Briose cu fulgi de ovaz

Ingrediente

Amestecati intr-un castron faina, bicarbonatul, praful de copt, taratea si scortisoara. Adaugati siropul de artar, stafidele, merele, nucile si curmalele, mixand usor cu o lingura de lemn. Dupa toate acestea se adauga iaurtul si se amesteca din nou. Umpleti formele pentru briose pe trei sferturi cu aceasta compozitie, imprastiati cateva seminte de susan peste ele si lasati-le timp de 15-18 minute in cuptorul incalzit la 200 grade C (400 grade F). Dupa ce sunt gata, lasati-le sa se raceasca putin. Se servesc caldute; de asemenea le puteti pastra la congelator timp de o luna.

Ingrediente si timp de preparare

 • Ingrediente ¾ ceasca (­85 grame) ­faina de o­vaz sau de­ grau, int­egrala
  ¾ ceasca (­85 grame) ­faina alba­
  1 1/2 ling­urita bica­rbonat de ­sodiu
  scortisoar­a
  2 linguri ­fulgi de o­vaz
  optional p­utin sirop­ de artar ­sau miere
  ­
  ¼ ceasca (­4 linguri)­ stafide a­urii
  2 mere, ta­iate marun­t
  2 linguri ­nuci, taia­te marunt ­(optional)­
  ¼ ceasca (­4 linguri)­ curmale, ­taiate mar­unt
  ½ ceasca (­8 linguri)­ ulei de f­loarea soa­relui
  2 oua, bat­ute (sau 4­ galbenusu­ri)
  2 linguri ­iaurt
  1 lingura ­seminte de­ susan
 • Dificultate Foarte simplu

0 comentarii

Preparare


Amestecati intr-un castron faina, bicarbonatul, praful de copt, taratea si scortisoara. Adaugati siropul de artar, stafidele, merele, nucile si curmalele, mixand usor cu o lingura de lemn. Dupa toate acestea se adauga iaurtul si se amesteca din nou.

Umpleti formele pentru briose pe trei sferturi cu aceasta compozitie, imprastiati cateva seminte de susan peste ele si lasati-le timp de 15-18 minute in cuptorul incalzit la 200 grade C (400 grade F). Dupa ce sunt gata, lasati-le sa se raceasca putin. Se servesc caldute; de asemenea le puteti pastra la congelator timp de o luna.

Fotografii