Tu cate persoane ai ajutat?

AJUTA si o sa fii AJUTAT(A)! Nu se stie cand o sa ai nevoie de un sfat. Daca ajuti, ajutorul o sa se intoarca. Implica-te, raspunde la intrebare!

Intrebari Panica

2

de anitei2 in Sarcina despre 21 august deschis - denunta

Col deschis

Sâmbătă fac 24 sapt și de curând ma găsit cu colul deschis foarte tare de mi se văd membranele,mi au pus pesar și stau doar in spital la pat..ce șanse am sa duc sarcina cât de cât la termen? Menționez ca am sarcina gemelară ..va multumesc!
Raspunsuri: 4 • Score 0 • Vizualizari: 208
Rasfoieste dupa
 • 2476

  by Buburuza_Ruza about 21 august

  Eu am avut o pierdere la 24s(am avut colul deschis prea mult+contracții). La următoarea am fost monitorizata permanent dar nu mi s.a propus nici cerclaj,nici pesar de la inceput-adica preventiv. Am așteptat ,,momentul,,. Când au început problemele, am luat progesteron+no Spa,și muuult repaus ,foarte mult! De la 4cm ajunsesem la 2brusc,apoi 2,5,apoi 3,și iar 2,5..a rămas așa până la 37+1 când am născut,dar din alte motive. Dr nu m.a încurajat niciodată pt intervenție și a fost bine. Depinde și cat este deschis și dacă ai contracții. Sub supraveghere o să fie totul bine și oricum de la 26s bebelușii sunt viabili; așa îmi spuneau mie a doua oară ,macar la 26s sa ajung și o să fie bine. Cu ajutorul Domnului am ajuns la 37+. Sănătate și răbdare îți doresc! Eu m stat 33s numai la pat și înțeleg prin ce treci, Doamne ajuta!
  • Scor: 0
 • 94

  by Ema1818 about 21 august

  Plus ca vorbeam cu o prietena care are 3 copii pe care i-a născut in Germania si îmi spunea ca la toate trei sarcinile a avut colul deschis 2 cm si nu i au făcut nici cerclaj nici altceva si a născut ok..Dar tot așa nu a făcut efort, dar nu a stat numai in pat.. nici eu nu mai stau numai in pat și culmea, sarcina merge mult mai bine decât prima, chiar dc mai fac una alta..dar sarcinile gemelare apasă și mai mult pe Col și cred ca e bn sa nu faci efort
 • 94

  by Ema1818 about 21 august

  Ai șanse ft mari, Daf tb da stay linistita in pat. Eu am pristine care au avut pescar și au reușit. Eu de ex am cerclaj și am avut și la primul copil, dar am stat in pat intr-adevăr.este ft greu dar merita toate eforturile..
 • 92

  by csente1 about 21 august

  In mod normal trebuia sa se faca cerclaj la sarcina gemenala inca in săptămâna 13/14 acum e prea tarziu...nu esti prima care are gemeni si se deschide colul prea devreme,deasta trebuia ca doctorul care iti evalua sarcina sa iti spuna de eventualele riscuri si sa te lase pe tine sa decici daca vrei sau nu cerclaj. Acum tot ce poti face este sa te rogi pentru puiutii tai sa fie totul bine. Sper sa poti tine sarcina macar inca cateva săptămâni , fii puternica si incearca sa ramai pozitivă . Multa sănătate și tie si la bebei !
  • Scor: 0
  5 comentarii
  • Buburuza_Ruza
   by Buburuza_Ruza
   21 august

   Vreau sa spun că dacă nu sunt probleme ,nici în antecedente, sarcina gemelara nu necesita obligatoriu aceasta intervenție.

  • csente1
   by csente1
   21 august

   Nu e obligatoriu dar sunt doctori care recomanda cerclajul ca metoda de precautie pentru ca in cazul sarcinilor gemenale este mai multa presiune pusa pe col decat la o sarcina normala. Poti intreba un doctor in loc sa ne contrazicem aici.

  • Buburuza_Ruza
   by Buburuza_Ruza
   21 august

   Nu ne contrazicem, doar că eu am înțeles din exprimarea ta(,,in mod normal,,) că la toate sarcinile gemelare se face cerclaj preventiv; așa este fiecare are conduita sa se decide în funcție de fiecare caz în parte.

  • csente1
   by csente1
   21 august

   https://www.revistamargot.ro/momentul-in-care-am-aflat-ca-sunt-insarcinata-cu-gemeni/. Citeste si documenteaza-te, aici scrie clar ca dânsa nu a avut probleme cu sarcina dar cu toate astea unii medici recomanda cerclajul sau progesteronul la sarcinile multiple.

Autentificarea este necesara pentru a posta un raspuns.

Intrebari dupa relevanta