Comunitatea Desprecopii Pui Marsala

Informatie Reteta

 • Trimis de: Anda08
 • Postat la: May 26, 2016
 • Vizualizari : 4322
 • Categorie: Preparate din carne » Retete cu piept de pui
 • Descriere: Asezoneaza pieptul de pui cu sare si piper. Topește 1 1/2 lingura de unt si ulei de masline intr-o tigaie la foc mediu. Pune pieptul de pui cu pielea în jos, în untul fierbinte, până când se rumeneste, aproximativ 5 minute. Intoarce-l și mai lasa-l inca 5 min, pana se rumeneste putin. Se transferă apoi pe o farfurie. Se topește 1 1/2 lingura de unt în aceeași tigaie la foc mediu-mare. Se soteaza ciupercile cu un varf de cutit de sare si un varf de cutit de piper, până când ciupercile devin aurii, 5 până la 7 minute. Se adaugă ceapa tocată; se gateste și se amestecă până când se inmoaie, 2 până la 3 minute. Se presara faina și se amestecă 3 până la 4 minute. Se toarnă vinul în tigaie și se aduce la fierbere; se gateste și se amestecă până când vinul scade și se îngroașă sosul, 3 - 4 minute. Adăuga supa/apa si da focul la mic - se fierbe până se reduce usor, 3 - 5 minut. Pune acum si pieptul de pui in tigaie, cu focul la mic, și gateste carnea până când nu mai este roz in centru si este fiarta complet, aproximativ 10 minute. Amesteca acum si patrunjelul cu untul rece in sos, amestecand continuu, pana cand sosul este stralucitor si untul este complet topit. Se transferă pieptul de pui pe farfurii cu o lingura de ciuperci si sos.

Informatie Profil

 • Ingrediente 2 bucati p­iept de pu­i cu piele­, fara os
  ­
  1 lingurit­a de sare
  ­
  3 linguri ­de unt
  2 linguri ­ulei de ma­sline
  5 ciuperci­ albe, fel­iate
  1 ceapa mi­ca, tocata­
  1 lingura ­faina
  1 ceasca v­in Marsala­
  2 cesti su­pa de pui ­sau apa
  2 linguri ­patrunjel ­verde toca­t
  1 lingurit­a unt rece­
 • Dificultate Simplu

Descriere detailata

 • Asezoneaza pieptul de pui cu sare si piper.

  Topește 1 1/2 lingura de unt si ulei de masline intr-o tigaie la foc mediu. Pune pieptul de pui cu pielea în jos, în untul fierbinte, până când se rumeneste, aproximativ 5 minute. Intoarce-l și mai lasa-l inca 5 min, pana se rumeneste putin. Se transferă apoi pe o farfurie.

  Se topește 1 1/2 lingura de unt în aceeași tigaie la foc mediu-mare. Se soteaza ciupercile cu un varf de cutit de sare si un varf de cutit de piper, până când ciupercile devin aurii, 5 până la 7 minute. Se adaugă ceapa tocată; se gateste și se amestecă până când se inmoaie, 2 până la 3 minute. Se presara faina și se amestecă 3 până la 4 minute.

  Se toarnă vinul în tigaie și se aduce la fierbere; se gateste și se amestecă până când vinul scade și se îngroașă sosul, 3 - 4 minute. Adăuga supa/apa si da focul la mic - se fierbe până se reduce usor, 3 - 5 minut.

  Pune acum si pieptul de pui in tigaie, cu focul la mic, și gateste carnea până când nu mai este roz in centru si este fiarta complet, aproximativ 10 minute.

  Amesteca acum si patrunjelul cu untul rece in sos, amestecand continuu, pana cand sosul este stralucitor si untul este complet topit. Se transferă pieptul de pui pe farfurii cu o lingura de ciuperci si sos.