Nume de Sfinti pentru baietii nascuti in luna Iunie ✨

Nume de Sfinti pentru baietii nascuti in luna Iunie

Nume de Sfinti pentru baietii nascuti in luna Iunie ✨

Cuvintele sunt importante. Sunt puternice. Cuvintele pe care le folosim, fie în mod privat, fie public, pentru a descrie și defini copiii noștri pot și vor afecta modul în care îi vedem și îi tratăm, precum și modul în care se văd și se tratează pe ei înșiși. Ai puterea de a oferi copilului tău o voce interioară pozitivă, de susținere și de împuternicire. Iar totul începe cu un NUME.

De aceea, dacă ești în căutarea unui nume biblic pentru băiețelul tău, nu căuta mai departe! Iată o lista cu nume ale sfinților lunii Iunie:

- veți citi:
Nume de Sfinți pentru baietii nascuti în luna Iunie
Generator de nume norocoase de copii
Despre alegerea numelui

Iată care sunt sfinții lunii Iunie și ce nume puteți da băieților născuți în această lună

Amos

Sfantul Proroc Amos (15 iunie) - A pazit turmele de porci ale unui om bogat din Ierusalim, pana la alegerea sa ca proroc. Inceputul prorocirii lui a fost pe vremea imparatului Iudeei Ozia, cel din Ierusalim, si in vremea imparatului lui Israel Ieroboam, cel din Samaria. Amos l-a certat pe regele Ozia si pe preotii lui pagani pentru inchinarea la idoli si a intors poporul de la inchinarea la vietii de aur. Ii vesteste lui Amaziah, capetenia preotilor pagani, ca asirienii ii vor ucide fiii si pe regele lui Israel, profeti care s-au si intamplat. A fost lovit cu toiagul in frunte de fiul preotului idolesc. Isi va da duhul in satul Tecoa.

Origine: nume de origine evreiasca si inseamna „cel carat/ cel condus”

David

Sfantul Cuvios David din Tesalonic (26 iunie) - s-a nascut in Tesalonic si a trait in secolul al VI lea. El s-a calugarit de tanar in Manastirea "Sfintilor Mucenici Teodor si Mercurie”. Dupa un timp si-a facut din creanga unui migdal loc de pustnicie timp de trei ani, pana cand ingerul Domnului ii va cere sa se nevoiasca intr-o chilie. Pentru viata sa curata a primit darul de izgoni pe diavoli si de a vindeca pe bolnavi. El ajunge inaintea imparatului, caci urma sa fie numit eparh al Tesalnicului, pune in palmele sale carbuni aprinsi si tamaie, si timp de o ora tamaiaza fara a se vatama. Uimind si bucurand toata firea omeneasca cu viata si cu minunile sale, Sfantul Cuvios David a trecut la cele vesnice in anul 540.

Origine: nume Ebraic ce semnifica "De iubit"

Filip

Sfintii Zotic, Atal, Camasis si Filip de la Niculitel (4 iunie) - Acesti sfinti fac parte din grupul celor 36 de mucenici care au patimit pe pamantul tarii noastre, in vechiul Noviodunum, Isaccea de astazi, in perioada 319-324, cand domnea imparatul Liciniu.

Origine: nume Grecesc, de la Philippos = iubitor de cai

Gabriel

Soborului Arhanghelului Gavriil din Adin (11 iunie)

Origine: de la "Gabriyel", nume ebraic ce inseamna "Dumnezeu e puterea mea"

Iustin

Sfantul Iustin Martirul si Filosoful (1 iunie) - Sfantul Iustin s-a nascut in jurul anului 100. Devine crestin dupa ce-l intalneste pe un batran pe malul marii, care ii vorbeste de Hristos. Dupa convertire, pleaca la Efes, unde are loc dialogul cu iudeul Tryfon si apoi ajunge la Roma, unde va deschide prima scoala filosofica in care se va preda credinta crestina. Prin deschiderea acestei scoli, filosoful cinic, Crescens, devine adversarul Sfantului Iustin, ajungand sa il denunte autoritatilor romane ca este crestin. Precizam ca el deschide aceasta scoala in vremea persecutiilor, cand crestinii se ascundeau ca sa nu fie omorati. Cand a fost intrebat daca renunta la Hristos, Sfantul Iustin a raspuns: "Nici un om in toate mintile nu abandoneaza Adevarul pentru eroare“. In anul 165, dupa denuntul lui Crescens, Sfantul Iustin primeste moartea martirica prin taierea capului, in ziua de 1 iunie.

Origine: nume Latin, ce semnifica "Cel care gandeste corect"

Ioan/Ion

Sfantul Ioan cel Nou de la Suceava (2 iunie) - Sfantul Ioan isi castiga existenta facand negot impreuna cu tatal sau. Intr-una dintre calatoriile sale spre Cetatea Alba, a discutat in contradictoriu pe teme religioase cu catolicul Reiz. La sfarsitul acestei calatorii, catolicul i-a spus conducatorului tatar al cetatii ca Ioan doreste sa devina musulman. Dar in fata tatarului, Ioan marturiseste ca Hristos este singurul Dumnezeu. Dupa multe chinuri, Ioan cel Nou de la Suceava a fost tarat prin cetate de coada unui cal. Unul dintre chinuitori, uimit de puterea cu care Ioan primea chinurile, a scos sabia si i-a taiat capul. Desi nu s-a permis ingroparea lui, acest lucru a fost posibil dupa ce prin minune, trei ingeri au tamaiat trupul sau. Mai tarziu, Ioan i s-a aratat in vis unui preot, care i-a luat moastele si le-a asezat in altarul bisericii in care slujea. Acolo au stat pana cand sfintele sale moaste au fost luate de Alexandru cel Bun (1400-1432) si aduse la Suceava, pe 24 iunie 1402. Moastele sfantului Ioan cel Nou au fost asezate in biserica Mirautilor, pe atunci catedrala mitropolitana.
Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul (24 iunie)

Origine: de la "Yochana", nume evreiesc, insemnand "binecuvantarea Domnului"

Iulian

Sfantul Mucenic Iulian din Cilicia (21 iunie) - s-a nascut intr-o familie de nobili. A trait in Tarsul Ciliciei in vremea lui Diocletian. Sfantul Mucenic Iulian cand a primit moartea muceniceasca era in varsta de 18 ani. Persecutorii l-au torturat timp de un an incercand sa-l faca sa se lepede de credinta in Hristos. Acestia au arestat-o pe mama lui Iulian, silind-o sa-si convinga fiul sa se lepede de Hristos, dar ea l-a sfatuit sa mearga la moarte cu multumire, cu nadejde si cu bucurie. Sfantul Mucenic Iulian a fost legat intr-un sac, plin cu serpi veninosi, pe care l-au aruncat in mare.

Origine: de la expresia latina care inseamna "descendentul zeului Jupiter"

Luca

Sfantul Luca al Crimeii (11 iunie) - Sfantul Luca al Crimeei s-a nascut in data de 27 aprilie 1877 si a trecut la cele vesnice in ziua de 11 iunie 1961. Sfintele sale Moaste, izvoratoare de bun miros si tamaduitoare, se afla in orasul Sinferopol, din Crimeea. In pofida terorii regimului bolsevic, el a refuzat in mod categoric sa faca operatii fara a avea in sala icoana Maicii Domnului. Pentru dragostea si credinta lui in Iisus Hristos, el a patimit mult in temnitele comuniste.

Origine: de origine greaca (Lukas); dar mai exista o asociere si cu latinescul „lux” care inseamna „lumina” si cu grecescul „leukos”, care inseamna „alb”

Marcel

Sfintii Marcelin si Petru (2 iunie)

Origine: nume de origine latina, care inseamna luptator tanar

Petru, Pavel

Inceputul Postului Sfintilor Petru si Pavel (15 iunie)
Sfintii Apostoli Petru si Pavel (29 iunie)


Origine: (Petrea)- nume Grecesc, de la cuvantul petros care inseamna piatra
(Pavel/Paul) - nume de origine latina, derivata din forma “Paulus”. Semnificatia numelui este “mic” sau “umil”

Paul

Sfintii Mucenici Luchilian, Ipatie, Paul, Dionisie si Claudie (3 Iunie) si Sfanta Mucenita Paula;

Origine: (Pavel/Paul) - nume de origine latina, derivata din forma “Paulus”. Semnificatia numelui este “mic” sau “umil”

Robert

Sfantul Robert, episcop (7 iunie)

Origine: nume German, format din doua elemente compuse - "hroth" - faima, si "berth"- stralucitor, ilustru, celebru

Sofian

Sfanta Cuvioasa Sofia (4 iunie) - Sfanta Sofia s-a născut în Aenus, Rhodope, şi era mama a şase copii. Deşi ocupată cu grijile şi datoriile acestei lumi, a ţinut poruncile Domnului şi a trăit o viaţă plină de virtute. Prin smerenia ei şi dragostea faţă de săraci, Dumnezeu a binecuvântat-o în felul următor. În casa ei era un butoi cu vin pe care îl păstra pentru săraci. Ea a remarcat că oricât ar fi luat din bidon acesta rămânea plin. Dar imediat ce a povestit cuiva despre această minune şi a slăvit pe Dumnezeu, bidonul s-a golit. Sfânta Sofia s-a întristat, crezând că vinul s-a sfârşit din cauza caracterului său nedemn. De aceea, a sporit nevoinţele sale ascetice până la a-şi pune în pericol sănătatea. Ea a primit tunderea în monahism. Sfânta Sofia a adormit întru Domnul la vârsta de 53 de ani.

Origine: de origine araba si inseamna devotat. In hindusa, numele Sofian inseamna nisip, furtuna de nisip

Teodor

Aducerea moastelor Sfantului Teodor Stratilat (8 iunie) - Sfantul Teodor Stratilat este praznuit pe 8 februarie, in vreme ce pe 8 iunie facem pomenirea mutarii sfintelor sale moaste din cetatea Eracliei in Evhaita

Origine: nume Grecesc, de la Theodorus = Darul lui Dumnezeu.

Alte idei de nume de baieti

Nume de baieti: nume de regi, voevozi si imparati

Nume de baieti pentru 2020, anul Sobolanului conform horoscopului chinezesc

Nume de baieti cu tenta marina - o selectie personala

25 de nume grecesti pentru baieti - o selectie mitica

Vezi si Nume de Sfinti pentru fetitele nascute in luna Mai

Generator de nume norocoase de copii

nume de copii

Incearca acest generator de nume - care tine cont de datele personale ale parintilor, de astre si de numerologie 

Nume de copii, cea mai mare baza de date despre nume - pentru copii norocosi!

Baza de date Desprecopii.com







Nume Sex Origine

 Despre alegerea numelui, mai cititi:

Nume de copii legate de ingeri
Nume biblice pentru copii
Cele 72 de nume de copii ale lui Dumnezeu
Nume de copii – varianta Hipster
Nume rare de copii
Nume de fete
Numele copilului (prenume) poate influenta destinul?
Nume de baieti
Nume inteligente pentru copii
In cautarea numelui perfect pentru copilul meu
Cum ma pot hotari in alegerea numelui copilului meu? 
Numele rare aduc ghinion  
Alt nume, alta karma? 
Alexandru si Maria, cele mai frecvente prenume pentru nou-nascuti
Nume de copii inspirate de Kabala  

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

citeste cum poti primi si tu Geanta BebelusuluiGeanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII