Tocanita andaluza din coada de vita. O minunatie a iesit.
Am folosit asa:
750 grame coada de vita
2 morcovi
1/4 telina
2 cepe
5 catei usturoi
6 linguri ulei masline
3 foi de dafin
1/2 cutie rosii cubulete sau 4 rosii crude
500 ml supa de vita (am avut cub de vita)
250 ml vin rosu sec
3 linguri otet balsamic (cel negru)
1 lingurita zahar
1 lingurita cimbru uscat
sare
piper amestec prospat macinat
Se taie coada (sau il rugati pe macelar sa o taie)
Morcovii se taie pe lung fasii subtiri,
Telina fasiutze subtiri
Usturoirul rondele
Rosiile cubulete
Bucatile de coada se prajesc in uleiul de masline pe toate partile pana se rumenesc. Se scot.
Apoi se rumenesc ceapa, usturoiul, morcovul, telina.
Se adauga, vinul, zeama de supa (adica cele 500 ml apa in care am pus cub knorr vita), zaharul, otetul, rosiile.
Apoi carnea, cimbrul, foile de dafin, sarea si piperul.
Am acoperit cratita si am lasat sa fiarba la foc mic, adaugand apa, cam 2 ore si jumatate.