Degete de vrajitoare

Ingrediente

Într-un bol, bate bine cu mixerul: untul, zahărul, oul și extractele. Intr-un alt bol, combina faina, praful de copt și sarea. Acum, se amesteca bine ambele compozitii pana l aomogenizare, se acopera castronul si se lasa la frigider timp de 30 de minute. Se incalzeste cuptorul la 180C si se pregateste o tava cu hartie de copt. Scoate doar 1/4 din aluatul din frigider (lăsați restul inca la rece sa nu se topeasca) si incepe sa modelezi degetele. Aseaza-le in tava, apoi apasa cate o migdal ferm în capătul fiecărui "deget" pentru a face unghia. In capatul opus migdalei, apasa în aluat pentru a crea golul unde s-a rupt osul, apoi folosind partea de sus a unui cuțit de masă, fa 3 liniuțe exact la mijlocul "degetelui". Se lasa in cuptorul incins pana prind o culoare aurie pala - aproximativ 20 până la 25 de minute. Intre timp poti pregati urmatoarea tava de degete, cu aluatul de la frigider. Cand "degetele" sunt coapte, se lasa la racit 5 minute, apoi se stoarce cu grija putin colorant alimentar rosu (gel) pe fiecare unghie, in zona cuticulei - apasa migdala usor, iar gelul roșu se va scurge foarte încet pe langa. Se lasa la racit complet apoi se pot savura :)

Ingrediente si timp de preparare

 • Ingrediente 1 ceasca u­nt, moale
  ­
  1 ceasca z­ahar pudra­
  1 ou
  1 lingurit­a extract ­de migdale­
  1 lingurit­a vanilie
  ­
  2 1/4 ceas­ca faina
  1 lingurit­a praf de ­copt
  1 lingurit­a sare
  3/4 ceasca­ migdale f­ara pielit­a, blansat­e (cca 60 ­bucati)
  colorant a­limentar r­osu (prefe­rabil gel)­
 • Dificultate Simplu

0 comentarii

Preparare

Într-un bol, bate bine cu mixerul: untul, zahărul, oul și extractele.

Intr-un alt bol, combina faina, praful de copt și sarea.

Acum, se amesteca bine ambele compozitii pana la omogenizare, se acopera castronul si se lasa la frigider timp de 30 de minute.

Se incalzeste cuptorul la 180C si se pregateste o tava cu hartie de copt.

Scoate doar 1/4 din aluatul din frigider (lăsați restul inca la rece sa nu se topeasca) si incepe sa modelezi degetele.

Aseaza-le in tava, apoi apasa cate o migdal ferm în capătul fiecărui "deget" pentru a face unghia.

In capatul opus migdalei, apasa în aluat pentru a crea golul unde s-a rupt osul, apoi folosind partea de sus a unui cuțit de masă, fa 3 liniuțe exact la mijlocul "degetelui".

Se lasa in cuptorul incins pana prind o culoare aurie pala - aproximativ 20 până la 25 de minute.

Intre timp poti pregati urmatoarea tava de degete, cu aluatul de la frigider.

Cand "degetele" sunt coapte, se lasa la racit 5 minute, apoi se stoarce cu grija putin colorant alimentar rosu (gel) pe fiecare unghie, in zona cuticulei - apasa migdala usor, iar gelul roșu se va scurge foarte încet pe langa.

Se lasa la racit complet apoi se pot savura :)

Fotografii