Fantome

Ingrediente

Incalzeste cuptorul la 100C. Pune albusurile intr-un bol mare si incepe sa le bati. Adaugati un praf de sare si continua sa bati pana cand se intareste. Adaugati doua linguri de zahar in ploaie, continuand sa bati pana cand acesta se dizolva. Pune inca doua linguri de zahar si tot asa pana termini zaharul. Treptat. La sfarsit, spuma trebuie sa fie tare si lucioasa (daca rastorni vasul, compozitia nu trebuie sa curga). Pune compozitia de intr-un sprit prevazut cu forma rotunda si da forma micilor fantome. Ar trebui sa fie inalte de cca 5 cm si late de 4cm. Se coc aproximativ 2 ore, in mijlocul cuptorului, apoi se lasa la racit 1 ora in cuptor, cu usa deschisa. Dupa ce sunt complet reci se decoreaza ochii si gura cu ciocolata topita

Ingrediente si timp de preparare

  • Ingrediente 1 lamaie
    4 albusuri­
    225g zahar­ tos
    ciocolata ­topita (na­gra)
  • Dificultate Foarte simplu

0 comentarii

Preparare

Incalzeste cuptorul la 100C. Pune albusurile intr-un bol mare si incepe sa le bati.
Adaugati un praf de sare si continua sa bati pana cand se intareste.
Adaugati doua linguri de zahar in ploaie, continuand sa bati pana cand acesta se dizolva. Pune inca doua linguri de zahar si tot asa pana termini zaharul. Treptat.
La sfarsit, spuma trebuie sa fie tare si lucioasa (daca rastorni vasul, compozitia nu trebuie sa curga).
Pune compozitia de intr-un sprit prevazut cu forma rotunda si da forma micilor fantome. Ar trebui sa fie inalte de cca 5 cm si late de 4cm.
Se coc aproximativ 2 ore, in mijlocul cuptorului, apoi se lasa la racit 1 ora in cuptor, cu usa deschisa.
Dupa ce sunt complet reci se decoreaza ochii si gura cu ciocolata topita

Fotografii