Comunitatea Desprecopii Pui Kung Pao

Informatie Reteta

 • Trimis de: Anda08
 • Postat la: May 26, 2016
 • Vizualizari : 5419
 • Categorie: Preparate din carne » Retete cu piept de pui
 • Descriere: Pentru a face marinata: Se amestecă 1 lingura de vin, 1 lingura sos de soia, 1 lingura ulei si 1 lingura amidon de porumb cu apa. Se pun bucatile de pui intr-un vas de sticlă sau castron și se adăuga sosul. Amesteca bine, acoperă vasul și pune-l în frigider timp de aproximativ 30 de minute. Pentru a face sosul: Într-un castron mic combina 1 lingura de vin, 1 lingura sos de soia, 1 lingura ulei, 1 lingura amidon de porumb cu apă, pasta de chili, oțet și zahăr. Se amestecă împreună și se adaugă ceapa verde, usturoi, castanele de apă și arahidele. Într-o tigaie medie se pune sosul si se da la foc mic sa se incalzeasca pentru a elibera aromele. Intre timp, se scoate carnea de pui din sos si se gateste intr-o tigaie mare, până când carnea este de culoare albă și sucurile se elibereaza. Atunci când sosul este incalzit, se adaugă carnea de pui și se fierbe împreună până când sosul se ingroasa si puiul este gatit. Se serveste cu orez

Informatie Profil

 • Ingrediente 500g piept­ de pui, f­ara piele ­si fara os­, taiate b­ucati
  2 linguri ­vin alb
  2 linguri ­sos de soi­a
  2 linguri ­ulei de su­san, impar­ti in 2
  2 linguri ­amidon ali­mentar, di­zolvat n 2­ linguri d­e apa
  30g pasta ­de chili i­ute
  1 lingurit­a otet
  2 lingurit­e zahar br­ut
  4 cepe ver­zi, tocate­
  1 lingura ­usturoi zd­robit
  200g (o co­nserva) ca­stane de a­pa
  110g arahi­de tocate
 • Dificultate Simplu

Descriere detailata

 • Pentru a face marinata: Se amestecă 1 lingura de vin, 1 lingura sos de soia, 1 lingura ulei si 1 lingura amidon de porumb cu apa. Se pun bucatile de pui intr-un vas de sticlă sau castron și se adăuga sosul. Amesteca bine, acoperă vasul și pune-l în frigider timp de aproximativ 30 de minute.

  Pentru a face sosul: Într-un castron mic combina 1 lingura de vin, 1 lingura sos de soia, 1 lingura ulei, 1 lingura amidon de porumb cu apă, pasta de chili, oțet și zahăr. Se amestecă împreună și se adaugă ceapa verde, usturoi, castanele de apă și arahidele. Într-o tigaie medie se pune sosul si se da la foc mic sa se incalzeasca pentru a elibera aromele.

  Intre timp, se scoate carnea de pui din sos si se gateste intr-o tigaie mare, până când carnea este de culoare albă și sucurile se elibereaza. Atunci când sosul este incalzit, se adaugă carnea de pui și se fierbe împreună până când sosul se ingroasa si puiul este gatit.

  Se serveste cu orez