Tu cate persoane ai ajutat?

AJUTA si o sa fii AJUTAT(A)! Nu se stie cand o sa ai nevoie de un sfat. Daca ajuti, ajutorul o sa se intoarca. Implica-te, raspunde la intrebare!

Intrebari Panica

35

de Luiza240793 in Sarcina despre 16 mai deschis - denunta

Testul Papanicolau și test pt secreții vag.

Buna fetelor! Ați făcut testele acestea? Eu sunt in 14 săptămâni și 4zile și mâine am programare la doctor. Este normal sa fie făcute acum?
Raspunsuri: 5 • Score 0 • Vizualizari: 293
Rasfoieste dupa
 • 224

  by TeoC about 17 mai

  Buna Luiza si felicitari!

  Eu le-am facut in trim.I, pe cand aveam 8 saptamani si 2 zile.

  Nu-ti fa griji pt ca totul va fi bine!

  Pe atunci, mi-au recoltat 6 probe de sange, mi-au cerut urina, mi-au facut ecografia si apoi mi-au recoltat secretiile cu o spatula si mi-au dat rezultatele in aceeasi zi, insa la Papanicolau am asteptat 2 saptamani.

  Testul cu secretiile e pt a nu avea HIV, VDRL, Sifilis, chiar si infectii vaginale ,etc si Papanicolau sa vada ca nu e patogen.

  Nu e de speriat, ci chiar recomandat!

  Se repeta doar in cazul in care nu a iesit ok.

  Cand eram acolo, unele fete aveau avorturi si nu "erau curatate cum trebuie" si doar atunci le repetau testul iar si iar.

  Succes!

  1 comentariu
  • Camelia09
   by Camelia09
   17 mai

   Pentru hiv si sifilis se fac teste de sange, ca si pt hepatita, herpers I si II si altele. Papanicolau este folosit pentru identificarea celulelor anormale care pot duce la aparitia cancerului cervical. Papanicolau trebuie facut periodic, o data pe an, du...  mai mult

 • 35

  by Luiza240793 about 17 mai

  Din păcate pana acum la 25 de ani nu le-am făcut niciodata. Sper ca mâine sa fie totul bine. Mulțumesc pentru răspunsuri.
  • Scor: 0
 • 1390

  by Camelia09 about 16 mai

  Papanicolau l-am facut inainte de sarcina si, daca ai facut recent, nu se repeta in timpul sarcinii. Testul pentru secretii e relevant spre sfarsitul sarcinii, sau daca sunt probleme, desi unii doctori il recomanda si in primele doua trimestre, altii doar in ultimul. Presupun ca si aici conteaza cand ai facut ultimul test de secretii. Sarcina usoara!

 • 7498

  by CorinaDani about 16 mai

  da, mai bine mai tarziu decat niciodata.

 • 156

  by Vandana1 about 16 mai

  Dacă nu le-ai făcut înainte sa rămâi insarcinata da e normal.
Autentificarea este necesara pentru a posta un raspuns.

Intrebari dupa relevanta