Bors taranesc de cartofi

Ingrediente

Pentru inceput, am tocat ceapa, ardeiul si zarzavatul si l-am calit 10 minute in putin ulei de masline, la programul FRY. Am curatat intre timp cartofii, i-am taiat cubulete si i-am spalat in apa rece. I-am pus in vas si am turnat supa de carne de pui. Am pus sare, dar nu toata cantitatea, ca sa fiarba legumele in zeama putin sarata. Si frunza de dafin a intrat tot acum in vas. Am setat aparatul la programul STEW, pentru 50 de minute si l-am lasat sa-si faca de cap. Cu 10 minute inainte de final, am scos frunza de dafin, dar am adaugat: borsul (dupa gust) dat in clocot separat, usturoiul pisat, restul de sare (daca-i cazul), piper si verdeata tocata. Cand timpul a expirat, am dres borsul cu smantana de gatit. GataZâmbet Poate parea usor contradictorie alaturarea unor ingrediente precum usturoi-piper-dafin-leustean, adica stil mediteranean cu stil oriental; nota aparte face dafinul, care-i da un parfum specific, dar care am constatat ca se potriveste perfect cu tandemul bors-leustean. Cu conditia ca foaia de dafin sa nu ramana in fiertura.

Ingrediente si timp de preparare

 • Ingrediente cartofi
  zarzavat (­morcov, al­bitura, te­lina)
  ceapa
  un catel d­e usturoi
  ­
  ardei verd­e
  ulei de ma­sline
  supa de ca­rne de pui­
  bors
  sare
  piper
  o foaie de­ dafin
  smantana d­e gatit
  verdeata (­patrunjel,­ leustean)­
 • Dificultate Simplu
 • Autor / Sursa rufus

1 comentariu

Preparare

Mie imi plac mancarurile traditionale.

In general acestea sunt complicate sau te tin mult timp in bucatarie.

De data asta am incercat una din ciorbele mele preferate.

Am folosit cartofi, zarzavat (morcov, albitura, telina), ceapa, un catel de usturoi, ardei verde, ulei de masline, supa de carne de pui, bors, sare, piper, o foaie de dafin, smantana de gatit, verdeata (patrunjel, leustean).

 

 

Pentru inceput, am tocat ceapa, ardeiul si zarzavatul si l-am calit 10 minute in putin ulei de masline, la programul FRY.

 

Am curatat intre timp cartofii, i-am taiat cubulete si i-am spalat in apa rece. I-am pus in vas si am turnat supa de carne de pui. Am pus sare, dar nu toata cantitatea, ca sa fiarba legumele in zeama putin sarata. Si frunza de dafin a intrat tot acum in vas. Am setat aparatul la programul STEW, pentru 50 de minute si l-am lasat sa-si faca de cap.

 

 

Cu 10 minute inainte de final, am scos frunza de dafin, dar am adaugat: borsul (dupa gust) dat in clocot separat, usturoiul pisat, restul de sare (daca-i cazul), piper si verdeata tocata.

Cand timpul a expirat, am dres borsul cu smantana de gatit.

GataZâmbet

 

 

Poate parea usor contradictorie alaturarea unor ingrediente precum usturoi-piper-dafin-leustean, adica stil mediteranean cu stil oriental; nota aparte face dafinul, care-i da un parfum specific, dar care am constatat ca se potriveste perfect cu tandemul bors-leustean. Cu conditia ca foaia de dafin sa nu ramana in fiertura.

Fotografii