Comunitatea Desprecopii Pepene deshidratat la cuptor

Informatie Reteta

 • Trimis de: Anda08
 • Postat la: Aug 24, 2017
 • Vizualizari : 3107
 • Categorie: Deserturi diverse
 • Descriere: Mai intai, preincalziti cuptorul la cea mai scazuta temperatura posibil (76C). Mixati pepenele verde intr-un procesor de alimente apoi strecurati-l bine printr-un tifon, pentru a scurge excesul de lichid. Daca doriti sa indulciti pepenele, puneti-l inapoi in blender cu zahar sau miere si mai mixati putin. Daca este necesar, puneti piureul in tifon si stoarceti inca o data, pentru ultima oara. Impartit piureul intr-o tava de copt pe hartie de pergament, astfel incat sa aiba o grosime de aproximativ 0.5 cm. Coaceti piureul timp de 6-8 ore, rotind tava la fiecare ora. Va dati seama ca este gata atunci cand nu mai este stralucitor, are un aspect mat si nu va mai fi prea lipicios. Lasati-l sa se raceasca complet inainte de a-l rula. Taiati in fasii late de 3-4 cm, rulati si depozitati intr-un recipient etans pentru 3-5 zile la temperatura camerei sau pana la o saptamana in frigider. Puteti face acelasi lucru cu orice fruct doriti.

Informatie Profil

 • Ingrediente pepene far­a seminte ­tocat cubu­lete
  zahar sau ­miere (opt­ional si d­upa gust)
 • Dificultate Foarte simplu

Descriere detailata

 • Mai intai, preincalziti cuptorul la cea mai scazuta temperatura posibil (76C).

  Mixati pepenele verde intr-un procesor de alimente apoi strecurati-l bine printr-un tifon, pentru a scurge excesul de lichid.
  Daca doriti sa indulciti pepenele, puneti-l inapoi in blender cu zahar sau miere si mai mixati putin. Daca este necesar, puneti piureul in tifon si stoarceti inca o data, pentru ultima oara.
  Impartit piureul intr-o tava de copt pe hartie de pergament, astfel incat sa aiba o grosime de aproximativ 0.5 cm.
  Coaceti piureul timp de 6-8 ore, rotind tava la fiecare ora.
  Va dati seama ca este gata atunci cand nu mai este stralucitor, are un aspect mat si nu va mai fi prea lipicios.
  Lasati-l sa se raceasca complet inainte de a-l rula.
  Taiati in fasii late de 3-4 cm, rulati si depozitati  intr-un recipient etans pentru 3-5 zile la temperatura camerei sau pana la o saptamana in frigider.
  Puteti face acelasi lucru cu orice fruct doriti.