Tu cate persoane ai ajutat?

AJUTA si o sa fii AJUTAT(A)! Nu se stie cand o sa ai nevoie de un sfat. Daca ajuti, ajutorul o sa se intoarca. Implica-te, raspunde la intrebare!

Intrebari Panica

400

de niculi3 in Panic despre 12 octombrie 2019 deschis - denunta

Refuz mâncare solida

Bebelina mea de 8 lunițe refuza mâncare solida, prefera doar laptele.. Sa fie cât de mult..Am trecut peste raceala, diversificarea am început-o la 5 luni jumătate și începusem bine..Plang lângă ea când e momentul sa mancam, se enerveaza închide gura, dacă reușesc sa ii dau o lingurița în gura își face greata și scoate afara.. E posibil sa refuze pt ca urmează sa își facă apariția dintisorii?Nu are nici unul încă ieșit... Doar supa mananca și lapte.. Umblu prin casa după ea cu mâncarea și degeaba..Cum sa procedez? I-am schimbat și locurile unde papa, și tacâmuri și crastonele,degeaba..

Raspunsuri (2):

Raspunsuri: 2 • Score 0 • Vizualizari: 375
Rasfoieste dupa
 • 121

  by moon16 about 12 octombrie 2019

  Niculi3, din experienta mea de mama de 2 copii, pot doar sa spun ca copii au perioade si perioade. Ca si idee, unul din copii mei inainte de diversificare manca lapte extrem de putin, iar acum cere el singur. Sfatul meu e sa ai rabdare, si elimina cauzele organice (analize, consult la pediatra, gastro, etc.). Desi perioadele de refuz sunt greu de gestionat, niciodata nu am inlocuit "un rau" cu un "alt rau", adica eu nu m-as folosi de desene, youtube, sau altele, si eu personal nu am folosit. Am avut rabdare, am oferit permanent mancare in toate formele, eu de ex. am incercat sa scap rapid de pasat, si ai mei au fost BLW-isti de micuti. Incearca sa schimbi si textura mancarii, ofera-i bucati. Si ofera-i variante, poti incerca sa mancati impreuna, la noi asta a functionat de minune, si da - relaxarea. Cu cat am fost mai incrancenata cu atat nu au mancat, ori unu ori altul, cand m-am relaxat - acum mananca cu falcile pline.

  • Scor: 0
  1 comentariu
  • niculi3
   by niculi3
   13 octombrie 2019

   Mulțumesc din suflet pentru răspuns!

 • 3231

  by Buburuza_Ruza about 12 octombrie 2019

  Poate să îi iasă dinții, sunt ft mofturoși atunci. Când e ora să mâncăm , ii pun desene. Apoi când începe să facă mofturi ii pun cântecele pentru copii pe telefon și el se uita acolo . De obicei nu ii pun desene,pt ca în timpul mesei să vadă ceva nou și să stea cuminte. In timpul mesei incerc sa nu ii distrage atenția cu alte lucruri de genul ,,avionul,, sau mai știu eu ce ; daca mănâncă îl las in pace, doar când începe să facă mofturi încep să cânt și eu. El are un orar fix de masa,intre 12.00-13.00,iar înainte cu cel puțin o oră nu ii mai dau sa sugă chiar daca plange,incerc sa îl liniștesc oarecum. Cam așa procedam noi. Încearcă cu mâncărică ei preferata

  • Scor: 0
  4 comentarii
  • Buburuza_Ruza
   by Buburuza_Ruza
   12 octombrie 2019

   * sau poate doar se recuperează după ce o perioada i.a fost rău. E normal sa reia mesele treptat

  • Buburuza_Ruza
   by Buburuza_Ruza
   12 octombrie 2019

   In gat e totul în regulă?

  • niculi3
   by niculi3
   13 octombrie 2019

   Mulțumesc frumos pentru răspuns! Incepe sa ii revină pofta si a inceput sa pape :)

  • Buburuza_Ruza
   by Buburuza_Ruza
   14 octombrie 2019

   Cu plăcere! Poate a fost doar o perioada; am mai citit aici despre copii care in jurul vârstei de 8-9luni au avut câteva zile în care au fost mai mofturoși in privința mâncării. .

Autentificarea este necesara pentru a posta un raspuns.

Intrebari dupa relevanta