Galette cu fructe de toamna

Ingrediente

Toamna este sezonul deserturilor aromate! Dam start cu un de-li-ciu:

Ingrediente si timp de preparare

  • Ingrediente 125 g unt ­nesarat
    125 g fain­a integral­a
    125 g fain­a alba de ­grau
    75 g de za­har din nu­ca de coco­s
    2 oua
    2 mere
    2 pere
    200g pasta­ de migdal­e
    1 lamaie
    150g de mu­re proaspe­te
    1 lingura ­de zahar b­rut din tr­estie de z­ahar
  • Dificultate Foarte simplu

0 comentarii

Preparare

Preincalziti cuptorul la 180° C. Taiati untul rece in cuburi.
Se amesteca faina integrala cu cea alba, zaharul si 1 varf de sare. Adaugati untul si framantati grosier cu mainile. Adaugati 1 ou si framantati rapid intr-un aluat neted. Adaugati apa rece daca este necesar. Faceti aluatul o minge plata si intindeti-l intre 2 coli de hartie de copt - rulati pana aveti un cerc de 35 cm si cu grosimea de 4 mm. Rulati aluatul cu tot cu hartia de copt si puneti-o in frigider.
Taiati merele si perele in sferturi, indepartati cotorul si taiati fructele in cuburi. Asezati aluatul racit pe o tava de cuptor si intepati-l cu furculita - lasand o margine de 5 cm.
Taiati pasta de migdale in fasiute subtiri sau dati-o pe razatoarea mare si asezati-o peste aluat. Spalati lamaia si radeti coaja galbena. Amestecati merele cu perele, murele coaja de lamaie si 1/2 din lamaia stoarsa. Asezati fructele in centru si indoiti aluatul pe margine, usor peste fructe. Bateti oul ramas si periati aluatul cu el, apoi presarati cu zahar din trestie. Tarta se coace in cuptorul incins pentru aproximativ 40 de minute pana cand devine usor maro-aurie.
Variatie Sfat:
Faina integrala este disponibila in magazinele mai mari ale lui Albert Heijn si pe ah.nl. Puteti folosi, de asemenea, faina de grau integral.

Sfat:
Delicios servit cu inghetata sau frisca

Fotografii