Tu cate persoane ai ajutat?

AJUTA si o sa fii AJUTAT(A)! Nu se stie cand o sa ai nevoie de un sfat. Daca ajuti, ajutorul o sa se intoarca. Implica-te, raspunde la intrebare!

Intrebari Panica

443

de Andreea.. in Sarcina despre 18 noiembrie 2019 inchis - denunta

Clexane

Bună seara!Azi am fost la medic cu morfologia fetala de trimestru 3 și mi s-au prescris 15 injecții clexane, iar după aceasta sa repet morfologia, ca să vadă dr dacă mai continui cu injecțiile sau nu. Mai sunt mămici în situația asta? Când am auzit de injecții pe care trebuie sa mi le fac singura, m am speriat de nici nu am înțeles pentru ce mi le a dat. Am mai auzit de mame care fac injecțiile acestea, dar de la începutul sarcinii, nu acum, la 35 de saptamani.

Raspunsuri (5):

Raspunsuri: 5 • Score 0 • Vizualizari: 482
Rasfoieste dupa
 • 4969

  by andaghe about 19 noiembrie 2019 Cel mai bun raspuns

  Daca suspecteaza restrictii de crestere din cauze de coagulare a sangelui, ti-a revomandat clexane. Eu am facut de la inveputul sarcinii pentru ca avem clar risc de pierdere sarcina din cauza trombofiliei. Sangele se coaguleaza prea repede, se fac cheaguri, tromboze, etc, sarcina fiind un factor agravant. Clexane isi face efectul 12 h, a doua zi trebuie o noua injectie. Eu nu miam facut in burta, ci in pliul de piele mai generos din lateral, deasupra soldurilor, am tinut gheata pe loc inainte, sa nu simt nimic.
  2 comentarii
  • andaghe
   by andaghe
   19 noiembrie 2019

   *Mi-am

  • Andreea..
   by Andreea..
   19 noiembrie 2019

   Da. Țin minte ca a spus ceva de creștere, dar ma pierdusem deja. Tot în lateral mi a făcut și mie. A făcut asistenta prima injecție ca să-mi arate cum se fac. Nu a spus nimic de gheață, dar e o idee buna. Mulțumesc!

 • 121

  by moon16 about 19 noiembrie 2019

  Andreea, clexane se da, in general pt: mutatii de trombofilie, pierderi de sarcina sau IGUR (restrictii de crestere la fat). Eu am facut clexane la sarcina gemelara, desi nu aveam mutatii, dar aveam SOE, am facut de la inceput pana in trim. 3, apoi am trecut pe aspenter (la recomandarea hematologului), eu le-am facut in zona buricului, nu am folosit gheata - nu m-am invinetit, nu nimic. O sugestie ar fi sa vezi si un hematolog, eu am mers toata sarcina cu eco si analize.

 • 4969

  by andaghe about 19 noiembrie 2019

  Totusi, recomand, daca nu ti-a spus dr deja, sa faci o analiza INR, se refera la viteza de coagulare a sangelui, daca este prea mica, nu ar trebui sa faci clexane, ar insemna ca daca ai o plaga taiata, de exemplu, sangele nu se mai opreste. Dar trebuie verificat, de obicei sarcina aduce cu sine exact inversul, coagulare prea rapida. Nu strica ins sa verifici.

 • 4969

  by andaghe about 19 noiembrie 2019

  " Substanta anticoagulanta naturala care este continuta de catre toate tesuturile organismului. heparina este indicata pentru actiunea ei foarte rapida asupra trombozei (formarea cheagurilor in vasele sangvine) fie atat in mici doze pe cale subcutanata, cu scop preventiv intr-o flebita - de exemplu la persoanele imobilizate la pat-, fie in doze mai mari si pe cale subcutanata sau intravenoasa atunci cand exista deja o tromboza. "

  1 comentariu
  • andaghe
   by andaghe
   19 noiembrie 2019

   Se foloseste in teombofilie, dar nu este unica intrebuintare, este de exempli folosita in tratarea infarctului. Asa ca este posibil sa nu ai nevoie de analize de trombofilie, si totusi sa fienecesara

 • 942

  by andreea22can about 18 noiembrie 2019

  Eu stiu ca din moment ce se incepe tratamentul cu clexane nu e ok sa se intrerupa,aspenter nu ai primit?,analize precum d-dimeri,anti fxa sa le faci?

  2 comentarii
  • andreea22can
   by andreea22can
   18 noiembrie 2019

   Clexane se da pentru trombofilie,atunci cand sunt probleme cu coagulareasangelui,ar trebui sa ceri si parerea unui hematolog( e specializarea lui )

  • Andreea..
   by Andreea..
   18 noiembrie 2019

   Nu. M-a întrebat dacă am luat, i am spus ca nu, și mi a zis ca îmi da injecții și mai vedem după. Analizele astea nu mi le-a dat sa le fac.

Intrebarea a fost inchisa.

Intrebari dupa relevanta