Costite de porc in stil Peking

Ingrediente

Roaga măcelarul să taie coaste în dimensiunea dorită - va fi mai usor pentru tine. Când ajungi acasă și esti gata pentru gătit, clăteste coastele bine si usuca-le cu un prosop de hârtie. Aruncă coastele cu vinul Shaoxing, 1 linguriță zahăr, 3/4 linguriță sare , 1/4 linguriță piper măcinat și albusul de ou intr-un bol. Amesteca bine si marineaza timp de 1 oră. În timp ce carnea de porc sta la rece, se pregateste un vas mic cu ulei pentru a praji carnea. Uleiul trebuie să fie mai mult, astfel încât coastele sa poata fi scufundate sub ulei când le prăjesti. Odată ce coastele sunt marinate, se presara amidon de porumb peste ele pentru a le acoperi uniform. Se încălzește uleiul la foc mediu. Cand este incins, se pun coastele si se lasa astfel încât să se prăjeasca uniform. Utilizați o lingură mare cu fante pentru a scoate coastele afară. Se repetă în loturi, până când toate coastele sunt prăjite. Se taie o singură bucată pentru a te asigura ca sunt gătite. Într-un wok la foc mic, se adaugă 2 linguri de ulei și usturoiul timp de aproximativ un minut, apoi adăuga ketchup-ul pentru încă câteva minute, având grijă sa eviti arderea sa. Acum, pune 1/2 cana de apa, 2 lingurite sos de soia si 1/2 lingurita de zahar (sau mai mult, dacă preferi să fie mai dulce). Da focul la mediu și aduc sosul la fierbere. Se adaugă costitele prajite, iar focul se da la mic. Stropeste cu cateva picaturi de ulei de susan și amestecă timp de un minut. Se serveste cu orez. Pofta buna

Ingrediente si timp de preparare

 • Ingrediente 1kg costit­e de porc,­ tăiate în­ bucăți de­ cca 4 cm
  ­
  1 1/2 ling­uri vin Sh­aoxing
  1 linguriț­ă de zahăr­, plus 1/2­ linguriță­ (divizata­)
  3/4 lingur­iță sare
  ­
  1/4 lingur­iță de pip­er
  1 albus de­ ou
  1 1/2 ling­uri amidon­ de porumb­
  5 catei de­ usturoi, ­tocati
  1/4 ceasca­ ketchup
  2 lingurit­e sos de s­oia light
  ­
  cateva pic­aturi de u­lei de sus­an
 • Dificultate Simplu

0 comentarii

Preparare

Roaga măcelarul să taie coaste în dimensiunea dorită - va fi mai usor pentru tine. Când ajungi acasă și esti gata pentru gătit, clăteste coastele bine si usuca-le cu un prosop de hârtie.

Aruncă coastele cu vinul Shaoxing, 1 linguriță zahăr, 3/4 linguriță sare , 1/4 linguriță piper măcinat și albusul de ou intr-un bol. Amesteca bine si marineaza timp de 1 oră.

În timp ce carnea de porc sta la rece, se pregateste un vas mic cu ulei pentru a praji carnea. Uleiul trebuie să fie mai mult, astfel încât coastele sa poata fi scufundate sub ulei când le prăjesti.

Odată ce coastele sunt marinate, se presara amidon de porumb peste ele pentru a le acoperi uniform.

Se încălzește uleiul la foc mediu. Cand este incins, se pun coastele si se lasa astfel încât să se prăjeasca uniform. Utilizați o lingură mare cu fante pentru a scoate coastele afară. Se repetă în loturi, până când toate coastele sunt prăjite. Se taie o singură bucată pentru a te asigura ca sunt gătite.

Într-un wok la foc mic, se adaugă 2 linguri de ulei și usturoiul timp de aproximativ un minut, apoi adăuga ketchup-ul pentru încă câteva minute, având grijă sa eviti arderea sa. Acum, pune 1/2 cana de apa, 2 lingurite sos de soia si 1/2 lingurita de zahar (sau mai mult, dacă preferi să fie mai dulce).

Da focul la mediu și aduc sosul la fierbere. Se adaugă costitele prajite, iar focul se da la mic. Stropeste cu cateva picaturi de ulei de susan și amestecă timp de un minut. Se serveste cu orez. Pofta buna

Fotografii