Tu cate persoane ai ajutat?

AJUTA si o sa fii AJUTAT(A)! Nu se stie cand o sa ai nevoie de un sfat. Daca ajuti, ajutorul o sa se intoarca. Implica-te, raspunde la intrebare!

Intrebari Panica

4

de MădăElena in Sarcina despre 20 noiembrie 2019 deschis - denunta

IP artera uterina crescut

Buna, Sunt insarcinata in 20 saptamani iar astazi am fost la eco 4D unde doctora mi-a spus ca fluxul sanguin din artera stanga este un pic cam mare:Artera dr: IR = 0.60 IP = 1.04Artera stg: IR = 0.88 IP = 2.5 Mi-a spus sa continui cu 2xAspenter seara (iau de la inceputul sarcinii) si cam atat. A ramas sa ne revedem peste o luna. Si sunt un pic speriata.. Stau asa o luna? Inteleg ca nu e grav si poate aștepta atata timp?In rest bebe este bine, se dezvolta normal, este chiar mai mare cu 4 zile decat varsta gestationala, este activ.. S-a mai confruntat cineva cu asa ceva si ma poate ajuta cu un sfat?Multumesc tare mult!!

Raspunsuri (1):

Raspuns: 1 • Score 0 • Vizualizari: 314
Rasfoieste dupa
  • 813

    by Becky13 about 21 noiembrie 2019

    Eu am avut IR-urile crescute, ambele, la tine văd că ar fi doar cea stângă, cea dreaptă fiind la limită. IP-urile nu mi le-a măsurat. La 23 de săptămâni mi le-a găsit crescute, iar de atunci până la 34 de săptămâni inclusiv am luat un Aspenter pe zi. Cea dreaptă a scăzut în limita normală, cea stânga a rămas ușor crescută. Nu e ceva grav, dar trebuie monitorizat din timp în timp, pentru că arterele uterine alimentează placenta care hrănește bebelușul; un flux prea puternic îl poate face să nu primească suficienți nutrienți. Sfatul meu e să urmezi tratamentul și indicațiile medicului, iar când dormi încearcă să stai cât mai mult pe stânga; în cazul meu bebe a răspuns bine la tratament, deja după trei săptămâni valorile scăzuseră și copilul luase bine în greutate. 

    • Scor: 0
Autentificarea este necesara pentru a posta un raspuns.

Intrebari dupa relevanta