Comunitatea Desprecopii Lu Rou Fan - Porc in stil Taiwanez

Informatie Reteta

 • Trimis de: Anda08
 • Postat la: Jun 08, 2016
 • Vizualizari : 1530
 • Categorie: Preparate din carne » Retete cu carne de porc gatit la wok
 • Descriere: Adu o oală medie de apă la fierbere si opareste fleica taiata, timp de 2 minute. Se scurge si se pune deoparte. Se încălzește uleiul într-un wok la foc mic, și se adaugă zahărul. Se fierbe zahărul până când începe să se topească și apoi se adaugă ceapa. Da focul la mediu-mare si caleste ceapa pentru 1 minut. Se adaugă ciupercile timp de încă câteva minute. Se adauga carnea de porc opărita, vinul Shaoxing, sosul de soia și apa. Se agită și se aduce amestecul la fierbere. O dată ce fierbe, se adaugă condimentele (care ar trebui să fie legate în pânză), împreună cu ouăle fierte tari decojite - se da focul la mic. Se fierbe totul timp de 1 1/2 ore, amestecând din când în când pentru a preveni lipirea. În acest moment, carnea ar trebui să fie mole. Pentru a termina preparatul, scoate condimentele și da focul la mare pana se îngroșa sosul, amestecând din când în când. Acest proces ar trebui să iti ia aproximativ 5 minute. Sosul trebuie sa fie suficient de gros pentru a acoperi dosul unei linguri. Se serveste peste orez alb gatit, iar ouale se taie in jumatate pe lungime.

Informatie Profil

 • Ingrediente 500g fleic­a de porc,­ tăiata în­ bucăți de­ 1-2 cm (c­u tot cu s­oric)
  2 lingurit­e ulei
  2 1/2 ling­urite de z­ahar granu­lat
  1 ceapa mi­ca, tocata­ fin
  8 ciuperci­ shiitake,­ în bucăți­ de 1 cm
  1/4 ceasca­ de vin Sh­aoxing
  3 linguri ­de sos de ­soia light­
  2 linguri ­de sos de ­soia norma­l
  2 cesti ap­a
  4 oua fier­te tari, d­ecojite (o­pțional)

  Pentru con­dimente (î­nveliți to­ate condim­entele înt­r-o pânză ­curata si ­legati-o c­u sfoara d­e bucatari­e):
  3 bucati a­nason stel­at
  1 baton de­ scorțișoa­ră
  6 cuisoare­
  3 frunze d­e dafin
  2 linguriț­e piper Si­chuan
  2 bucăți c­oji uscate­ de mandar­ine
  2 felii de­ ghimbir p­roaspăt
 • Dificultate Simplu

Descriere detailata

 • Adu o oală medie de apă la fierbere si opareste fleica taiata, timp de 2 minute. Se scurge si se pune deoparte.

  Se încălzește uleiul într-un wok la foc mic, și se adaugă zahărul. Se fierbe zahărul până când începe să se topească și apoi se adaugă ceapa. Da focul la mediu-mare si caleste ceapa pentru 1 minut. Se adaugă ciupercile timp de încă câteva minute.

  Se adauga carnea de porc opărita, vinul Shaoxing, sosul de soia și apa. Se agită și se aduce amestecul la fierbere. O dată ce fierbe, se adaugă condimentele (care ar trebui să fie legate în pânză), împreună cu ouăle fierte tari decojite - se da focul la mic. Se fierbe totul timp de 1 1/2 ore, amestecând din când în când pentru a preveni lipirea.

  În acest moment, carnea ar trebui să fie mole. Pentru a termina preparatul, scoate condimentele și da focul la mare pana se îngroșa sosul, amestecând din când în când. Acest proces ar trebui să iti ia aproximativ 5 minute. Sosul trebuie sa fie suficient de gros pentru a acoperi dosul unei linguri. Se serveste peste orez alb gatit, iar ouale se taie in jumatate pe lungime.