Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 2 voturi

Mamici de Noiembrie 2014 (Brumarei de Noiembrie 2014) (Cap. 3)


314 raspunsuri la acest subiect

#41
Gabriela27

Gabriela27

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 140 mesaje

Postat 24 iulie 2014 - 09:40

panda eu nu am auzit de asa ceva

din ce vad la tine te cam chinuie cu analiza asta

si apropo cat te costa? :)



#42
panda7

panda7

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 173 mesaje

Postat 24 iulie 2014 - 11:44

Chestia de ieri a fost 48 lei...iar acum 2 zile am dat 144 pt glicemie+hepatite+urocultura...

Nici eu nu auzisem...doar am mai vazut pe diferite site-uri la sapt 24 ca scrie de testul asta.



#43
xandra28

xandra28

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 518 mesaje

Postat 24 iulie 2014 - 18:36

mom2be, mi-au dat lacrimile citind ce s-a intamplat..... cred si eu ca te-ai speriat! ai grija de tine, de voi....

 

multumesc de ganduri si urari, fetelor, gata, mi-au trecut arsurile solare, ma hidratez si ma relaxez maxim :-)

 

de cand sunt la mare, il simt altfel pe bb, mai deloc pana dupa pranz sau chiar dupa amiaza si destul de activ seara. in prima zi m-am speriat maxim, apoi m-am relaxat.

 

am facut si miscare destula, mai mult in primele zile, am mai urcat, am mers mai mult ajutata de cateva no-spa luate preventiv. acum, de cateva zile, sunt mai pe dolce-far-niente :-)



#44
Anandrei

Anandrei

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 673 mesaje

Postat 25 iulie 2014 - 16:09

Anandrei e doar lenesa  [clo]

 

Fetelor, felicitari pentru morfologii! Doamne ajuta sa auzim numai de bine in continuare.

Joy, la multi ani cu intarziere. Toate cele bune si sa ai parte de fericire.

Xandra, frumos, la mare. Se mai intampla sa facem diverse si sa nu ne dam seama pe moment, bine ca nu ai facut insolatie.

Liza, ce tare, bebita reactioneaza la Mozart :)

Panda, testul de glucoza trebuie sa il fac si eu, ma duc maine. Va spun mai multe dupa. Se face ca sa depisteze daca e cazul de diabet de sarcina, preventiv ca toate celelalte analize.

Mom2be, ce ghinion! Bine ca ai scapat numai cu atat. Doamne ajuta sa fie bebe bine in continuare!

Gabriela, sa speram ca cel putin pana nasti nu o sa ai alte probleme cu fiere. Altele mai grave decat cele pe care le ai deja. Si ca bebelinul nu o sa fie deranjat de ele.

 

Eu sunt in vacanta, ca si cei mici. Ma bucur de zilele de vara, lenevesc, citesc. Motiv pentru care am devenit o lenesa, poftim, nici pe forum nu am mai intrat. Incerc sa imi fac listute cu cele necesare pentru bebe. M-am gandit sa incep sa iau hainute din timp si sa las spre ultima luna si restul de obiecte mai mari (patut, cadita, etc), fiindca o sa dau faliment daca iau totul in ultima luna, cu toate ca fiind la al doilea copil nu o sa mai cheltui pe toate prostiile, lucrurile destinate bebelusilor sunt mai scumpe decat permite bunul simt.

Maine ma duc la o serie noua de analize de sange si secretie si minunatul test de glucoza. Tre sa fac programare pt morfo de trimestrul 3 (la noi in Bucuresti tre sa te programezi cu mult timp inainte, asa e si prin tara?). 

Ce sa va mai spun? Ah, am innebunit cu iherb, nu stiu daca stiti site-ul. Vreau sa iau cosmeticele lui bebe de acolo si sunt atat de multe minuni ca nu stiu ce sa aleg. Dar am gasit niste produse superbe, daca va intereseaza, din genul celor fara ftalati, parabeni, alcool, etc. SI eu chiar citesc listele de ingrediente, ca o chimista care si-a ratat cariera. :)))

 

We placut, doamnelor.  [flo2]



#45
mom2be

mom2be

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 105 mesaje

Postat 27 iulie 2014 - 08:32

Salutare burtici!

 

Va multumesc pentru sustinere, inseamna mult pentru mine! Aparent totul este bine, am scapat doar cu o vanataie dar cel mai important e ca bebelinul pare in regula, insa astept cu nerabdare ecografia de luni sa vedem daca totul e ok si cu placenta.

 

Urmeaza ultima saptamana de servici si sunt mai mult decat incantata!

 

Am inceput sa capat proportii la modul serios, astfel ca din profil a inceput competitia intre fund si burtica si se pare ca fundul e fruntas pana acum. Asta e, bebelinul sa fie bine, kg le-oi da eu jos...

 

Mamicile care sunteti la mare, va invidiez si totodata va urez distractie placuta si multa balaceala! Speram sa ajungem si noi macar un week-end dar vom vedea...

 

Felicitari burticilor cu morfologii, va vine sa credeti ca mai ieri discutam despre ecografia de trim. I iar acum am trecut de jumatatea drumului? Mai avem o singura ecografie morfologica si gata! Doamne-ajuta sa fie bine in continuare!

 

O Duminica excelenta va urez!



#46
Gabriela27

Gabriela27

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 140 mesaje

Postat 28 iulie 2014 - 10:56

Buna mamici ! Multumesc ptr felicitari

Anandrei vacanta zici?ne ai speriat de cand nu ai mai scris nimic pe forum....te invidiez cu vacanta asta :)

 

Mie nu mi a recomandat dr testul asta de care spuneti

mai bine nu mai cheltui banuti :)

fetelor cum va mai simtiti?cum stati cu durerile de spate?cu caldurile astea?

eu ma simt din ce in ce mai grea si noaptea si dimineata doare cam tare spatele

si eu intru in concediu prenatal pe 20-25 septembrie deci mai am 2 luni wow nu stiu cum oi rezista :))

si apropo cam liniste pe forum...haideti daca aveti timp fiti mai active:) si sa vorbim de toate "simptomele" bune si rele ale sarcinii

va pup si aveti grija de voi



#47
LizaB

LizaB

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 76 mesaje

Postat 29 iulie 2014 - 11:02

Salutare,

Mom2be, sper că sunteți bine și placenta este în regulă.

Panda, mie nu mi-a dat analiza asta de făcut și oricum nu mai am șanse să mi-o dea fiindcă dr. e în concediu până în septembrie. La mine analizele uzuale sunt cele lunare: rubella, toxoplasma, d-dimeri, sumar urina, urocultura, cu mici variațiuni de la o lună la alta. Probabil în trim. III îmi va da o listă mai amplă de analize.

Anandrei, bucură-te de vacanță și relaxare! 

 

În rest, despre mine... constat că de ceva vreme transpir în timpul somnului și nu numai. Dau vina și pe căldurile din ultima perioadă, dar cred că și sarcina cu hormonii ei are un amestec în treaba asta.

Ar mai fi durerile în zona bazinului/spatelui atunci când mă ridic dimineața din pat, sau când mă întorc de pe o parte pe alta. Mă simt tot mai greoaie (da, de-acum) și mă gândesc cum voi suporta ultimele luni. Încerc să mă plimb în fiecare seară, să fac mișcare pentru a mobiliza articulațiile și lucrul îmi face bine. O singură dată am cam exagerat cu mișcarea și a doua zi abia m-am ridicat din pat.

 

Am început să mai cumpăr una-alta ca să nu ajung să dau o căruță de bani în ultimul moment. Pentru început am luat de la Carrefour un set de body-uri de bebe până într-o lună. Sunt două albe, două roz și mi se par atât de mici... Am mai luat și o forfecuță pentru bebe. Cam atât momentan. O să-mi fac și listă pentru o mai bună organizare.

 

Și nu în ultimul rând, ba chiar în primul rând, burtica e într-o continuă expansiune, bebelina capătă forțe tot mai mari și o simt cum mișcă mai viguros și mai amplu. Îi place în continuare Mozart - pe el se zbânțuie cel mai tare, dar îi mai pun și Vivaldi, muzică celtică, sau orice îmi place mie să ascult îi mai pun și ei.

 

Voi sunteți bine? Sper că da. Subscriu îndemnului Gabrielei - ce vă mai doare, ce vă mai supără, ce vă mai bucură, hai să le împărtășim aici.

 

Pupici și o zi frumoasă!



#48
Joy21

Joy21

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.680 mesaje

Postat 29 iulie 2014 - 14:47

Ziua buna!

 

Eu sunt tot la fel cu piciorul, banuiesc ca nu imi va trece pana la finalul sarcinii. In rest ma simt bine, am fost la munte in we si am mers mult incat am facut febra musculara  [:)]  Nu ma plang insa, imi place sa fiu activa si chiar m-am bucurat ca am schimbat aerul, peisajul.

 

Din cate va citesc, cred ca am facut cele mai putine analize. Insa e ok asa, nici nu mi-as fi dorit sa ma sacaie in fiecare luna. Analizele de secretie le-am facut luna aceasta, recent, si au fost ok. Cred ca le voi mai repeta in trim. III, daca nu ma insel. Mai merg pe la dr undeva in jur de 28 de sapt si apoi dupa ecografia de la 32 de sapt.

 

Ma bucur ca ma simt bine ca si stare generala. Cu kg sunt cam la fel ca si voi, de data aceasta am luat mai mult. Nu ma ingrijorez pentru ca stiu ca le voi da jos usor, in primele saptamanai, care sunt cele mai solicitante.

 

Am cumparat o mare parte din cele necesare, la hainute ar mai fi de luat. As vrea sa ajung si pana in Ikea sa cumpar cateva maruntisuri si o comoda pt hainele lui bebe, dar mai intai trebuie sa fac loc in casa pentru comoda  [:)]  In septembrie vreau sa pregatesc bagajul de maternitate pentru mine si pentru bebe ca sa stau linistita.



#49
mom2be

mom2be

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 105 mesaje

Postat 29 iulie 2014 - 17:51

Vin si eu cu vesti super bune: placenta fara probleme, bebelinul in regula. Am scapat usor, doar cu vanataia si o sperietura mare... iar ca si bonus, m-am ales cu un pitic pe creier care ma sacaie la traversatul strazilor (de parca nu am eu destui pitici)!

 

Voi ati inceput sa ungeti burtica preventiv, impotriva vergeturilor? Eu ma gandesc sa incep, caci uneori imi simt pielea foarte intinsa si ma mananca. [:)] Ma gandesc cu drag la corpul nostru, prin ce schimbari trece...

 

Analizele uzuale de sange + examenul de urina le repet la interval de 4 - 6 saptamani deoarece vreau sa depistez eventualele carente si infectii (acestea din urma stiu ca reprezinta risc major de nastere prematura). Un motiv in plus il constituie faptul ca sunt gratuite!!!



#50
icailoaie

icailoaie

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.526 mesaje

Postat 30 iulie 2014 - 10:45

mom2be ma bucur ca ai scapat cu bine de incident... m- au luat fiorii cand am citit postul acela.

Sa ai grija de tine si de bebe ca nu mai e asa mult si scapati. Sarcina usoara in continuare! te imbratisez [:)]




Panic Questions

  • Poze pt o a 2-a sarcina

    PaulaTin
    - Ieri, 08:43

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

Last Blogs

  • Hainute

    Roxana3001
    - Ieri, 21:36

  • Adevărul despre sarcină

    IonIza
    - Ieri, 21:02

  • Ultima zi la job

    RoxiMada
    - Ieri, 18:42

  • Gata cu serviciul!

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 18:10

  • nasterea

    Ralu31031992
    - Ieri, 14:18

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -