Tu cate persoane ai ajutat?

AJUTA si o sa fii AJUTAT(A)! Nu se stie cand o sa ai nevoie de un sfat. Daca ajuti, ajutorul o sa se intoarca. Implica-te, raspunde la intrebare!

Intrebari Panica

14

de georgi259 in Sarcina despre 4 noiembrie 2019 deschis - denunta

Concediu

Buna! Va rog sa ma lămuriți intr.o situație...am 9luni lucrate, si nu mi.am luat concediu de odihna.. dacă acum sunt însărcinată și intru in medical pana nasc, cum ramane cu concediu de odihna? Ar trebui să mi.l plateasca șefu acum?

Raspunsuri (4):

Raspunsuri: 4 • Score 0 • Vizualizari: 396
Rasfoieste dupa
 • 644

  by CristinaAlex88 about 6 noiembrie 2019

  Buna, pune-l pe sotul tău sa se intereseze unde se plătesc cărțile de munca dacă exista posibilitatea sa plătești pentru doua luni din urma.

  • Scor: 0
  2 comentarii
  • georgi259
   by georgi259
   6 noiembrie 2019

   Ne.am interesat daca putem plati... pot sa.mi plătesc cartea de munca dar la indemnizație nu ma ajuta, doar pt pensie...

  • Buburuza_Ruza
   by Buburuza_Ruza
   6 noiembrie 2019

   Buna! Georgi ,daca te.ai interesat pt cartea de munca îmi poți da mai multe informații te rog? De exemplu pt că perioada se poate platii, cat se plătește,etc. Mulțumesc

 • 11020

  by CorinaDani about 6 noiembrie 2019

  georgi, sa inteleg ca asta este primul tau loc de munca, nu ai mai lucrat nicaieri in ultimii 2 ani ? dar somaj ai avut ? sau ai fost studenta ?

  ai ramas insarcinata fara sa planifici acest lucru ? pentru ca daca ai fi stiut ca nu te incadrezi pentru acordarea indemnizatiei de CIC, puteai sa mai amani momentul macar cu 1-2 luni.

  sotul tau lucreaza, are minim 12 luni lucrate in ultimii 2 ani ? daca da, atunci poate intra el in CIC dupa ce ti se termina tie medicalul de sarcina, dar asta inseamna ca el sa nu se mai duca la serviciu.

  din pacate nu se poate modifica data unui contract de munca, este deja inregistrat in revisal, la ITM, etc.

  uite aici mai multe detalii privind ce alte perioade pot fi asimilate vechimii in munca :

  https://ghindoc.ro/concediu-indemnizatie-lunara-crestere-copil/

  • Scor: 0
  1 comentariu
  • georgi259
   by georgi259
   6 noiembrie 2019

   Ne.am dorit foarte mult acest copilas, dar dupa atatea incercari esuate, nu am crezut ca o sa se intample. A fost voia Domnului, nu ne.am gândit la bănuți în acel moment. Noi doar ne.am dorit un puiut.. Este primul meu loc de munca, am fost plecată cu s...  mai mult

 • 14

  by georgi259 about 4 noiembrie 2019

  Multumesc frumos! Eu l.am anunțat pe șefu, ca intru in medical, si el mi.a zis ceva ca trebuie sa.mi faca lichidare...asa sunt procedurile? Lichidarea nu se face cand încetează contractul de munca?

  • Scor: 0
  7 comentarii
  • georgi259
   by georgi259
   4 noiembrie 2019

   Nu l.am anunțat în scris, am adus o adeverința de la medicul de familie ca sunt însărcinată.Multumesc frumos pt raspunsuri. O seara buna.

  • CorinaDani
   by CorinaDani
   4 noiembrie 2019

   În acest caz îmi pare rău să-ți spun, dar nu ai procedat cum trebuie, ca să beneficiezi de drepturile pe care legea ți le oferă. Faptul ca nu ai anunțat în scris ii da ocazia angajatorului sa se eschiveze de la obligațiile pe care le are fata de tine, p...  mai mult

  • georgi259
   by georgi259
   5 noiembrie 2019

   Nu am stiut ca trebuie sa.l anunt in scris, de fapt l.am intrebat daca trebuie si mi.a spus că nu este nevoie, doar sa i aduc o adev de la medic ca sunt însărcinată.. nu mi s.a facut niciun raport de evaluare...

  • georgi259
   by georgi259
   5 noiembrie 2019

   Am început munca pe 10februarie, contractul mi l.a facut abia pe 6martie, M.a tot amânat spunând că i.a plecat contabila . De pe 6martie- 6Noiembrie am 8luni lucrate, de pe 7-26noiembrie ar trebui sa intru in concediu de odihna, 27Noiembrie- 28Feb 2020( d...  mai mult

 • 11020

  by CorinaDani about 4 noiembrie 2019

  poti sa-ti iei acum concediul de odihna la care ai dreptul si sa intri in concediu medical de sarcina si lauzie DUPA ce ti se termina cel de odihna.

  de platit se platesc zilele de concediu neefectuate doar atunci cand inceteaza contractul de munca. daca ramai cu zile de concediu de odihna neefectuate si te mai intorci abia peste 2 ani, le vei pierde. asa ca ce e in mana nu-i minciuna : ia-ti acum zilele de concediu de odihna si apoi intri in medical.

Autentificarea este necesara pentru a posta un raspuns.

Intrebari dupa relevanta