Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 2 voturi

Universitatea Ghetarului: temele puilor de pinguini!


687 raspunsuri la acest subiect

#431
Ella73

Ella73

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 13.297 mesaje

Postat 21 octombrie 2014 - 15:43

Acum depinde si de situatie. Ca faceam si noi glume cu carul, dar era cu totul altfel pe vremea noastra.

Anul trecut 3 colegi de-ai Marciei s-au jucat cu mingea in clasa; lucrul asta e interzis, asa ca Marcia le-a spus sa se potoleasca; nu o data, ci de mai multe ori. Ei nu au facut-o, au daramat diverse cu mingea si erau sa sparga si un geam. Ea i-a spus atunci profesoarei. Cand au plecat de la scoala, cei 3 s-au dus la ea, i-au aruncat casca de pe cap si au calcat pe ea, i-au trantit bicicleta pe jos, au imbrancit-o, i-au zis vrute si nevrute, agresivitate maxima. A venit acasa plangand, tremura toata, nu a mai vrut sa mearga la scoala. A trebuit sa sun la scoala si sa ii povestesc profesoarei. Ea nu vroia sa mai mearga dupa-masa la scoala neinsotita, pt ca pur si simplu ii era frica sa nu i se intample ceva; asa ca a trebuit sa mearga tata cu ea. Profesoara a stat de vorba cu toti 4, au facut pace, dar Marcia a ramas cu o trauma dupa asta.

Si daca va mai amintiti, o perioada Marcia a avut dureri de burta; a zis dupa ceva timp ca nu a avut nimic, ci pur si simplu nu a mai vrut la scoala, pt ca ii era frica sa nu se mai intample ce s-a intamplat. 2 saptamani a stat acasa, acuzand dureri. I-a marturisit lucrul asta profei ei, la cateva luni dupa incident.


Editat de Ella73, 21 octombrie 2014 - 15:58 .


#432
buflea

buflea

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 15.395 mesaje

Postat 21 octombrie 2014 - 16:33

Buna de dimineatza mea friguroasa dar uscata,

 

Incep cu Aqai …wow, Soro, proiect in Power Point ? Ai mei nu stiu ce e aia …au invatzat la scoala sau acasa i-ai facut asa de deshtepti ?

 

Tot Aqai …soro, mi se urca nervii la cap cand te aud ca speli vase … Matale ai auzit de Vasilica, cea care spala vase noaptea ? Soro, zau …pune-o la munca, consuma si mai putzina apa si mai putzin detergent si mai putzin effort. Daca te legi de amaratele alea de plastice, arunca-le si ia-ti de sticla. Eu nu stiu cum de am putut sa traiesc fara Vasilica pana acum 1 an. Daca ma mut, am doua pretentzii obligatorii – sa am o Vasilica si sa am aer conditzionat centralizat.

 

Nasterea si barbatzii …La noi se nashte in gashca. Barbata-meu a fost in sala de operatie si sa nu credetzi ca e zmeu, e un amarat de inginer …dar a stat dupa perdea cu mine. Adica nu a vazut nimic, nici el si nici eu ..bine, eu in plus am simtzit una alta, dar in rest, totul a fost foarte decent. Si sa nu credetzi ca curg shuvoaie de sange pe langa operatzie, ca au niste aspiratoare si aspira imediat, cam cum aspira aia la dentist saliva. Noi am plans impreuna, Doamne ce momente ..asa ceva nu se uita, senzatia aia ca “uite ce minune am facut amandoi”.
La nashterea naturala insa …habar n-am, ca nu mi s-a intamplat. Cred ca e mai galagie, mai multa transpiratzie, cred ca sunt si mai multe zoaie, durere, teama … nu stiu exact unde sta masculul in tot scenariul asta, la “iesirea” pacientei sau la capul ei.

 

 

Andra, in sfarsit cineva care zice cum sa amortzim iuteala ustoroiului …o sa incerc si varianta cu iaurt ..dar cu iaurt iese lichid, nu ?
Tot Andra, Soro, mai potzi face un inventar al persoanelor din casa ta, ca eu i-am incurcat rau de tot … nu creshteai si niste gemeni, sau nu tu ?

 

 

Nici la noi nu a ajuns Violeta asta … ii face concurentza lui Barbie ??? Sau cum ?

 

 

Pfuuuu, Viv, ce poveste … mai, cum pot exista asemenea parintzi ? Dar pe de alta parte, au si teremsa se desfashoare …adica oameni pe care sa ii amenintze, pot da afara profesori (???). Pe mine si saritul asta la bataie, copii la copii, parintzi la copii ma sperie. Si aici exista bully-ing si probabil ca si “influentze” dar de batai nu am auzit …in fine, nu am auzit eu, cine stie ce o fi in afara bulei mele, cine stie ce ma asteapta.



#433
buflea

buflea

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 15.395 mesaje

Postat 21 octombrie 2014 - 16:36

Am si eu una calda, de ieri …. cand l-am luat de la after care am primit prima reclamatzie ever, impotriva lui Alex …cum ca ar fi folosit un limbaj neadecvat si parintzii ceilaltzi l-au reclamat la after care.

 

Limbajul a fost “This is gay”, in contextul in care doi baietzi dansau unul in fatza celuilalt, mishcandu-si sholdurile. Acum sa nu ma intrebatzi de unde stie el de “gay” ca habar n-am, eu nu i-am spus, dar am verificat si stie bine ce stie …Aseara, Alex, in fatza counceler-ului de la after care, cu ochii in lacrimi, a zis ca el nu a spus “you are gay”, a spus doar “this is gay” …

 

Ce mi-a placut:  ca desi era vizibil afectat ca a intrat “in trouble”, si-a sustzinut punctul de vedere si anume, ca el nu a jignit pe nimeni si nu a facut pe nimeni gay … asta in fatza mea, a counceler-ului, a copilului cu parintzii reclamantzi si a parintzilor suparatzi.

 

Ce m-a surprins neplacut:  ca stie despre aceste “chestii” sexuale, nu stiu de unde, ca nu de la noi si nici de la clasa …si ca a inceput sa le foloseasca in discutziile cu prietenii, de la care probabil si stie … de fapt cred ca este o nebuloasa in capul lor, nici el nu stie cand sa foloseasca “gay” si nici ceilalti nu stiu cand exact este asta o jignire …si de aici conflicte. Ah, baietzelul jignit, este mai mic decat el, este in clasa a 2 a.

 

Ce am facut eu :

 

Lui Alex i-am spus ca vom avea o discutzie acasa …

 

Counceler-ului i-am spus ca aparent aia dansau “sensibil” …si ca poate ar trebui supravegheatzi mai mult la aceste “dansuri”.

 

Parintzilor suparatzi le-am spus ca mie nu mi se pare grav si nici jignitor ce a facut … aparent copilul lor, ca si copilul meu nu cred ca stie exact ce inseamna asta si ar trebui sa le explicam, nu sa ne oripilam. Mi-au spus ca nu e admisibil ca Alex sa vorbeasca asa in fatza copiilor mai mici si ca de fapt nu e admisibil ca si Alex sa vorbeasca asa in general. Iar eu am replicat ca nimeni nu l-a invatzat acasa pe Alex sa spuna asa ceva, dar, ca si copilul lor, a invatzat probabil in scoala sau in after care, de la copiii mai mari, care or sti de la fratzii lor mai mari. Nu pot controla asta, cand aflu, il pot invatza cand si daca se folosesc asemenea expresii, ceea ce o sa fac … dar per ansamblu, noi parintzii trebuie sa fim constientzi ca after care-ul este un loc unde se intampla si bune si rele si o reactize exagerata nu este intotdeauna potrivita. Nu mi s-a parut ca au intzeles, nu ne-am despartzit prieteni …

 

 

Ce am simtzit eu: Un fel de ciuda, ca iar mi se pare ca din cauza accentului, ne considera altzii niste “junkie” coboratzi din copac, needucatzi si naspalatzi …care ne lasam copiii la voia intamplarii sa ii “trash” pe cei mai mici. Va spun sincer ca fara nici o legatura, in discutzie, imi venea sa le spun ca Alex este unul din cei mai buni copiii din scoala, ca este roll model in clasa lui, ca nu este un copil problema, doar ca este mai mare, invatza si chestii din astea si e firesc sa gresheseasca din cand in cand.

 

Acasa: I-am spus doar sa nu mai foloseasca cuvantul asta, ca este un cuvant sensibil. S-a dezvinovatzit iar, i-am dat dreptate ca poate dansul a doi baietzi din sholduri, fatza in fatza este cam “gay”, dar ca si injuraturile, sunt chestii pe care le stii, le gandesti dar nu le spui. Gay intra in categoria asta …mi-a spus cu lacrimi in ochi ca el nu injura la scoala, ca ii aude pe baietzii de clasa a 5 a si a 6 a cum injura si spun “stupid” si “shit” si el nu spune niciodata … ca daca se enerveaza spune “what the hey” sau “Shoot” si l-am crezut. Mai urat a facut barbata-meu care s-a enervat pe counceler-ul de la after care care in loc sa aplaneze conflictul, ca doar ei supravegheau copiii care dansau doi cate doi, ca si pe cei care comentau pe margine … au facut atata big deal, ne-au pus fatza in fatza, victime cu agresori.

 

Vorba cuiva : probabil asta este doar inceputul .



#434
Qarina

Qarina

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 10.754 mesaje

Postat 21 octombrie 2014 - 17:00

Buna de dimineatza mea friguroasa dar uscata,

 

Incep cu Aqai …wow, Soro, proiect in Power Point ? Ai mei nu stiu ce e aia …au invatzat la scoala sau acasa i-ai facut asa de deshtepti ?

 

Tot Aqai …soro, mi se urca nervii la cap cand te aud ca speli vase … Matale ai auzit de Vasilica, cea care spala vase noaptea ? Soro, zau …pune-o la munca, consuma si mai putzina apa si mai putzin detergent si mai putzin effort. Daca te legi de amaratele alea de plastice, arunca-le si ia-ti de sticla. Eu nu stiu cum de am putut sa traiesc fara Vasilica pana acum 1 an. Daca ma mut, am doua pretentzii obligatorii – sa am o Vasilica si sa am aer conditzionat centralizat.

 

 

 

1. a invatat tudor nu vara asta, vara trecuta intr-o tabara de arts and computers... si a trebuit apoi sa-l invatam si pe alex. si stau amandoi si googalesc la animale si cauta poze si le pun care de care mai artistic in power-pointuri si apoi io cu tac-su tre' sa stam sa ascultam la prezentare, ca asa a invatat copilu' in tabara.

 

2. vasilica era plina si muncea cot la cot cu mine. aveam un morman de oale de la mancarea gatita in weekend si care s-a terminat toata ieri, in papucii ei. plus cutiile sunt pt pus mancare la scoala ca daca pun de sticla is prea grele plus ca la cum zboara rucsacii mi-e ca se sparg. plus tigaile de aseara de la cina ca in una am facut somon pt indivizii mici si in cealalta beef pt noi astia mari... he he! nu stii tu la cate maini si la cate tigai gatesc eu.

 

btw, voi puneti tefloanele in masina de spalat? se curata?



#435
roxanaz

roxanaz

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.452 mesaje

Postat 21 octombrie 2014 - 17:01

Mie mi se pare exagerata reactia parintilor si a celor de la after, dar sunteti acolo unde sunteti.

#436
karula

karula

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.535 mesaje

Postat 21 octombrie 2014 - 17:08

 

 

btw, voi puneti tefloanele in masina de spalat? se curata?

 

Nu, ca sarea aia e abraziva si strica teflonul ;)

 

Si eu zic la fel: povestea Vivianei e horror, nu SF. Iar parintii basicati pe Alex si-o vor lua mai devreme sau mai tarziu mult mai rau in freza daca nu ies de sub clopotul de sticla.



#437
Qarina

Qarina

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 10.754 mesaje

Postat 21 octombrie 2014 - 17:12

Am si eu una calda, de ieri …. cand l-am luat de la after care am primit prima reclamatzie ever, impotriva lui Alex …cum ca ar fi folosit un limbaj neadecvat si parintzii ceilaltzi l-au reclamat la after care.

 

Limbajul a fost “This is gay”, in contextul in care doi baietzi dansau unul in fatza celuilalt, mishcandu-si sholdurile. Acum sa nu ma intrebatzi de unde stie el de “gay” ca habar n-am, eu nu i-am spus, dar am verificat si stie bine ce stie …Aseara, Alex, in fatza counceler-ului de la after care, cu ochii in lacrimi, a zis ca el nu a spus “you are gay”, a spus doar “this is gay” …

 

Ce mi-a placut:  

 

way to go Alex! e bine sa isi poata sustine punctul de vedere, chiar cand usnt afectati

 

Ce m-a surprins neplacut:

 

cu siguranta le afla de la scoala. si as fi folosit punctul asta in discutai cu parintii si scoala. La mine in casa nu se vorbeste asa, deci a venit de aici, problema voastra nu e ca alex foloseste cuvintele ci ca de aici le-a invatat.

 

 

 

Ce am facut eu :

 

Lui Alex i-am spus ca vom avea o discutzie acasa … Sper ca in discutia de acasa ai fost de partea lui. Mie nu mi se pare grav deloc ce a facut, sincer

 

Counceler-ului i-am spus ca aparent aia dansau “sensibil” …si ca poate ar trebui supravegheatzi mai mult la aceste “dansuri”. corect

 

In plus, si parintilor si counselor-ului le-as fi spus ca in cartea mea de valori e mai grav ca acei copii dansau cum dansau si ca sunt expusi la o astfel de educatie pe care apoi o propaga si catre ceilalti copii, decat ca al meu copil called it like it is. 

 

Ce am simtzit eu:  imi venea sa le spun ca Alex este unul din cei mai buni copiii din scoala, ca este roll model in clasa lui, ca nu este un copil problema, doar ca este mai mare, invatza si chestii din astea si e firesc sa gresheseasca din cand in cand.

 

eu chiar asta le-as fi spus. si le-as mai fi spus ca e ceva indoielnic in valorile si educatia lor daca copiii lor se poarta astfel. si daca eram nervoasa rau, le ziceam ca cine i-a invatat ca se educa copiii cu mtv-ul in fata sau cum se mai numeste postul pe care se dau in stamba vedetele momentului, rau i-a invatat.

 

Acasa:

 

precum am zis, eu acasa l-as fi laudat pentru cum s-a descurcat si cum si-a sustinut parerea. probabil l-as fi incurajat insa sa foloseasca cuvinte precum "gross" sau "lame" "unappropriate" or whatever cum i se parea lui comportamentul, in loc de gay. asta i-ai explicat f bine ca e sensitive, dar sa stie ca are alternative la cuvant daca simte nevoia sa ia atitudine. nu trebuie sa eticheteze, dar are dreptul sa-si exprime acordul sau dezacordul fata de ceva ce se petrece in fatza lui. 

 

 



#438
Qarina

Qarina

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 10.754 mesaje

Postat 21 octombrie 2014 - 17:14

Nu, ca sarea aia e abraziva si strica teflonul ;)

 

Si eu zic la fel: povestea Vivianei e horror, nu SF. Iar parintii basicati pe Alex si-o vor lua mai devreme sau mai tarziu mult mai rau in freza daca nu ies de sub clopotul de sticla.

 

 

i see. multumesc, ca ma gandeam sa deleg tefloanele vasilicai :)

 

n-am apucat sa zic inca, dar si mie mi se pare creepy ce povesteste vivi


Editat de Aqai, 21 octombrie 2014 - 17:15 .


#439
Qarina

Qarina

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 10.754 mesaje

Postat 21 octombrie 2014 - 17:18

Strumph bine ai revenit.  Ma bucur sa o vad pe cretzofolina.  Aici endoscopia se face cu anestezie generala.  Eu n-am simtit nimic.

 

Maine stau acasa ca Eduard are febra.  Ma ingrijoreaza copilul asta, zice ca il doare burta si capul.  Tuseste putin. 

 

Ma bucuram ca am loc la computer dar sunt impunsa in coaste sa cedez locul. 

 

 

oana, sananate multa lui Eduard! atentie la wheezing sau shortness of breath sa nu fie enterovirusul ala pacatos care bantuie prin presa..


Editat de Aqai, 21 octombrie 2014 - 17:22 .


#440
oana_MVT

oana_MVT

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.426 mesaje

Postat 21 octombrie 2014 - 17:24

Dupa cum v-am spus stau acasa azi.  Copilul meu tuseste si ii curge nasul.  Zice ca il doare capul putin.  Cand il aud ca il doare capul imi vine [smulgpar]

 

Bun venit Vasilica!!! Elyda ginecolog trebuia sa te faci, ar fi nascut femeile razand in hohote. 

 

Dupa cum stiti aici barbatii sunt prezenti in sala de nasteri, indifferent ca e nastere normala sau cezariana.  Rar  lesina cate unul. De obicei stau pe scaune la capul sotiei deci nu vad cum evolueaza evenimentele.  In sala in care mi-au facut mie cezariana era o oglinda pe pertele de la capatul patului, barbatul putea vedea ce se intampla dincolo de paravanul din fata mea dar nu s-a uitat [fri]

 

Viviana, adevarata horror story.  Unii oameni isi pierd ratiunea si bunul simt la un moment dat.  Am avut o colega, tatal medic mama invatatoare, au terorizat-o toata copilaria I-au controlat fiecare miscare si au intervenit in toate relatiile ei.  A avut o copilarie tare nefericita, lua batai crunte pentru note mici.

 

Ralu unde ii faceti majoratul? 

 

Aqai da telefonul lui Tudor s-a curatat foarte bine in masina de spalat a iesit curat luna [pk]   am fost foarte multumita si de masina si de detergent, le recomand. 




Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • Cum am tratat răcelile în sarcină

    Ana1298
    - Astăzi, 06:30

  • 36 saptamani

    Roxana3001
    - Ieri, 22:33

  • Luna a 8-a

    Pau26
    - Ieri, 22:12

  • Activități care m-au ajutat în sarcină

    Ana1298
    - Ieri, 21:39

  • Control trimestrul 2

    lili.95
    - Ieri, 19:50

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -