Comunitatea Desprecopii Paste cu ton

Informatie Reteta

 • Trimis de: Anda08
 • Postat la: May 03, 2017
 • Vizualizari : 12102
 • Categorie: Preparate din carne » Retete cu ton la conserva
 • Descriere: Aduceti un vas mare de apa la fierbere. Dupa fierbere adaugati 1 lingura de sare si gatiti pastele in conformitate cu instructiunile de pe ambalaj. In timp ce pastele se gatesc, se adauga 3 linguri ulei de masline intr-o tigaie mare si se pune pe foc mediu. Adaugati ceapa si gatiti pana devine translucida, aproximativ 3 minute. Apoi, adaugati usturoiul si gatiti-l pentru un minut. Se amesteca impreuna vinul si sucul de lamaie si se adauga in ceapa si usturoi. Reduceti caldura si fierbeti sosul timp de aproximativ 8-10 minute. Se amesteca untul si piperul. Scurgeti pastele (rezervati aproximativ 1 ceasca de apa de la paste) si adaugati-le in sos impreuna cu tonul, branza, patrunjelul si maslinele, apoi amestecati. Gustati si adaugati sare sau piper dupa cum este necesar. Daca pastele sunt uscate, mai adaugati putina apa de la paste. Se serveste cu extra branza.

Informatie Profil

 • Ingrediente 1 cutie de­ paste de ­grau integ­rale
  3 linguri ­de ulei de­ masline
  2 lingurit­e de ustur­oi tocat
  1 ceapa al­ba mica, t­ocata
  2 lingurit­e suc de l­amaie
  ¾ ceasca d­e vin alb ­(am folosi­t Pinot Gr­igio)
  2 linguri ­unt
  1 ceasca f­elii de ma­sline negr­e
  60g ton in­ ulei vege­tal
  2 linguri ­de patrunj­el tocat m­arunt
  3 linguri ­de parmeza­n plus ext­ra pentru ­servire
  piper negr­u macinat ­dupa gust
  ­
  apa de la ­paste
  1 lingura ­sare pentr­u apa de l­a paste
 • Dificultate Foarte simplu

Descriere detailata

 • Aduceti un vas mare de apa la fierbere. Dupa fierbere adaugati 1 lingura de sare si gatiti pastele in conformitate cu instructiunile de pe ambalaj.
  In timp ce pastele se gatesc, se adauga 3 linguri ulei de masline intr-o tigaie mare si se pune pe foc mediu. Adaugati ceapa si gatiti pana devine translucida, aproximativ 3 minute. Apoi, adaugati usturoiul si gatiti-l pentru un minut.
  Se amesteca impreuna vinul si sucul de lamaie si se adauga in ceapa si usturoi. Reduceti caldura si fierbeti sosul timp de aproximativ 8-10 minute. Se amesteca untul si piperul.
  Scurgeti pastele (rezervati aproximativ 1 ceasca de apa de la paste) si adaugati-le in sos impreuna cu tonul, branza, patrunjelul si maslinele, apoi amestecati. Gustati si adaugati sare sau piper dupa cum este necesar. Daca pastele sunt uscate, mai adaugati putina apa de la paste.
  Se serveste cu extra branza.