Comunitatea Desprecopii Porc dulce-acrisor

Informatie Reteta

 • Trimis de: Anda08
 • Postat la: Jun 03, 2016
 • Vizualizari : 2237
 • Categorie: Preparate din carne » Retete cu carne de porc gatit la wok
 • Descriere: Se adaugă ingredientele pentru marinata și se amestecă totul până când nu există nici un lichid vizibil. Se amesteca apoi cucarnea si se lasa deoparte. În continuare, facem sosul. Se adaugă 1 linguriță de ulei, ghimbirul și anasonul stelat într-o cratiță mică la foc mediu, și se fierbe până ce ghimbirul începe să se caramelizeze (aproximativ 1 minut). În continuare, adauga ketchupul. În cazul în care începe să sfârâie, se amestecă în mod constant până când ketchup-ul începe să se caramelizeze (aproximativ 2 minute). Ai grijă să nu se arda - această etapă este esențială pentru a da sosului un gust mai profund, mai complex. În continuare, se adaugă oțetul alb, zahărul si sucul de ananas conservat. Se amestecă până când începe să fiarba, iar zahărul se dizolvă. Da focul la mic si lasa sa fiarba aproximativ 30 minute, pana se reduce si devine gros. Sosul are nevoie de acest timp pentru ca aromele sa se contopeasca. Sosul poate fi răcit și depozitat în acest moment, în frigider, pentru retetele viitoare. Se încălzesc 3 cesti de ulei la 175C într-un vas pentru prajit. Se amestecă împreună făina, amidonul de porumb, sarea și piperul, într-un vas puțin adânc. Se pun bucățile de carne de porc în amestecul de făină, se amesteca bine, se înmoaie în ou și apoi din nou prin faina. Carnea se prajeste în loturi, a cate 2 până la 3 minute, sau pana când prind culoare. După ce totul este gata, carnea de porc se prajeste din nou. De ce? Astfel prevenim imbibarea carnii de porc cu ulei, cand este amestecata in sos. Intr-un wok se adauga 1 lingura de ulei, ardeii grasi si ceapa. Se agită timp de 30 de secunde, și se adaugă sosul și ananasul. Se aduce amestecul la foc mic pentru a se îngroșa în continuare sosul. In acest moment, va trebui probabil să adaugi pasta de amidon de porumb pentru a îngroșa sosul in continuare. Adauga jumătate, agită timp de 15 secunde; apoi vei decide dacă mai este nevoie. Nu uita ca sosul se îngroașă mai mult in timp ce se raceste. În continuare, se adaugă carne de porc crocanta, si se amesteca pana cand totul este bine acoperite. Se serveste imediat, cu orez, dupa preferinta!

Informatie Profil

 • Ingrediente Pentru car­nea de por­c și marin­ată:
  500g musch­iulet de p­orc, se ta­ie în bucă­ți, cat pe­ntru o mus­catura
  2 linguri ­de apă
  un varf de­ cuțit de ­praf de us­turoi sau ­usturoi gr­anulat
  ¼ linguriț­ă de pulbe­re de ceap­a
  ½ linguriț­ă ulei de ­susan
  1 linguriț­ă sos de s­oia

  Pentru sos­:
  1 linguriț­ă ulei
  2 felii de­ ghimbir, ­zdrobite u­sor
  1 anason s­telat
  ¼ ceasca k­etchup
  1 ½ ceasca­ de otet a­lb (sau ma­i putin, s­e pune tre­ptat si se­ gusta)
  ½ cana de ­zahar

  Pentru pră­jit carnea­ de porc:
  ­
  3 cesti ul­ei de rapi­ta pentru ­prăjit
  ½ ceasca f­aina
  ¼ ceasca a­midon de p­orumb
  ¼ linguriț­ă de sare
  ­
  1/8 lingur­iță piper ­
  1 ou, bătu­t

  Pentru res­tul retete­i:
  1 lingura ­de ulei
  1/2 ardei ­gras verde­, tăiat în­ bucățele
  ­
  1/2 ardei ­roșu, tăia­t în bucat­ele
  1/2 ceapa ­tăiată în ­fasii
  200g anana­s bucăți (­din cutie-­ se pastre­aza si suc­ul)
  2 lingurit­e de amido­n de porum­b, se ames­tecă cu 2 ­lingurițe ­de apa
 • Dificultate Simplu

Descriere detailata

 • Se adaugă ingredientele pentru marinata și se amestecă totul până când nu există nici un lichid vizibil. Se amesteca apoi cucarnea si se lasa deoparte.

  În continuare, facem sosul. Se adaugă 1 linguriță de ulei, ghimbirul și anasonul stelat într-o cratiță mică la foc mediu, și se fierbe până ce  ghimbirul începe să se caramelizeze (aproximativ 1 minut). În continuare, adauga ketchupul. În cazul în care începe să sfârâie, se amestecă în mod constant până când ketchup-ul începe să se caramelizeze (aproximativ 2 minute). Ai grijă să nu se arda - această etapă este esențială pentru a da sosului un gust mai profund, mai complex.

  În continuare, se adaugă oțetul alb, zahărul si sucul de ananas conservat. Se amestecă până când începe să fiarba, iar zahărul se dizolvă. Da focul la mic si lasa sa fiarba aproximativ 30 minute, pana se reduce si devine gros. Sosul are nevoie de acest timp pentru ca aromele sa se contopeasca. Sosul poate fi răcit și depozitat în acest moment, în frigider, pentru retetele viitoare.

  Se încălzesc 3 cesti de ulei la 175C într-un vas pentru prajit.

  Se amestecă împreună făina, amidonul de porumb, sarea și piperul, într-un vas puțin adânc. Se pun bucățile de carne de porc în amestecul de făină, se amesteca bine, se înmoaie în ou și apoi din nou prin faina.

  Carnea se prajeste în loturi, a cate 2 până la 3 minute, sau pana când prind culoare.

  După ce totul este gata, carnea de porc se prajeste din nou. De ce? Astfel prevenim imbibarea carnii de porc cu ulei, cand este amestecata in sos.

  Intr-un wok se adauga 1 lingura de ulei, ardeii grasi si ceapa. Se agită timp de 30 de secunde, și se adaugă sosul și ananasul. Se aduce amestecul la foc mic pentru a se îngroșa în continuare sosul. In acest moment, va trebui probabil să adaugi pasta de amidon de porumb pentru a îngroșa sosul in continuare. Adauga jumătate, agită timp de 15 secunde; apoi vei decide dacă mai este nevoie. Nu uita ca sosul se îngroașă mai mult in timp ce se raceste.

  În continuare, se adaugă carne de porc crocanta, si se amesteca pana cand totul este bine acoperite. Se serveste imediat, cu orez, dupa preferinta!