Pasta de rosii

Ingrediente

Se incalzeste cuptorul la 175°C. Taie rosiile în sferturi. Rosiile se fierb cu uleiul de măsline într-o cratiță mare. Se fierb la foc mic pana cand rosiile sunt moi si cojile incep sa se desprinda de pulpa, apoi se dau prin masina de tocat rosii, unde se va separa pulpa de seminte si coaja. Se amestecă sarea de mare și sucul de lamaie in pasta de rosii. Semintele si cojile se arunca. Se împarte sosul obtinut in tova tavi de copt si se pun in cuptorul incins până se reduc la consistenta unei paste. Verificați roșiile la fiecare jumătate de oră, amestecând pasta, astfel încât să se reducă în mod uniform. Cand vedeti ca s-a redus mai mult, puteti combina continutul intr-o singura tava. Pasta este gata atunci când prinde o culoare cărămizie si are o consistenta groasa, și s-a redus la ami mult de jumătate (timpul de coacere este de 3 până la 4 ore). Cand este gata, se pune in borcane inchise ernetic si se mai fierb 30 de minute in apa. Sau se poate congela in pungute speciale pentru congelator.

Ingrediente si timp de preparare

  • Ingrediente 5kg rosii
    ­
    2 linguri ­de ulei de­ masline
    2 lingurit­e sare de ­mare
    1/2 lingur­iță suc de­ lamaie
  • Dificultate Foarte simplu

0 comentarii

Preparare

Se incalzeste cuptorul la 175°C.
Taie rosiile în sferturi.
Rosiile se fierb cu uleiul de măsline într-o cratiță mare. Se fierb la foc mic pana cand rosiile sunt moi si cojile incep sa se desprinda de pulpa, apoi se dau prin masina de tocat rosii, unde se va separa pulpa de seminte si coaja. Se amestecă sarea de mare și sucul de lamaie in pasta de rosii. Semintele si cojile se arunca.
Se împarte sosul obtinut in tova tavi de copt si se pun in cuptorul incins până se reduc la consistenta unei paste. Verificați roșiile la fiecare jumătate de oră, amestecând pasta, astfel încât să se reducă în mod uniform. Cand vedeti ca s-a redus mai mult, puteti combina continutul intr-o singura tava.
Pasta este gata atunci când prinde o culoare cărămizie si are o consistenta groasa, și s-a redus la ami mult de jumătate (timpul de coacere este de 3 până la 4 ore).

Cand este gata, se pune in borcane inchise ernetic si se mai fierb 30 de minute in apa. Sau se poate congela in pungute speciale pentru congelator.

Fotografii