Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Sfecla rosie


26 raspunsuri la acest subiect

#1
ela_04

ela_04

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.768 mesaje

Postat 27 august 2013 - 14:57

Am primit ieri un sac de sfecla rosie  [:)]

e adevarat ca ne place la toti dar chiar asa nu ma gandeam...in fine

Am incercat aseara sa coc cateva dupa o reteta luata de pe net ca sa mai pun si la borcane insa nu imi place deloc gustul ei coapta. Mie imi place asa cruda!

Stie cineva daca pot sa o pun asa cruda, rasa, eventual cu otet si sare, astfel incat sa reziste peste iarna?

Multumesc  [flo2]

 

Ps. A facut cineva vreodata salata de boeuf fara maioneza?  [:)]

Nu stiu sa fac maioneza si nici din comert nu as pune... ceva idei? [flo2]



#2
redactor

redactor

    Membru VIP

  • Administrators
  • 14.069 mesaje

Postat 27 august 2013 - 15:00

ce subiect bun... haideti sa ne adunam retete cu sfecla rosie si tot ce se poate cu aceasta legume super power :)



#3
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 27.336 mesaje

Postat 27 august 2013 - 15:01

ela...hai mey,amesteci un galbenus de ou fiert tare,cu unul crud,la inceput amesteci usor cu furculitza,sa se omogenizeze si abia apoi incepi sa torni ulei.

 

O faci la mixer,sa merga repede,ii potzi pune dupa gust lamiie sau sare d elamiie si eu pun si apa minerala ,o face as mai spumoasa.

 

Hai ca nu e greu,itzi tzin pumnii.



#4
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 27.336 mesaje

Postat 27 august 2013 - 15:03

Ca am uitat,dar fiarta ai incercat,poate asa itzi place mai mult gustul?

 

Mmmm...salata d esfecla rosie cu hrean(un pic d eulei,otzet balsamico si hrean)

 

Dana



#5
roxanaz

roxanaz

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.452 mesaje

Postat 27 august 2013 - 15:08

eu pun la borcan, fiarta si rasa, cu otet, sare si ulei. cu hrean sau fara. minunata!!!

 

cred ca merge si la congelator, de ce nu?



#6
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 27.336 mesaje

Postat 27 august 2013 - 15:16

Oare nu se moaie sa nu mai potzi face nimic cu ea dupa ce se dezgheatza?

 

Dana



#7
ela_04

ela_04

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.768 mesaje

Postat 27 august 2013 - 15:24

ela...hai mey,amesteci un galbenus de ou fiert tare,cu unul crud,la inceput amesteci usor cu furculitza,sa se omogenizeze si abia apoi incepi sa torni ulei.

 

O faci la mixer,sa merga repede,ii potzi pune dupa gust lamiie sau sare d elamiie si eu pun si apa minerala ,o face as mai spumoasa.

 

Hai ca nu e greu,itzi tzin pumnii.

 

Imi e tare frica de maioneza asta! Nici nu stiu cat ulei se pune la un ou fiert si unul crud? 

Cand eram decat eu cu sotul cumparam din comert ...dar acum precis baiatul o sa vrea si el.

 

 

Sfecla eu o mananca simpla, rasa pe razatoare sau cu morcov un pic de ulei de masline si otet dupa cum ne place noua.

Mie imi place asa cruda sa rontai un pic la ea  [:I]  asa i-am obisnuit pe toti si am inceput si fetei sa-i dau...ei fara nimic...ca e inca mica. 

 

Am o baba aici unde stau si o mai intreb pe ea cand am nevoie dar azi nu a prea stat pe acasa...precis e la gradina. 

Ma oftic ca nu pot sa o pun cum ne place noua!



#8
Alizee

Alizee

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.337 mesaje

Postat 27 august 2013 - 15:27

O reteta f usor de urmat :

 

http://www.e-retete....eparam-maioneza



#9
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 27.336 mesaje

Postat 27 august 2013 - 15:30

ela,dar baga una la congelator si apoi las-o sa se dezghetze si vezi tu cum se comporta.

 

Nu cred ca daca le pastrezi la loc potrivit(eu zic sa le scotzi din sac ,sa le intinzi asa pe...ceva,pamint eventual daca nu ai vreun sac vechi)se intimpla ceva inca o zi.

 

Incearca si congelate si fierte,poate s egaseste ceva pe gustul tau.

 

Cu maioneza,o sa-tzi iasa ai s avezi,nu te gindi sa scotzi vreo citeva kg d emaioneza [:-)))] [:-)))] din 2 oua...cred ca undeva la ...o cana de ceai normala ar fi cantitatea relativ corecta ce o potzi obtzine.

 

La salata de boef,mai potzi pune smintina inauntru,asa cu sigurantza pot minca si copiii.Pentru voi,pui deasupra maioneza din comertz,daca nu te incumetzi sa faci!(personal nu-mi place maioneza din comertz,si asta de cind m-am lasat d efumat,ca si gusturile se modifica dupa aia...)

 

Dana



#10
Alizee

Alizee

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.337 mesaje

Postat 27 august 2013 - 15:46

Un mod usor de a conserva sfecla rosie :

 

http://detoatepentru...e-pt-iarna.html




Panic Questions

  • Sarcina

    magdaandr
    - aug 31 2024 17:49

  • Stafilococul auriu

    Roxana2024
    - aug 28 2024 15:43

  • Sarcina

    barbumihaela123
    - aug 25 2024 16:44

  • Inseminare asistată

    Minnie4
    - aug 05 2024 15:28

  • Mary06
    - aug 02 2024 22:03

Last Blogs

  • Gânduri..

    Gyo98
    - Ieri, 23:44

  • Sarcina

    AlexandraBrt
    - Ieri, 13:12

  • Bebe în familie

    Erika91
    - Ieri, 11:51

  • Pe ultima sută de metri 🙈

    Gyo98
    - sep 06 2024 23:05

  • Tic tac

    dianaa___
    - sep 06 2024 13:10

Ultimele aprecieri

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • Laura25Poza lui %s

    Laura25
    ii multumeste lui

    Elkia
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -