Tu cate persoane ai ajutat?

AJUTA si o sa fii AJUTAT(A)! Nu se stie cand o sa ai nevoie de un sfat. Daca ajuti, ajutorul o sa se intoarca. Implica-te, raspunde la intrebare!

Intrebari Panica

4

de alyblondy in Sarcina despre 7 noiembrie 2019 inchis - denunta

Cât se ia acidul folic?

Bună mămici. La ultimul ecograf medicul mi-a spus că am 6 săptămâni de sarcină si după ciclul meu as avea 7 săptămâni. Bănuiesc că medicul vede la ecograf lungimea lui si după asta se ia. Mi-a spus să iau acid folic pana in săptămâna 12.După ecograful medicului acum am 11 săptămâni si după ciclu 12.. Oare ar fi ok sa mai iau o săptămână? Programare la medic am doar in 20 noiembrie.

Raspunsuri (3):

Raspunsuri: 3 • Score 0 • Vizualizari: 393
Rasfoieste dupa
 • 3231

  by Buburuza_Ruza about 7 noiembrie 2019 Cel mai bun raspuns

  Buna. Acidul folic se poate lua încă din perioada care precede sarcina și până la sfârșitul ei; așa iau majoritatea gravidelor, deci poți lua liniștită. Daca iei vitamine,de obicei acestea deja conțin acid folic.
  8 comentarii
  • Eugenya1
   by Eugenya1
   7 noiembrie 2019

   *din

  • Buburuza_Ruza
   by Buburuza_Ruza
   7 noiembrie 2019

   La prima sarcina nu ai luat? Eu cred că beneficiile sunt mai mari decât riscurile. Medicii ce au spus în legătură cu o posibilă cauză?

  • Eugenya1
   by Eugenya1
   7 noiembrie 2019

   Daca nu ma insel,in prima sarcina am luat doar fier.Medicii nici macar nu au observat ,deoarece nu a fost foarte evident,iar ei nu sunt specializati pe fren.Nu am intrebat consultantul in alaptare care ar putea fi cauza,insa din ce am citit eu ,si din exp...  mai mult

  • Buburuza_Ruza
   by Buburuza_Ruza
   7 noiembrie 2019

   Știu că au fost foarte grele, dar nu te poți baza pe ceea ce spun alte mămici. In plus pot să apară probleme mult mai grave din lipsa lui. Daca medicii de acolo ar fi fost niște buni profesioniști nu ar fi ,,plimbat,, problema când în stânga când în dreap...  mai mult

 • 11065

  by CorinaDani about 7 noiembrie 2019

  https://www.desprecopii.com/info-id-1844-nm-Acidul-folic-si-sarcina-importanta-surse-si-dozare.htm

  eugenya, frenul lingual restrictiv e o chestiune relativ minora, care se rezolva simplu. decat sa aiba nou-nascutul spina bifida, anencefalie sau alte malformatii cauzate de carenta de acid folic...

  cat despre cauzele aparitiei frenului lingual restrictiv, se pare ca nu sunt cunoscute exact si nici nu exista dovezi clare care sa-l asocieze cu administrarea acidului folic in sarcina, se presupune ca de vina sunt anumiti factori genetici, de aceea afectiunea este catalogata ca malformatie congenitala.

  https://alapteaza.com/2018/08/23/frenul-lingual-restrictiv-dr-jack-newman/

 • 1652

  by Eugenya1 about 7 noiembrie 2019

  “Implicarea defectului MTHFR. Unii cercetători susțin că legătura limbii poate fi rezultatul mutației genelor MTHFR, care afectează 20-40% din populație. Când avem defectul, fie într-o genă, fie în ambele, avem o pierdere a enzimei din ficat necesară transformării acidului folic în 5-metiltetrahidrofolat, forma sa utilizabilă. Care este marele lucru? Femeile pot fi de fapt deficiente, în ciuda faptului că au luat cantități importante de acid folic. Dacă site-urile receptorilor celulari sunt blocate de acidul folic mai puțin eficient, pierdem capacitatea de a utiliza folatul real care vine în organism prin alimente.Vitamina prenatală - verificați 5-MTHF, nu acid folic.Mâncarea este întotdeauna o mare sursă de folat utilizabil pentru o femeie însărcinată. Algele de mare, prazul, ardeii dulci verzi, spanacul și puiul sunt bogate în folat. Pentru femeile care iau un supliment prenatal, verificați eticheta! Asigurați-vă că prenatal conține "5-metiltetrahidrofolat" sau 5-MTHF pe etichetă, nu acid folic. Susțineți dezvoltarea neurologică a bebelușului dvs. asigurându-vă că consumați cea mai biodisponibilă formă de folat.”

Intrebarea a fost inchisa.

Intrebari dupa relevanta