Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 2 voturi

Universitatea Ghetarului: temele puilor de pinguini!


687 raspunsuri la acest subiect

#1
Rufus

Rufus

    Membru VIP

  • Moderators
  • 15.555 mesaje

Postat 16 octombrie 2014 - 16:21

Sa ne continuam temele [:)]



#2
buflea

buflea

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 15.395 mesaje

Postat 16 octombrie 2014 - 16:41

Buna de dimineatza din intuneric si ploaie,

 

Bubulii sunt pe urma mea [:)] … nu am semnal bun la telefon, (o fi de la vremea asta ?) si nu am putut sa va citesc …asa ca am intrat pe computer, sa vada tot managementul cum stau pe pe romania.com. Pe computer, am putut sa citesc nelogata si cand am vrut sa ma loginez, a durat 15 min si 3 incercari … cand in sfarsit am intrat, mi-a inchis Rufus usa in nas …ia sa ma pun bine cu el :

 

La Multi Ani Tora si Rufus, sa fiti cel putzin la fel de “impreuna” ca si pana acum. [flo2]

 

________________

Cersheala

 

Rufus, alta buna intrebare …eu sper sa nu ne ia Politzia. Ne imbracam in echipamentul de soccer al echipei, fiu-meu cu ala de meciuri, eu cu ala de suporter, ne da Dna Directoare un banner cu echipa. Cum iese cineva din magazin, trebuie sa sarim pe om si sa-l intrebam nevionovat, dar cu presiune, daca nu vrea sa “suporte” (ajute) echipa de soccer. Acum ma gandesc ca poate o exista ceva, vreo aprobare luata de undeva (de la oras ???) pentru actiunea asta. Habar n-am, s-o fi ocupat Dna Directoare, ca ne-a trimis in diferite sambete, in diferite parcari / usi de magazine …deci exista un plan. Macar de am strange niste bani … lasa ca va spun eu sambata, ce branza am facut. Parca vad ca fiu-meu, ala cool si plin de tupeu acasa, care vorbeste si engleza fara accent, o sa fie mut si lesinat de jena  …si ramane tot pe vocea mea cristalina si accentul meu deosebit, sa stoarca maruntzisul de la clientzi [batcap]  …ah, dupa cum ati observat, barbata-meu nu intra in ecuatzie. Mi-a zis clar si raspicat, intr-o limba romana fara accent, ca el nu face asa ceva … asa ca, normal, toate “shitty things” raman tot in carca mea, ca mama buna la toate ce sunt.

 

Ah, si asta inca nu e totul … duminica, tot Dna Directoare, ne-a trimis la nu stiu ce magazin de inghetzata, sa cumparam de acolo, ca cica 20% din vanzarile de duminica vor fi donate echipei noastre … banuiesc ca a batut la usa gelateriei si o fi facut un contract ceva … cu ocazia asta, mai vand si aia ceva inghetzata pe ploaia si frigul asta si ciuguleste si echipa niste bani. Asta daca nu cumva, noi parintzii, om fi singurii care cumparam inghetzata duminica si ajung iar la concluzia ca mai bine dadeam direct banii echipei, decat asa pe ocolite.

 

Adica voi spunetzi sa ma prezint la Dna Directoare, dupa 1.5 ore de cershit, cu $25 din portofelul meu, schimbatzi in fise ? Pai si daca “fac” mai multzi bani la milogeala ? … doar stziti ca sunt competitiva [:)] . Sambata testez piatza, sa vedem cat imi iese … daca imi ies catziva dolari, data viitoare ma duc direct la banca. Ce-o invatza copilul din chestia asta, Dumnezeu cu cu mila …

_______________________
Temele

Mickyyy [:-)))] , ce am mai ras la “bataia pentru cine sa NU ia manualul acasa” … mai, e numai vina profesorilor, serios, parca nu ar lucra cu copiii. Ar trebui sa stie ca cuvantul lor atarna de 100 de ori mai greu decat presiunea oricarui parinte si ar trebui sa fie fermi si “demanding” (cum naiba se traduce cuvantul asta ???). Tot conflictul asta a plecat de la ideea invatzatoarei ca nu conteaza tema pentru cine nu are manual. Zau asa, exista copil care a plans ca nu are manual in conditziile astea ?

 

Fleur - Problema este ca stau 7 ore la lectii pe care stiu sa le faca, au inteles materia ...numai pentru ca se uita pe pereti, rod creionul, se batzaie pe scaun, isi baga creionul in nas, deseneaza pe birou ..etc. Ca sa accelerezi procesul, trebuie sa stai langa el si sa-i dai cu vorbe. Statul langa el este timp pierdut pentru tine si frustrare cat casa, mai ales dupa 10 ani in sus.

Alta problema sunt greselile de neatentzie ...stiu material, au inteles-o, dar isi fac temele cu mintea in alta parte. Fiu-meu de ex scrie "th" in loc de "the", scrie "114" in locul unde calculeaza si "14" in locul unde transcrie raspunsul. Will al Michellinei, scrie cu litere mici toate raspunsurile si ia 0/12 ... deci nu e vorba de explicat, e vorba de enervat.

 

_______________________
Luch-ul de la scoala

 

Ma intorc putzin la lunch-urile sanatoase pe care le punem noi copiilor la scoala, ca sa va spun ce am aflat ieri … ca mancarea se “trade”. Gasesc aseara firmituri de chips in lunch-bag-ul lui fiu-meu. Chips la noi in casa e cah!!! ..il intreb de unde ? Cica :

 

“mi-a dat prietenul meu” …

Eu(ingrozita): “cum ti-a dat mai mama, va balacitzi amandoi intr-o punga de chips dupa ce va lingetzi degetele in gura. Tu ai auzit de ebola ????”

Alex: “ aaaaaa, nuuuu …suntem foarte curatzi . Fiecare cu ebola lui… eu i-am dat un granola bar, nedesfacuta …si el mi-a dat punga de chips”

Eu: “tu stii mai ce e aia ebola ?”

Alex: “ Nu, dar daca e in punga, trebuie sa fie safe” [:-)))]

Na belea … eu ce fac acum ? Imi vine sa ii platesc lunch, zau asa …sa manance mizeriile de la scoala, decat mizeriile lui John. Vorba lui barbata-meu: “ azi ce ii mai pui lui John de mancare ?”

 

_________________________
Bucatareala

 

Aseara mi s-a cerut, cu voce blanda, orez cu lapte … mai, eu nu am facut niciodata asa ceva, caci asta era specialitatea soacra-mii, care cand statea la noi, numai, dar numai asta gatea – cam o data la doua zile. M-am gandit eu totusi ca nu poate fi mare lucru, fierb niste orez in lapte, pun agave si vanilie si voila !!! Ei bine, nu mi-a iesit bun … s-a fiert greu orezul ala, laptele disparea odata cu minutele de fierbere … n-am stiut daca trebuie sa pun capacul sau sa il las descoperit … finalul a fost acceptabil spre mizerabil ...desigur ca nu se compara cu al specialistilor.

 

Imi muiatzi si mie un posmag si imi dati o idee de cum se face orezul asta, cat orez, cat lapte, cat capac deasupra, cate minute fierbe ..etc, etc ???

 

Tot la bucatareala …ce e aia cucurma ? Am tot auzit pe cineva, nu mai stiu pe cine, ca vorbea de cucurma asta ???



#3
mcoca

mcoca

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.651 mesaje

Postat 16 octombrie 2014 - 16:46

Buflea, eu fierb mai intai orezul in apa, il spal bine, apoi pun lapte sa il acopere, pun zahar, vanilie un clocot si gata :).

Eu spun sincer, NU m-as duce la cersit nici picata cu ceara.

 

Cu mancarea la scoala, Maya ia gustarea acolo. Ei ea mi se plange ca ea da la toata lumea sa guste de la ea, si ei nu ii dau. Na acum. I-am zis nu mai da nici tu.


Editat de mcoca, 16 octombrie 2014 - 16:49 .


#4
roxanaz

roxanaz

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.452 mesaje

Postat 16 octombrie 2014 - 16:47

Buflea am murit de ras la faza cu ebola la punga, are dreptate Alex :))))
Orez cu lapte: eu fierb orezul in apa 1 parte orez la 3 apa, cam 15 minute sa fie miale. Separat dau un clocot la lapte cu vanilie si zahar. Scurg orezul de apa di il pun sa dea doar cateva clocote in lapte. Et voila.

#5
Mickyyy

Mickyyy

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.478 mesaje

Postat 16 octombrie 2014 - 16:53

buflea, nici mie nu-mi place orezul cu lapte , deci nu cred sa fi facut vreodata acasa. Dar din amintirile mele din copilarie, bunica-mea fierbea orezul in apa mai inati, asa, sa fie cam pe jumatare fiert si dupa il scurgea bine si- l punea peste laptele care fierbea. nu stiu daca asa trebuia facut sau asa-l facea ea ca pe vremea lu ceasca se facea economie la orice, mai ales la lapte.
Eu cand vor dulce cu lapte le fac gris sau paste, nu stiu de ce dar orezul nu imi place deloc.

#6
icailoaie

icailoaie

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.526 mesaje

Postat 16 octombrie 2014 - 17:11

Si bunica mea ne facea orez cu lapte.. dar tot asa ca si mikyy si eu stiu ca trebuie fiert intai separat apoi pus in laptele fierbinte si lasat inca putin pe foc. Mie in copilarie imi placea, in schimb acum nu imi place.



#7
Qarina

Qarina

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 10.754 mesaje

Postat 16 octombrie 2014 - 17:17

Eu ziceam sa sari direct peste cerseala, mergeti sa un film si te prezinti cu punga de la banca.

 

serios, daca te duci o sa concluzionez ca ai prea mult timp liber si lipsa de preocupari:D. 

 

Lunch exchange la noi sunt absolut interzise. Dar noi suntem la culmea paroxismului cu alergiile, ca nu pot sa-mi inchipui ca avem mai multe alergii in canada decat in us. Pe langa ca peanuts sunt interzise in toate scolile, am auzit de scoli in care sunt complet interzise si produse lactat sau oua fiindca au cate un copil sever alergic. 



#8
DidiAlex

DidiAlex

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.128 mesaje

Postat 16 octombrie 2014 - 17:30

Salutare,

Rufus & Tora la Multi Ani!!!

2004 produktiv an.


Orez e cu lapte ori ba?!

Am niste istorii dar nu acu ca - s pe Telefon

1 cana orez, 5 lapte in cuptor la 175. Perfect pt lenesi :)

#9
Rufus

Rufus

    Membru VIP

  • Moderators
  • 15.555 mesaje

Postat 16 octombrie 2014 - 17:35

Vaaaai...pai la noi in scoli nu exista restrictii, mananca fiecare ce are sau ce apuca.

Nu intreaba nimeni cand pune haleala copilului daca e cineva alergic la ceva.

Sunt o gramada de copii care NU vor senvis-ul pus de parinti de acasa, ca atare il dau altora la scoala, ca daca vin cu el acasa sunt certati. Si sunt altii care mananca zilnic de la acestia, cu placere si cu pofta.

Si toata lumea e multumita!



#10
viviana

viviana

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.324 mesaje

Postat 16 octombrie 2014 - 17:38

Buflea in echipament de soccer cu mana intinsa.... [:-)))]

 

E curcuma nu cucurma si e sofran.

 

Orezul cu lapte il fac asa: 1 cana de orez si 5-6 cani de lapte - sa iasa mai zemos. Cu bete de scortisoara in el, vreo 3-4 linnguri de zahar, coaja de lamaie si coaja de portocale.

Amestec in el cat pot de des.

Cand sunt bine dispusa mai pun in el bucatele de mar.

Cand nu sunt bine dispusa ard si oala si orezul.

 

Aseara si a mea a vrut orez cu lapte, insa am folosit o reteta mai rapida. Mega Image - orez gata facut cu dulceata de prune alaturi.

=====




Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • 36 saptamani

    Roxana3001
    - Ieri, 22:33

  • Luna a 8-a

    Pau26
    - Ieri, 22:12

  • Activități care m-au ajutat în sarcină

    Ana1298
    - Ieri, 21:39

  • Control trimestrul 2

    lili.95
    - Ieri, 19:50

  • Ziua naÈ™terii

    Roxanesss
    - Ieri, 17:30

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -