Praz cu masline

Ingrediente

Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei, 5 minute la programul FRY. Se adauga, pentru inca 5 minute morcovul, usturoiul, rosiile, condimentate cu sare, piper si boia. La final, se adauga tot 5 minute si prazul, taiat bucati mai mari. Stingem legumele calite cu apa sau supa de carne, in cantitate variabila dupa gust. Mie imi plac mancarurule zemoase. Fixam aparatul 45 minute pe programul STEW si ne vedem de treaba. Cu 10 minute inainte punem maslinele (cu sau fara samburi) si vinul (cine a baut vinul, poate inlocui cu zeama de lamaie). La final, potrivim sarea si punem mararul. Rezultatul este delicios.

Ingrediente si timp de preparare

 • Ingrediente 600 grame ­praz
  o ceapa
  doi morcov­i potrivit­i
  rosii proa­spete
  3 catei de­ usturoi
  ulei
  masline
  marar
  sare, pipe­r
  paprica (b­oia)
  Si un paha­rel de vin­ alb
 • Timp gatire 1:00
 • Dificultate Simplu
 • Autor / Sursa rufus

0 comentarii

Preparare

O mancare de sezon, pe care n-o ratez niciodata: praz cu masline.

Anul acesta prazul a crescut ca in povesti si asta nu numai in Turcia si OlandaZâmbet

Ingrediente: 600 grame praz, o ceapa, doi morcovi potriviti, rosii proaspete, 3 catei de usturoi, ulei, masline, marar, sare, piper, paprica (boia). Si un paharel de vin alb. In mancare, ca se poate unul si pentru bucatarFace cu ochiul

 

 

Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei, 5 minute la programul FRY. Se adauga, pentru inca 5 minute morcovul, usturoiul, rosiile, condimentate cu sare, piper si boia.

La final, se adauga tot 5 minute si prazul, taiat bucati mai mari.

 

 

 

Stingem legumele calite cu apa sau supa de carne, in cantitate variabila dupa gust. Mie imi plac mancarurule zemoase.

Fixam aparatul 45 minute pe programul STEW si ne vedem de treaba. Cu 10 minute inainte punem maslinele (cu sau fara samburi) si vinul (cine a baut vinul, poate inlocui cu zeama de lamaie). La final, potrivim sarea si punem mararul.

Rezultatul este delicios.

 

Fotografii