Comunitatea Desprecopii Tarta cu martipan si pere

Informatie Reteta

 • Trimis de: Anda08
 • Postat la: Nov 07, 2017
 • Vizualizari : 2508
 • Categorie: Deserturi diverse
 • Descriere: Preincalziti cuptorul la 160 C. Curatati perele de coaja si cotor si taiati-le in jumatate pe lungime. Amestecati-le cu sucul de lamaie. Bateti intr-un castron untul si martipanul la temperatura camerei (dat pe razatoare) cu un mixer, pana aveti un amestec cremos. Incorporati ouale unul cate unul. Adaugati faina, condimentele, sarea, si amestecati pana la omogenizare. Presarati biscuitii speclaas sfaramati si amestecati usor. Ungeti tava (de chec) cu putin unt si presarati putina faina (aruncati excesul). Asezati aluatul, aranjati perele scurse si bagati tava in cuptorul incins timp de aproximativ 50 de minute, sau pana se rumeneste frumos. Scoateti tava din cuptor dupa 40 de minute si acoperiti partea superioara cu marmalada. Puneti tava inapoi in cuptor pentru inca 10 minute. Se lasa la racit in tava.

Informatie Profil

 • Ingrediente 4 pere dul­ci (nu mar­i)
  1 lingura ­suc de lam­aie
  150g unt
  100g marti­pan
  4 oua
  150g faina­
  1 lingura ­amestec de­ condiment­e (scortis­oara, cuis­oare, nucs­oara)
  un varf de­ cutit de ­sare
  100g biscu­iti specul­aas
  5 linguri ­marmelada ­de portoca­le
 • Dificultate Foarte simplu

Descriere detailata

 • Preincalziti cuptorul la 160° C.
  Curatati perele de coaja si cotor si taiati-le in jumatate pe lungime. Amestecati-le cu sucul de lamaie.
  Bateti intr-un castron untul si martipanul la temperatura camerei (dat pe razatoare) cu un mixer, pana aveti un amestec cremos. Incorporati ouale unul cate unul. Adaugati faina, condimentele, sarea, si amestecati pana la omogenizare. Presarati biscuitii speclaas sfaramati si amestecati usor.
  Ungeti tava (de chec) cu putin unt si presarati putina faina (aruncati excesul). Asezati aluatul, aranjati perele scurse si bagati tava in cuptorul incins timp de aproximativ 50 de minute, sau pana se rumeneste frumos. Scoateti tava din cuptor dupa 40 de minute si acoperiti partea superioara cu marmalada. Puneti tava inapoi in cuptor pentru inca 10 minute. Se lasa la racit in tava.