Orez brun cu pui marinat

Ingrediente

Cu masura de la aparatul Philips: am pus in cratita aparatului 2 cescute jumatate de orez brun si apa pana la nivelul recomandat - tot acum am pus un pic de sare si curcuma. Am inchis capacul, si din Meniu am ales optiunea Rice si Start. (totul dureaza 40 de minute si orezul iese perfect). Puiul se pune la marinat cu 2 ore inainte de a fi preparat. Sosul pentru marinare se face din ghimbir, usturoi, miere, sos de soia, piper cayenne si curcuma. Dupa ce orezul este gata fiert l-am pus intr-o cratita acoperita sa tina cald si am purces la preparat puiul. Din Meniu am ales optiunea Fry si am prajit puiul. La final se adauga smantana (se mai tine cateva minute la prajit sa se amestece bine aromele) si se degusta. Orezul se serveste cu puiul, o salata si putin sos dulce de ardei iute. Pofta buna :)

Ingrediente si timp de preparare

 • Ingrediente Ingredient­e orez:

  2 1/2 cest­i orez bru­n
  1 sfert li­ngurita cu­rcuma
  sare dupa ­gust
  apa


  Ingredient­e pui:

  un piept d­e pui taia­t fasii
  2 linguri ­ghimbir pr­oaspat ras­
  2-3 catei ­de usturoi­ zdrobiti
  ­
  2 linguri ­miere
  1 lingura ­sos de soy­a
  putin pipe­r cayenne
  ­
  putina cur­cuma
  3 linguri ­smantana d­ulce
 • Dificultate Simplu

5 comentarii
 • Anda08
  Anda08 eu am gasit la un moment dat in Auchan ...dar cred ca este si online (chiar vroiam la un moment dat sa comand fiindca nu o dadeam gasita nicaieri)
  31 octombrie 2013
 • Anda08
  Anda08 aaa.. si la Plafar sigur este
  31 octombrie 2013
 • eumada
  eumada on line nu am incredere....o sa incerc la plafar....si mai e un condiment folosit...garam masala parca....de ala oare unde gasesc?
  31 octombrie 2013
 • Anda08
  Anda08 tot la plafar incearca si ptr garam masala - nu l-am cautat in mod special dar e posibil sa il gasesti fiindca aveau multe condimente si mix-uri
  31 octombrie 2013

Preparare

 • Azi am avut la cina piept de pui marinat, cu orez brun si curcuma - la Philips Multicooker :)

   

  Ingrediente orez:

  2 1/2 cesti orez brun

  1 sfert lingurita curcuma

  sare dupa gust

  apa

   

  Ingrediente pui:

  un piept de pui taiat fasii

  2 linguri ghimbir proaspat ras

  2-3 catei de usturoi zdrobiti

  2 linguri miere

  1 lingura sos de soya

  putin piper cayenne

  putina curcuma

  3 linguri smantana dulce

   

  Mod de preparare:

   

  Cu masura de la aparatul Philips: am pus in cratita aparatului 2 cescute jumatate de orez brun si apa pana la nivelul recomandat - tot acum am pus un pic de sare si curcuma. Am inchis capacul, si din Meniu am ales optiunea Rice si Start. (totul dureaza 40 de minute si orezul iese perfect)

   

   

   

  Puiul se pune la marinat cu 2 ore inainte de a fi preparat. Sosul pentru marinare se face din ghimbir, usturoi, miere, sos de soia, piper cayenne si curcuma. Dupa ce orezul este gata fiert l-am pus intr-o cratita acoperita sa tina cald si am purces la preparat puiul. Din Meniu am ales optiunea Fry si am prajit puiul. La final se adauga smantana (se mai tine cateva minute la prajit sa se amestece bine aromele) si se degusta.

   

   

  Orezul se serveste cu puiul, o salata si putin sos dulce de ardei iute. Pofta buna :)

   

Fotografii