Comunitatea Desprecopii Pepene murat

Informatie Reteta

 • Trimis de: Anda08
 • Postat la: Jun 16, 2016
 • Vizualizari : 1754
 • Categorie: Retete cu fructe » Retete cu pepene rosu
 • Descriere: Într-o oala mare, adu apa si sarea la fierbere, la foc mediu-mare. Adăuga bucățile de pepene și fierbe-le pana cand se inmoaie, aproximativ 5 minute. Scurge apa si transferă-le intr-un castron mare de metal. Într-o cratiță, combina zahărul, oțetul si restul ingredientelor. Se aduce la fierbere la foc mare mediu, amestecand pana cand se dizolva zaharul. Fierbe timp de 15 minute, până când se reduce usor. Se toarnă compozitia rezultata, fierbinte, peste pepene în castron, care trebuie sa fie scufundat total in lichid. Se acopera si se lasa la frigider timp de o zi. Se transferă apoi într-un borcan de sticlă și se păstreaza sigilat în frigider timp de maxim 2 săptămâni. Se poate servi alaturi de carne, brânzeturi, sau alte legume murate langa un aperitiv.

Informatie Profil

 • Ingrediente 4 cesti de­ apa
  1 lingura ­sare pentr­u muraturi­
  2 cesti pe­pene, fara­ partea ve­rde inchis­ (exterior­a) si fara­ pulpa ros­ie, doar p­artea verd­e deschis ­si putin r­oz (bucati­ de 4 cm l­ungime)
  3/4 ceasca­ zahar
  cateva boa­be de pipe­r
  1/2 ceasca­ otet de c­idru
  4 cuisoare­
  cateva boa­be de must­ar
  1 felie de­ ghimbir
  1-2 foi de­ dafin
  1/4 lingur­ita semint­e de telin­a
 • Dificultate Simplu

Descriere detailata

 • Într-o oala mare, adu apa si sarea la fierbere, la foc mediu-mare. Adăuga bucățile de pepene și fierbe-le pana cand se inmoaie, aproximativ 5 minute. Scurge apa si transferă-le intr-un castron mare de metal.

  Într-o cratiță, combina zahărul, oțetul si restul ingredientelor. Se aduce la fierbere la foc mare mediu, amestecand pana cand se dizolva zaharul. Fierbe timp de 15 minute, până când se reduce usor. Se toarnă compozitia rezultata, fierbinte, peste pepene în castron, care trebuie sa fie scufundat total in lichid. Se acopera si se lasa la frigider timp de o zi. Se transferă apoi într-un borcan de sticlă și se păstreaza sigilat în frigider timp de maxim 2 săptămâni.

  Se poate servi alaturi de carne, brânzeturi, sau alte legume murate langa un aperitiv.