Tu cate persoane ai ajutat?

AJUTA si o sa fii AJUTAT(A)! Nu se stie cand o sa ai nevoie de un sfat. Daca ajuti, ajutorul o sa se intoarca. Implica-te, raspunde la intrebare!

Intrebari Panica

2

de girba_oana in Sarcina despre 5 octombrie 2019 deschis - denunta

Dublu test cu risc T 21

Buna seara,Numele meu este Oana si am 35 de ani. Sarcina mea este de 13 sapt in prezent. Am primit rezultatul la analizele de sange de la bitest ( facut la 12 sapt si 4 zile) cu risc biochimic trisomia 21 de 1: 180. Celelalte rezultate sunt in parametrii de risc scazut: risc de varsta 1:264, risc combinat in functie de varsta gestationala translucenta nucala si testele de la bitest este de 1:881, risc trisomie 18/ 13 de 1:10000. PAPP-A 1,6 mlU/ml si MoM corectat 0,65,FREE B HCG 58,2 ng/ml MoM corectat 1,70MoM NT 0.94.La ecograf cu o seara inainte de bitest a iesit CRL de 61.5mm,TN de 1.5mm, os nazal prezent de 1.8mm.MAF prezenteNeurocraniu de aspect relativ normalPlacenta anterioara cu marginea inferiora atinge OCIActivitate cardiaca prezenta, ritmica 154 bat/minColoana vertebrala aparent normal conformata.Stiu ca bitestul este statistic, dar intervin dubiile si temerile.Pe rezultatul bitestului este recomandat consult genetic. Ar fi recomandata amniocenteza in acest caz?Este posibil ca valorile bitestului sa fie afectate si de starea mea generala si de oboseala, in noaptea dinaintea lui nu m-am simtit bine si am fost destul de agitata nu am dormit prea mult.

Raspunsuri (1):

Raspuns: 1 • Score 0 • Vizualizari: 334
Rasfoieste dupa
  • 858

    by sandritano1 about 6 octombrie 2019

    Buna! indicata dupa varsta de 35 de ani este amniocenteza, dar varianta noninvaziva este testul harmony(daca iti poti permite sa platesti cifra care costa!) as face acest test si nu amniocenteza! si eu am 34 ani, si cred ca dr meu imi va cere harmony test(dupa cate mi a dat de inteles!), absolut il voi face(prefer sa nu mi mai cumpar cosmeticele mele preferate o perioada si sa fac acest test! nu as stii ce sa ti raspund in baza la analizele tale, eu luni urmeaza sa fac analizele din primul trimestru, iar pe 16 am a doua ecografie care banuiesc ca va fi cea morfo fetala! Doamne ajuta!

    • Scor: 0
Autentificarea este necesara pentru a posta un raspuns.

Intrebari dupa relevanta