Tu cate persoane ai ajutat?

AJUTA si o sa fii AJUTAT(A)! Nu se stie cand o sa ai nevoie de un sfat. Daca ajuti, ajutorul o sa se intoarca. Implica-te, raspunde la intrebare!

Intrebari Panica

14

de georgi259 in Panic despre 14 august 2019 deschis - denunta

Analize

Buna! Sunt însărcinată în 11sapt si 5zile... pana acum am facut doar niste analize la sânge și urina, 3ecografii abdominale . Intrebarea mea este, doctorita mea n.ar fi trebuit să.mi recomande si alte analize, ecografii ??citesc de pe internet despre dublu test, morfologică 1 etc. Nu.mi recomanda pt am o sarcina in regula, sau ca sunt la stat si n.o intereseaza ca nu.i bag bănuți în buzunar? M.a programat pt următoarea ecografie peste 2luni..

Raspunsuri (4):

Raspunsuri: 4 • Score 0 • Vizualizari: 413
Rasfoieste dupa
 • 9

  by andree592 about 16 august 2019

  Eu tocmai am facut un dublu test asa ca daca ai o sarcina mai inaintata e recomandat un tripu test sau macar o ecografie 4d macar sa fi sigura ca copilul tau este dezvotat bine . De obiceu aste se fac la clinici particulare dar merita pt ca stii ca bebelusul tau nu are numic odata ce le faci.

  • Scor: 0
 • 1773

  by Camelia09 about 15 august 2019

  Dublul test se recomanda tuturor mamicilor, nu numai pentru mamicile cu varsta inaintata. Prsupun ca mai sunt medici care nu-l recomanda, dar si mamicile mai tinere au risc de a avea bebelusi cu probleme, chiar daca mai scazut. Si ecografia morfologica e mult mai detaliata decat cea normala si poate de asemenea evidentia eventuale probleme.Ti-as recomanda sa mergi la alt doctor.

  • Scor: 0
 • 3231

  by Buburuza_Ruza about 14 august 2019

  Buna. Dublul test se recomanda atunci când mămică are o vârstă înaintată, există cazuri cu probleme in familie; daca nu atunci îl poți cere tu. Dar trebuie sa te grăbești pt că aceste se face între săptămâna 11-13+6. Mai este triplul test daca vrei sa îl faci-acesta se face până la 20s,dar cea mai mare precizie este intre săptămâna 16-18. Deasemenea pe lângă analizele de rutina (sânge+urina) ar fi fost important sa faci și complexul torch, pt hepatita b și c, hiv și vdrl. Acestea sunt obligatorii (se fac la începutul sarcinii și aproape de naștere). Mai este ecografia morfologica trim ll(este ft importanta) și de trim lll. Analizele de rutina(sânge+urina) se repeta o data in trim ll și o data in trim lll. Se mai face o analiza a secreției,iar în săptămâna 34-35 se repeta analiza secreției și se lucrează din proba și pt depistarea streptococului b.

  • Scor: 0
 • 774

  by Becky13 about 14 august 2019

  Dublu test este morfologia de trimestru I; are două componențe: ecografia și analiza de sânge. O poți face și fără vreo recomandare, dacă vrei, te programezi la privat și ți-o face, că nu-ți cere nimeni bilet de trimitere, maxim te întreabă cum se numește medicul care te monitorizează. Oricum de regulă se face la privat, în foarte puține locuri au și la stat. Personal, am mai auzit de medici care nu trimiteau la dublu test, cu câțiva ani în urmă, e drept, pe mentalitatea că nu e nevoie, e totul bine și ar fi o chestie opțională, mai mult un moft (din cauza asta nici nu se face peste tot la stat, ci doar în câteva locuri și de dată recentă; statul în mod oficial încă privește investigațiile astea ca fiind nenecesare). Sau medici care trimiteau doar dacă pacienta avea peste 35 de ani. Deși consider că e foarte important ca părinții să știe dacă fătul are risc de malformații congenitale. Iar o ecografie simplă, clasică, nu va fi niciodată la fel de precisă precum o morfologie unde se vede imediat dacă e ceva în neregulă și se poate corecta încă din burtică. 

  • Scor: 0
Autentificarea este necesara pentru a posta un raspuns.

Intrebari dupa relevanta