Prietenul meu preferat: de ce copiii iubesc animalele

  • Trimis de Anda08
  • 25 iunie 2013, 09:37:47 EEST
  • 2.434 vizualizari
Trimite Denunta

Copiii și animalele sunt o pereche perfectă. Nu numai că cei mici au o dragoste firească pentru creaturile blănoase cu patru picoare. Dar ele pot învăța multe de la prietenii lor animale.

”Uite, mama, un TIGRU! De ce are dungi? Îl pot mângâia?” dacă v-ați dus vreodată copilul la zoo, probabil vă amintiți entuziasmul neîmblânzit, chicotele și toate întrebările curioase.

 

Ceea ce rareori realizăm este că atunci când ai doi, trei sau patru ani, o călătorie la zoo sau o vizită a câinelui vecinului este mai mult decât distractive: este și o experiență de învățare pentru copilul dumneavoastră.

 

Înveți să ai grijă și să relaționezi

Copiii au o nevoie naturală de a mângâia animalele, de a le hrăni și de a le vorbi. Este o fascinație care merge mult mai profund decât o simplă curiozitate.

 

Deși copilul dumneavoastră poate pretinde că înțelege și comunică că fiecare animal pe care îl întâlnește, există o explicație mai simplă pentru fascinația sa. Copiii utilizează animalele pentru a-și exersa abilitățile emoționale; abilitatea de a înțelege și răspunde nevoilor și sentimentelor celorlalți.

 

Așa că atunci când cel mic de trei ani insistă că câinele vecinului este cel mai bun prieten al său și că bineînțeles că ar trebui să intre în casa dumneavoastră, nu vă alarmați. pur și simplu, copilul dumneavoastră își dezvoltă abilitățile care îl vor ajuta să dezvolte relații bune și să fie un prieten bun altora în viitor.

 

A înțelege lumea

Un alt motiv pentru care copiii sunt atât de interesați de animale este că ei au o nevoie naturală de a înțelege lumea. Ei încearcă constant să sorteze, categorisească și să organizeze lucrurile pe care le văd. Lumea animală este un loc natural de unde încep copiii deoarece este tangibilă: există animale mici, mari, animale care merg, animale care zboară și așa mai departe.

 

De aceea, o excursie la zoo este o minunată experiență de învățare pentru copiii mici. Aici, ei pot explora lumea animală la prima mână. Merg de la o cușcă la alta și văd ei înșiși cum arată animalele, ce mănâncă, cum arată puii lor etc. O excursie la zoo este o mică lecție în a sorta și organiza lumea.

 

Mergeți la zoo cu LEGO® DUPLO®

Deci, nu ar fi minunat dacă v-ați putea duce copilul la zoo în fiecare zi? Cu seturile LEGO® DUPLO® puteți!

 

Seturile DUPLO Zoo oferă toate animalele pe care copiii le iubesc și le cunosc din propriile excursii la zoo, pe lângă mașinuțele și binecunoscutele minifigurine DUPLO. Faceți o excursie la Big Zoo și lăsați-vă copilul să sorteze animalele în felul său. Sau o vizită la Baby Zoo și ajutați îngrijitorul de la zoo să aibă grijă de animalele tinere.

 

Seturile DUPLO Zoo permit copilului dumneavoastră să își construiască propria grădină zoologică și oferă multiple posibilități de joacă cu animalele.

 

Vezi toate seturile interesante DUPLO Zoo pe DUPLO.LEGO.com