2

de NicoletaBog in Sarcina despre 24 noiembrie 2021 deschis - denunta

Prima sarcina - multe intrebari

Salutare.

Am 34 de ani si 12 saptamani de sarcina (prima sarcina) si in urma efectuarii dublului test a iesit risc crescut de sindrom Down 1/157. La ecografie insa au spus ca totul pare normal.

Am primit raspunsuri diverse in urma testului de la "este mai mult statistic din cauza varstei" pana la "neaparat amniocenteza"(ginecologul)  fara sa mi se spuna nimic de riscurile amniocentezei asa ca nu stiu exact ce sa fac mai departe: sa stau linistita pana la triplu test?, sa fac un test genetic (care din ele ca oricum toate sunt destul de scumpe)?.....nu stiu de ce dar deocamdata nu vreau sa ma gandesc la amniocenteza.

O alta intrebare ar fi: ce ecografii ati facut in timpul sarcinii? pentru ca in afara de ecografia de la 11 saptamani legata de dublu test , care a coincis cu ecografia de confirmare de sarcina....o alta medicul nu a recomandat pana in saptamanile 20+ pentru morfologie. Ecografia pe care am facut-o a fost 2D si nu mi-a pomenit nimic de exemplu medicul de bataile inimii bebelusului. Sa fac oare din proprie initiativa un ecograf 3D? 

 

Daca nu v-am plictisit inca: cand IgG anti Toxoplasma gondii iese pozitiv (7.1 UI/ml) iar IgM este negativ, inseamna ca este ceva in neregula?.

Raspunsuri (2):

Raspunsuri: 2 • Score 0 • Vizualizari: 409
Rasfoieste dupa
Autentificarea este necesara pentru a posta un raspuns.