua oara mi s-a parut fantastic … si pentru realizare, desigur, si pentru baiatul ala de 8 ani, care a crescut intr-un adolescent si mai tarziu un tanar atat de autentic si atat de dragutz [:)] ...dar mai ales pentru script.

 

Mi s-a parut o poveste care trece prin toate transformarile si evenimentele majore care ne pot atinge viata fie ca suntem la inceputul ei sau spre final …

 

La inceputul vietzii -  certurile cu fratii / surorile si cat de enervantzi si agasantzi sunt si sunt perceputzi, apoi joaca cu prietenii afara, in spatele casei si uitatul in reviste deocheate, mutatul in alt oras si desprinderea de tot ceea ce parea stabil, adaptarea la o noua viatza, adolescentza, abuzul verbal, fizic, alcholismul si traumele pe care le provoaca in familie, comunicarea intzepenita cu parintzii, care par atat de penibili in incercarea lor de a ramane prieteni, in termeni buni si in control … relatia cu ei care parca rugineste in perioada adolescentei, nimic din ce mai ofera ei nu mai e pe placul adolescentilor si nimic din ce place adolescentilor nu poate fi intzelesul parintzilor …. apoi tunsorile, primele culori in cap, prima bere, primul sarut, prima tzigara, prima dezamagire in dragoste, primele visuri …

 

In paralel, etapele prin care trec adultzii, mama, tata …nepregatiti sa ia viata in piept, prea tineri ca sa fie parintzi, cu vise, principii  penibile (artistice, politice) in care cred prosteste si pentru care au nevoie de timp ca sa le abandoneze, coplesitzi de responsabilitatea copiilor, lupta cu viatza cand ne grabim sa devenim adultzi si mai ales parintzi, incurcand cursul logic al evenimentelor, scoala, master doctorat in timp ce esti parinte si singur … apoi sansa la o noua dragoste, la o noua relatie, la o noua casatorie, sperantza in mai bine, puterea de a lua decizii radicale spre binele copiilor tai, chiar daca acestia nu te ajuta deloc si iti contesta fiecare decizie, puterea de a sta pe picioarele tale, de a iti recunoaste slabiciunile, puterea de a spune urland “Fac tot ceea ce pot, in situatia data”.

 

Este un film in care este imposibil sa nu va regasiti, ca si copii, ca si fratii fratilor sau surorilor voastre, ca si adolescenti nesuferitzi, ca si adultzi cu vise stupide, ca si sotz / sotzie, fericiti cateodata, dezamagiti cateodata, ca si parintzi, ca si bucurii ca si regrete … pentru mine asta e un film bun, un film care reflecta atat de mult realtitzatile vietzii.

 

Si poate e greu de digerat cand esti mai tanar, cand ti se pare ca toate intamplarile alea sunt clishee ecranizate in alte 100 de filme anterior … poate e un film care ii atinge pe cei care au cam trecut prin toate astea sau au aflat in jur si au suferit sau s-au bucurat alaturi de prieteni care s-au lovit de toate astea.

 

Si mi-a placut si mesajul din final ... si anume, ca orice s-ar intampla cu noi, exista o solutize la orice, si chiar daca trecem prin situatii care par fara final, tot exista un echilibru si o stabilitate la un moment dat, poate nu vesnica, dar mereu exista ceva pentru care merita sa traiesti ...chiar si atunci cand treci prin necazuri.

 

Ah, si absolut intamplator, am dat de un articol cu cele mai bune filme ale anului 2014 si asta era pe locul 5.

 

Tot in avion, am vazut un alt film care m-a atins tare … e mai vechi, din 2012 si probabil ati auzit de el. A luat ceva, un premiu la Cannes. Se numeste “AMOUR”, este un film frantzuzesc scris si regizat de un regizor german …este o poveste despre batranetze, despre parintzi, despre ce inseamna sa faci cu jumatatea ta un intreg, si cum se definteste “dragostea” la finalul vietzii. Este povestea parintzilor mei si probabil a parintzilor vostri, putzin, foarte putzin modificata … Este deci si povestea mea.

Eu vi-l recomand, dar va spun in avans ca e un film trist si stiu ca multi dintre voi vor fugi de el, asa cum am facut si eu din 2012 pana acum … dar e superb !!! Nu degeaba a fost premiat.



#758
roxanaz

roxanaz

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.452 mesaje

Postat 18 decembrie 2014 - 18:42

Amour a luat si Oscar-ul pentru cel mai bun film strain daca nu ma insel

#759
mihaela_s

mihaela_s

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 28.843 mesaje

Postat 18 decembrie 2014 - 18:47

Buflea :)). Sa iti spun drept, singurele faze din film in care m-am regasit, au fost cele ale mamei de adolescenti, cea cu plecatul de acasa. In rest, sincer, cu mana pe inima...nu m-am regasit in niciuna din restul situatiilor. N-am fost nici mama tanara si in deriva, nici mama singura, nici adolescent rebel, n-am tras niciun fum de tigara nici pana acum, n-am baut pana nu am implinit 18 ani...n-am facut nimic din ce e in film :). 

Chiar voiam sa spun dar am uitat in postul precedent, ca finalul e cel care mi-a placut cel mai mult. :) 

 

Despre Nicholls, da, e vorba de David. Iar cartea e asta: http://www.amazon.co...s/dp/006236558. Vad ca e o carte noua, record tradusa si in suedeza, care e propusa la ceva premiu pe anul asta. Subiectul m-a atras. Chiar sunt curioasa cum e. 

 

Poate va fi Amour pe avion in concediu, de obicei au filme noi si bune. 



#760
roxanaz

roxanaz

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.452 mesaje

Postat 18 decembrie 2014 - 18:48

Micky, DyanaM a primit biscuitii si am pus pachetul in acelasi zi, te interesezi te rog si tu de aviz? :)


Panic Questions

  • Poze pt o a 2-a sarcina

    PaulaTin
    - Astăzi, 08:43

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

Last Blogs

  • EMOTII VERSUS STRES

    Andrevvv
    - Astăzi, 13:54

  • Febra bebe A si nopti nedormite

    Deutzuk
    - Astăzi, 12:25

  • Un pic de liniste

    Roxi_pisicul23
    - Astăzi, 09:56

  • Cum am tratat răcelile în sarcină

    Ana1298
    - Astăzi, 06:30

  • 36 saptamani

    Roxana3001
    - Ieri, 22:33

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -