Comunitatea Desprecopii Inghetata de cocos si susan negru

Informatie Reteta

 • Trimis de: Anda08
 • Postat la: Jul 27, 2015
 • Vizualizari : 3422
 • Categorie: Deserturi diverse » Inghetate
 • Descriere: Rumeniti semintele de susan într-o tigaie la foc mic timp de 5 minute, sau până când miros ușor a fum. Macinati două treimi din cantitatea de susan. Frecati gălbenușurile de ou și zahărul pana se face ca o spuma. Se încălzește laptele de cocos ușor într-o cratiță la foc mic până când este caldut. Adaugati amestecul de gălbenuș de ou, vanilia, si fierbeti totul la foc foarte mic pentru aproximativ 10 minute, amestecand ocazional, pana cand e suficient de gros pentru a acoperi partea din spate a lingurii. Se toarnă crema într-un castron si se lasa sa se raceasca. Amestecă uleiul de susan și semințele de susan întregi în crema răcita. Bate frisca pana se intareste, apoi adaug-o in amestecul precedent. Acoperiti castronul cu folie de plastic și puneti-l in congelator timp de 30 minute. Dupa acest interval amestecati viguros in compozitie si bagati-o din nou la congelator inca 30 minute. Repetati procedeul de doua ori, apoi transferati inghetata într-un recipient etans, si lasati-o 2-3 ore la congelator pana la servire. Se serveste cu seminte de susan presarate.

Informatie Profil

 • Ingrediente 1½ linguri­ta seminte­ de susan ­negru
  3 galbenus­uri de ou
  ­
  90g zahăr ­tos
  165ml lapt­e de cocos­
  ½ lingurit­a extract ­de vanilie­
  ½ lingurit­a ulei de ­susan
  150ml sman­tana pentr­u frisca
 • Dificultate Foarte simplu
 • Numar portii 4

Descriere detailata

 • Rumeniti semintele de susan într-o tigaie la foc mic timp de 5 minute, sau până când miros ușor a fum.

  Macinati două treimi din cantitatea de susan. Frecati gălbenușurile de ou și zahărul pana se face ca o spuma.

  Se încălzește laptele de cocos ușor într-o cratiță la foc mic până când este caldut. Adaugati amestecul de gălbenuș de ou, vanilia, si fierbeti totul la foc foarte mic pentru aproximativ 10 minute, amestecand ocazional, pana cand e suficient de gros pentru a acoperi partea din spate a lingurii.

  Se toarnă crema într-un castron si se lasa sa se raceasca.

  Amestecă uleiul de susan și semințele de susan întregi în crema răcita. Bate frisca pana se intareste, apoi adaug-o in amestecul precedent. Acoperiti castronul cu folie de plastic și puneti-l in congelator timp de 30 minute. Dupa acest interval amestecati viguros in compozitie si bagati-o din nou la congelator inca 30 minute. Repetati procedeul de doua ori, apoi transferati inghetata într-un recipient etans, si lasati-o 2-3 ore la congelator pana la servire. Se serveste cu seminte de susan presarate.